Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 10:26

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Χρυσό μετάλλιο για Σαμπάτη και Λάβδα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Χρυσό μετάλλιο για Σαμπάτη και Λάβδα στην Καλαμάτα

Ο Εντουαρντ Ράμος με τον Κώστα Κογκαλίδη στους άνδρες και η Καλαματιανή Ιφιγένεια Σαμπάτη με την Ευανθία Λάβδα στις γυναίκες, ήταν οι νικητές του KBV OPEN που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Kalamata Beach Volley.

Η δράση του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ μεταφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Καλαμάτα, καθώς στις 23 και 24 Ιουνίου, έγιναν 54 συνολικά αγώνες για άνδρες και γυναίκες. Η “αυλαία” έπεσε το βράδυ του Σαββάτου λόγω των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Κογκαλίδης, Ράμος πρώτοι στους άνδρες

Στους άνδρες, ο Κώστας Κογκαλίδης και ο Έντουαρντ Ράμος κατέκτησαν το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο στο φετινό σιρκουί. χωρίς μάλιστα να χάσουν σετ, επικρατώντας στον τελικό του Βαγγέλη Σιδέρη και του Φίλιπ Μάλεσιτς με 2-0 (22-20, 21-13) σετ μετά από αγώνα 40 λεπτών. Στις γυναίκες, μετά τον χαμένο τελικό στο Αγρίνιο, η Ιφιγένεια Σαμπάτη και η Ευανθία Λάβδα έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής στην Καλαμάτα, επικρατώντας στον τελικό της Μαργαρίτας Τόλη και της Αργυρούς Ντεστάκου με 2-0 (21-17, 21-16) σετ.
Οι νικητές και οι νικήτριες πρόσθεσαν από 37,5 βαθμούς στην ατομική τους βαθμολογία και οι φιναλίστ από 33,75.
Ο Γιώργος Κουλιέρης, εκ των ιδρυτών του Kalamata Beach Volley σχολιάζοντας τους αγώνες, δεν έκρυψε τη χαρά του για την πρώτη θέση της Καλαματιανής Ιφιγένειας Σαμπάτη.
“Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες βράδυ το πανελλήνιο πρωτάθλημα KBV Open!
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις προσπάθειες όλων των αθλητών και τις 2 ημέρες με κορύφωση τους μεγάλους τελικούς τα Σάββατο το απόγευμα. Εκεί στους άνδρες η ομάδα των Κογκαλιδη/ Ραμος επικράτησαν των Σιδέρη / Malesic με 2-0 και επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί .
Στις γυναίκες η "δικιά" μας αθλήτρια που έχει μεγαλώσει και προπονηθεί από μικρή ηλικία στα γήπεδα μας, Σαμπάτη Ιφιγένεια με συμπαίκτρια την Ευανθία Λάβδα κατέλαβαν την 1η θέση, επικρατώντας της ομάδας Τόλη/Ντεστακου”, τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: “Χαρήκαμε πολύ για τη νίκη της Ιφιγένειας Σαμπάτη και ακόμα πιο πολύ για τη συμμετοχή των δικών μας ερασιτεχνών ομάδων, που έδειξαν ότι δεν φοβούνται να συναγωνιστούν επαγγελματίες αθλητές κάνοντας μάλιστα και νίκη όπως η ομάδα των Aris Nikit / Theodore Michail !Την επόμενη εβδομάδα μας επισκέπτεται η Πρωταθλήτρια Ελλάδος Πένυ Καραγκούνη για προπονήσεις στα γήπεδα μας”.