Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 17:20

Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ: Ανανέωσε τη θητεία του στη Β’ εθνική

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ:  Ανανέωσε τη θητεία του στη Β’ εθνική

 

Μια καλή χρονιά ήταν για τις γυναίκες του Ακρίτα στο πρωτάθλημα Β’ εθνικής της ΕΣΠΕΠ, αυτή που πέρασε, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της ομάδας.


Ο Γιάννης Μαντέκας είχε να δουλέψει με μια ομάδα που απαρτιζόταν από αρκετά καινούργια πρόσωπα, έτσι ο πρώτος γύρος ήταν περισσότερο προσαρμογής, αλλά στο δεύτερο που είχαν δεθεί οι αθλήτριες μεταξύ τους έδειξαν καλύτερο πρόσωπο και έκαναν μεγάλη προσπάθεια ώστε η ομάδα να τερματίσει στις 3 πρώτες θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι οφ ανόδου. Δεν το κατάφεραν στις λεπτομέρειες και οδηγήθηκαν στα πλέι άουτ, όπου αγωνίστηκαν για την παραμονή στην κατηγορία. Εκεί έδειξαν αρκετά καλή εικόνα και τερμάτισαν στην πρώτη θέση και ανανέωσαν την παρουσία τους στη Β’ εθνική για έναν ακόμη χρόνο.
Η προπονήτρια Νάνσυ Πανταζοπούλου μας μίλησε για την πορεία της γυναικείας ομάδας, αλλά και των υπόλοιπων νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για την παρουσία του Ακρίτα την αγωνιστική σεζόν που πέρασε.
“Η γυναικεία ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Β’ εθνικής της ΕΣΠΕΠ και πραγματοποίησε μια καλή χρονιά”, ανέφερε στο ξεκίνημα των δηλώσεων της και πρόσθεσε: “Ηταν ένα πρωτάθλημα που διεξήχθη σε δύο ομίλους των 7 ομάδων, όπου οι τρεις πρώτες από κάθε όμιλο πήγαν στα πλέι οφ για άνοδο και οι υπόλοιπες 4 ομάδες επίσης από κάθε όμιλο πήγαν στα πλέι άουτ για να διεκδικήσουν την παραμονή στην κατηγορία. Στόχος μας ήταν να μπούμε στην πρώτη 3άδα και να είμαστε στα πλέι οφ ανόδου. Δεν τα καταφέραμε για λίγο να τερματίσουμε σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις και πήραμε την 4η θέση. Στη β’ φάση των πλέι άουτ καταφέραμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση και με διαφορά από τις άλλες ομάδες που διεκδικούσαν την παραμονή τους. Ο στόχος μας για είσοδο στην 3άδα δεν επιτεύχθηκε, παρότι στο δεύτερο γύρο δείξαμε πολύ καλή εικόνα, αλλά δεν φτάσαμε στα πλέι οφ ανόδου. Γενικά πάντως είχαμε μια καλή χρονιά και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι φέτος ήμασταν μια καινούργια ομάδα και χρειάστηκε χρόνο για να δέσουν οι αθλήτριες και να αποκτήσουν ομοιογένεια. Ο πρώτος γύρος κύλησε ως χρόνος προσαρμογής και στο δεύτερο πήγαμε αρκετά καλά όπως προανέφερα. Γενικά ήταν μια καλή χρονιά για τις γυναίκες”.
Για την πορεία των υπόλοιπων ομάδων ανέφερε: “Η ομάδα νεανίδων προκρίθηκε από τον όμιλο της στη β’ φάση και στη συνέχεια πέρασε στις 16 καλύτερες ομάδες της Πελοποννήσου. Οι Κορασίδες έφτασαν μέχρι την 8άδα και με διαφορά πόντων δεν κατάφεραν να μπουν στην 4άδα της ΕΣΠΕΠ. Οσον αφορά τις παγκορασίδες δεν κατόρθωσαν να περάσουν στη β’ φάση από τον όμιλο τους τερμάτισαν στην 3η θέση κάνοντας καλή πορεία. Ηταν καινούργια παιδιά χωρίς ιδιαίτερες εμπειρίες και πραγματοποίησαν αξιόλογη πορεία.
Σε ότι αφορά τις ακαδημίες λειτούργησαν πολύ καλά στο σχεδιασμό τους, όπου σκοπός μας είναι να βρίσκουμε νέα ταλέντα και να τα φέρνουμε στα τμήματα υποδομής. Από εκεί και μετά χρόνο με το χρόνο να προωθούνται από τα μικρότερα στα μεγαλύτερα τμήματα. Εδώ να προσθέσω ότι την εβδομάδα που πέρασε ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις με κάποιες αθλήτριες επιλεκτικά γιατί θέλαμε να βοηθήσουμε να βελτιώσουν κάποια πράγματα”.
Σε ερώτηση μας, ποιοι είναι οι στόχοι για νέα χρονιά, η προπονήτρια του Ακρίτα μας απάντησε: “Για την ώρα δεν έχουμε βάλει στόχους για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σε ότι αφορά τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού σίγουρα ένας από τους στόχους θα είναι να κρατήσουμε το βασικό κορμό αθλητριών και από εκεί και μετά όποιες προσθήκες γίνουν θα είναι για καλό. Από τα μικρότερα τμήματα τις νεάνιδες και τις κορασίδες θα προωθηθούν κάποιες νεαρές αθλήτριες στην γυναικεία ομάδα”.
Τη χρονιά που πέρασε την τεχνική καθοδήγηση της γυναικείας ομάδας, όπως αναφέρουμε παραπάνω είχε ο Γιάννης Μαντέκας, στα τμήματα νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων προπονήτρια ήταν η Νάνσυ Πανταζοπούλου, η οποία είχε μαζί με την Μαίρη Τσιριμπή και την καθοδήγηση των αθλητριών που στελέχωναν τα τμήματα της ακαδημίας.

