Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023 10:22

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: "Θα είμαστε ανταγωνιστικοί στην Volley League", εκτιμά ο Π. Ντάκουρης

Γράφτηκε από τον

Λιγότερο από δύο εβδομάδες έμειναν για να ξεκινήσει προετοιμασία η Καλαμάτα '80, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.


Οι "Λύκοι" θα κάνουν την πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο, έχοντας ξανά στον πάγκο τον Παναγιώτη Ντάκουρη, ο οποίος οδήγησε φέτος τη μεσσηνιακή ομάδα στην ιστορική άνοδο στην Volley League ανδρών.
Για... χάρη μάλιστα της Καλαμάτας '80 η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει φέτος στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα (στις 11 Σεπτεμβρίου), ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου.
Οι νεοφώτιστοι έχουν διατηρήσει το βασικό κορμό, ενώ παράλληλα προχώρησαν και σε πέντε μεταγραφές.
"Προσπαθήσαμε να κάνουμε τις καλύτερες κινήσεις ώστε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Η ομάδα πλαισιώθηκε με συνεργάτες, όπως ο γυμναστής Κώστας Χατζηχρήστος, ενώ ανανεώθηκε η συνεργασία με τον Θοδωρή Ασημακόπουλο και παραμένει το ίδιο staff. Είμαι ικανοποιημένος από τις κινήσεις που έγιναν στις μεταγραφές και πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί", λέει στην "Ε" ο τεχνικός της Καλαμάτας '80.
Ο Παναγιώτης Ντάκουρης δεν κρύβει μάλιστα ότι : "Περιμένουμε να ξεκινήσει η γιορτή της Volley League και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου, θα τα πάμε καλά. Ο κόσμος μας στήριξε αυτά τα χρόνια και δείχνει ότι θα το κάνει και τη νέα σεζόν, ώστε να έχουμε μια θετική πορεία".
Τα νέα πρόσωπα στην έναρξη της προετοιμασίας, θα είναι ο πασαδόρος Νίκος Σαλωνίτης, ο διαγώνιος Δημήτρης Παλαιολόγος, ο Αμερικάνος ακραίος Ράιαν Κοενέν, ο επίσης Αμερικάνος πασαδόρος Ματ Γουέστ και ο κεντρικός Αλέξανδρος Αλεξάκης. Από πέρυσι συνεχίζουν οι Γρηγόρης Σκαρτσίλης, Μαουρίτσιο Βιέϊτο, Βαγγέλης Ντάκουρης, Νίκος Χριστόφας, Γιάννης Μαντέκας, Ροντρίγκο Οκάμπο, Διονύσης Λυκούρεσης, Κώστας Δαλακούρας και Nίκος Μπιρμπίλης.
Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας αναμένεται να βρίσκονται και οι Μπλάουελ, Αραπάκης.
Τα φιλικά θα ξεκινήσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου και στην πλειοψηφία τους θα είναι εκτός έδρας. Αρχές Οκτωβρίου, η Καλαμάτα '80 θα διοργανώσει το τουρνουά "Γιάννης Μπουσούνης", στο οποίο θα πάρουν μέρος κορυφαίες ομάδες της χώρας. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι συμμετοχές και το πρόγραμμα.
Τέλος, τις προηγούμενες μέρες έγινε γνωστό ότι η ανανεώθηκε η συνεργασία με τους φυσιοθεραπευτές Θοδωρή Ασημακόπουλο και Νίκη Κόλλια. Αναλυτικά η ανακοίνωση¨" Η διοίκηση της ομάδας μας ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον φυσικοθεραπευτή κύριο Θεόδωρο Ασημακόπουλο. ιδιοκτήτη του Physiopraxis και την συνεργάτιδα του κυρία Νίκη Κολλια. Ο Θοδωρής έχει 15 χρόνια εμπειρίας στις αθλητικές & μυοσκελετικές κακώσεις . Ευχόμαστε στον Θοδωρή και την Νίκη, καλή αγωνιστική σεζόν και υγεία".