Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 11:32

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ Κ22: Μάχες για τον τίτλο στην Καλαμάτα, στη μνήμη Κουτουλέα το πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ Κ22: Μάχες για τον τίτλο στην Καλαμάτα, στη μνήμη Κουτουλέα το πρωτάθλημα

Οι κορυφαίοι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του μπιτς βόλεϊ βρίσκονται στην Καλαμάτα, καθώς η μεσσηνιακή πρωτεύουσα φιλοξενεί αυτό το διήμερο το "Vangelis Koutouleas K22 Finals",που πήρε το όνομα του Καλαματιανού Βαγγέλη Κουτουλέα που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο.


Με το πανελλήνιο πρωτάθλημα οι διοργανωτές θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του σπουδαίου αθλητή και προπονητή, που τόσο πολύ αγάπησε και υπηρέτησε το βόλεϊ.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Kalamata Beach Volley στην οδό Ναυαρίνου και θα συμμετάσχουν ομάδες από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Ρόδο, την Κω, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, την Πρέβεζα, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα και την Καλαμάτα.
Αρκετές από τις ομάδες, έχουν λάβει μέρος με επιτυχία σε αρκετές διοργανώσεις ανδρών και γυναικών (Grand Slam & Open) και αναμένεται να προσφέρουν όμορφο θέαμα. Η δράση θα ξεκινήσει σήμερα με τους αγώνες των προκριματικών και του κυρίως ταμπλό, ενώ την Κυριακή θα γίνουν οι τελικοί που θα αναδείξουν τους πρωταθλητές του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ τζούνιορς για το 2023, στην κατηγορία κάτω των 22 ετών. Πρόκειται για συνδιοργάνωση της ΕΟΠΕ με τον Δήμο Καλαμάτας.

Συγκίνηση στη συνέντευξη Τύπου

Οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στο νέο δημαρχείο Καλαμάτας, όπου έδωσε το "παρών" και η αδερφή του Βαγγέλη Κουτουλέα, Δώρα, η οποία συγκινημένη δήλωσε ότι ο αδερφός της λάτρευε το βόλεϊ και τα παιδιά και μέσα από τη διοργάνωση είναι σαν να συνεχίζεται το έργο του.
Σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για την οικογένεια που η διοργάνωση πήρε το όνομα του Βαγγέλη Κουτουλέα και ευχαρίστησε το Δήμο και την ομοσπονδία.
Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδας και φίλος του εκλιπόντος, Γιώργος Κουλιέρης που δήλωσε ότι: " Ψάχναμε έναν τρόπο να τιμήσουμε τον Βαγγέλη Κουτουλέα και σε συζητήσεις με την ομοσπονδία βρήκαμε την ιδέα της τελικής φάσης του Κ22 στην Καλαμάτα. Από εδώ και πέρα θέλουμε κάθε χρόνο να είναι στη μνήμη του Βαγγέλη αυτή η διοργάνωση". O δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος έκανε λόγο για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και πρόσθεσε ότι αυτή η διοργάνωση δεν έρχεται τυχαία στην πόλη.
" Έρχεται και “βαφτίζεται” ύστερα από κοινή μας πρωτοβουλία - απόφαση με την ΕΟΠΕ, σε "Βαγγέλης Κουτουλέας" και έχοντας φυσικά τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του. Από εδώ και στο εξής, όπου και αν πραγματοποιείται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ22 ανδρών - γυναικών ανά την Ελλάδα, θα έχει την υπογραφή ενός ανθρώπου που αγάπησε τον αθλητισμό, αγάπησε τα νέα παιδιά, τα στήριξε και η καριέρα του ήταν εντυπωσιακή, τόσο η αθλητική όσο και η προπονητική.
Ευχαριστώ τον φίλο Γιώργο Κουλιέρη που με συνάντησε και συζητήσαμε για τον Βαγγέλη και για τη διεξαγωγή ενός τουρνουά με το όνομα του και έγινε ο συνδετικός κρίκος για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός, αλλά και για να τιμήσουμε έναν υπέροχο άνθρωπο, συμπατριώτη μας, που έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά από κοντά μας. Ευχαριστώ επίσης την αδερφή του Δώρα που βρίσκεται σήμερα μαζί μας εκπροσωπώντας την οικογένεια", σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος.
Ο β' αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Παναγιώτης Αντωνόπουλος είπε ότι: "Ως ομοσπονδία χαιρόμαστε που η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Κ22 θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα και που αφιερώθηκε στη μνήμη του Βαγγέλη Κουτουλέα, ενός ανθρώπου από τη Μεσσηνία με μεγάλη ιστορία στο άθλημά μας. Διαχρονικά η πόλη της Καλαμάτας έχει φιλοξενήσει σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις και φέτος χάρη στη καλή συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Δήμου Καλαμάτας το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ είχαν την τιμητική τους. Αρχικά με το final-4 του κυπέλλου ανδρών τον Απρίλιο που εξελίχθηκε σε μία μεγάλη γιορτή. Στη συνέχεια η Εθνική ανδρών πραγματοποίησε τρεις εβδομάδες προετοιμασίας εδώ στην Καλαμάτα και έδωσε φιλικούς αγώνες με την Τυνησία, με τον κόσμο της πόλης να είναι στο πλευρό της. Και τώρα με την διεξαγωγή της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Κ22, με το μέλλον του αθλήματος να βρίσκεται στην Καλαμάτα. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και όλη την δημοτική αρχή για την αγαστή αυτή συνεργασία, η οποία ελπίζω να συνεχιστεί και στο μέλλον".
O πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Θοδωρής Κανελλόπουλος ζήτησε από τον κόσμο να βρεθεί στα γήπεδα του Kalamata Beach Volley ώστε να δει το μέλλον του αθλήματος, αλλά και για να τιμηθεί η μνήμη του Βαγγέλη Κουτουλέα.
"Ο Βαγγέλης Κουτουλέας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές ηλικίες και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να τιμηθεί η μνήμη του από αυτή τη διοργάνωση, με τους μελλοντικούς πρωταθλητές να βρίσκονται στην Καλαμάτα για τα τελικά του Κ22", είπε χαρακτηριστικά.
Τους αθλητές και τις αθλήτριες εκπροσώπησαν η Καλαματιανή Λαμπρινή Γεωργαντά με την συμπαίκτριά της από το Ρέθυμνο Στέλλα Κουταλά, καθώς και οι Πατρινοί Φώτης Στάμος, Κώστας Θεοδωρακόπουλος που δεν έκρυψαν τη χαρά τους για τη συμμετοχή στην τελική φάση.