Το τουρνουά στη Ναύπακτο

Στη Ναύπακτο βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου (από 26 έως και 30) η ομάδα νεανίδων Κ20 του Ακρίτα, συμμετέχοντας για 4η φορά, σε διεθνές τουρνουά βόλεϊ, που διοργανώνει η Ομόνοια Ναυπάκτου σε συνεργασία με το Δήμο της περιοχής, καθώς και άλλους φορείς.
Η παρουσία της ομάδας νεανίδων του Ακρίτα σε αυτό το τουρνουά για 4 φορά μέσα σε 5 χρόνια, έχει να κάνει με τις καλές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο σωματεία. Σχετικά με το τουρνουά η Νάνσυ Πανταζοπούλου μας είπε: “Ετυχε να γνωρίζω τα παιδιά που είναι προπονητές στην Ομόνοια Ναυπάκτου. Εψαχναν ομάδες για να στηρίξουν το τουρνουά την πρώτη χρονιά και λάβαμε μέρος. Από εκεί και μετά μας καλούν κάθε χρόνο και συμμετέχουμε, με εξαίρεση την περσινή χρονιά που δεν έγινε.
Πηγαίνουμε κάθε χρόνο και συμμετέχουμε σε αυτό το διεθνές τουρνουά Κ20 νεανίδων. Εκεί οι αθλήτριες πέρα από τη συμμετοχή τους, κερδίζουν αγωνιστικές εμπειρίες, έρχονται σε επαφή με αθλήτριες άλλων περιοχών. Βοηθάει και τα παιδιά να δεθούν μεταξύ τους και να έρθουν σε διαδραστικότητα με άλλα παιδιά από περιοχές της Ελλάδας, αλλά και ξένων χωρών που συμμετέχουν στο τουρνουά, όπως έγινε φέτος με τη συμμετοχή ομάδων από την Κύπρο και την Ιταλία. Ο Ακρίτας σε τρεις αγώνες είχε δύο ήττες και μία νίκη”.
Στο τουρνουά η Νάνσυ Πανταζοπούλου είχε στη διάθεση της, τις αθλήτριες Σταυρούλα Μπαστακού, Εφη Λαγού, Δήμητρα Γυφτέα, Εμμανουέλα Καρανικολού, Μαριαλένα Βίγκου, Κατερίνα Καραμπάτσου, Ματίνα Λαμπροπούλου, Ιωάννα Κουτσουμπού, Σωτηρία Βαλαβάνη, Ζωή Γεωργαντά, Αφροδίτη Παπούλια, Αναστασία Πολυζώη.