Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 11:13

Στην Καλαμάτα η κλήρωση της Volley League ανδρών;

Γράφτηκε από τον
Στην Καλαμάτα η κλήρωση της Volley League ανδρών;


Μέλος της Volley League ανδρών και επίσημα είναι η Καλαμάτα ‘80, καθώς κατέθεσε πλήρη φάκελο στην προχθεσινή γενική συνέλευση της Ενωσης Σωματείων και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία.

Αντίθετα η ΑΕΚ που πήρε τον τίτλο στην Pre League ανδρών και μαζί την απευθείας άνοδο, δεν πήρε το “πράσινο φως” και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί όσον αφορά τη συμμετοχή της, στην επόμενη γενική συνέλευση στις 31 Ιουλίου. Το πρωτάθλημα ενδέχεται να ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου και η Ομοσπονδία σκέφτεται να κάνει στην Καλαμάτα την κλήρωση του πρωταθλήματος, με αφορμή την παρουσία των “λύκων” για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία.
“Ο εκπρόσωπος του Α.Ο. Καλαμάτα ’80, Κώστας Βλάσης, δεσμεύτηκε να διερευνήσει το ενδεχόμενο η κλήρωση του πρωταθλήματος 2023-24 να γίνει στην Καλαμάτα στο διάστημα από 25/8 έως 5/9”, αναφέρει η σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΣΑΠ, ενώ για τη μεσσηνιακή ομάδα σημειώνει: “Εγκρίθηκε η αίτηση του Α.Ο.Καλαμάτα ‘80 στη Volley League περιόδου 2023-24 κι όλοι οι σύνεδροι ευχήθηκαν στον εκπρόσωπο του ιστορικού μεσσηνιακού συλλόγου, Κώστα Βλάσση, ‘καλή θητεία’ και μακροημέρευση στην κατηγορία. Είναι η πρώτη φορά που ο Α.Ο. Καλαμάτα ‘80 θα αγωνιστεί στην επαγγελματική κατηγορία”. Από εκεί και πέρα, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η χρησιμοποίηση πέντε ξένων στο νέο πρωτάθλημα, η διεξαγωγή του Σούπερ Καπ ανδρών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ προτάθηκε, όπως προαναφέραμε, η έναρξη της νέας Volley League ανδρών για τις 28 Οκτωβρίου.


Ανανέωσε και ο Δαλακούρας

Κάτοικος Καλαμάτας για μία ακόμα χρονιά θα δηλώνει ο Κώστας Δαλακούρας. Ο 33χρονος ακραίος ανανέωσε με τους “λύκους” και ετοιμάζεται για την 4η σεζόν του με τη μεσσηνιακή ομάδα, αλλά πρώτη στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.
“Η διοίκηση του συλλόγου μας ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον Εβρίτη αθλητή Κώστα Δαλακούρα! Ο Κώστας θα φορέσει για τέταρτη χρονιά τη φανέλα της ομάδας μας. Κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και αγωνίζεται στη θέση του ακραίου. Έχει ύψος 197 και είναι 33 ετών. Έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στις ομάδες Ethnikos Alexandroupolis, CV Mitteldeutschland, M.G.S AE Komotinis ! Ευχόμαστε στον Κώστα Δαλακούρα, καλή αγωνιστική σαιζόν με υγεία και πολλές επιτυχίες!”, αναφέρει η ανακοίνωση της Καλαμάτας ‘80, που έχει διατηρήσει το βασικό κορμό.