Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 11:58

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σημαντική ενίσχυση με Βαρμπάνοβα

Γράφτηκε από τον

Η έμπειρη ακραία Βάνια Βαρμπάνοβα είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας.

Με αυτή την κίνηση η Καλαματιανή ομάδα έγινε ακόμη πιο ισχυρή στην προσπάθεια για να πετύχει το στόχο της ανόδου. Απέκτησε μια αθλήτρια με πλούσια εμπειρία, από τη συμμετοχή της σε πολλές ομάδες εντός και εκτός Βουλγαρίας. Η Βαρμπάνοβα που αποτελεί το 8ο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα τη θερινή περίοδο, είναι 38 ετών με ύψος 1,83 και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Volley League με τη φανέλα του Α.Ο. Λαμίας 2013. Πριν την πρώτη της παρουσία στην Ελλάδα, είχε αγωνιστεί κατά σειρά στις ομάδες Beziers Volley (Γαλλία, 2007 – 2009), Levski Siconko (Bουλγαρία, 2009-2010), Championship Volleyball Club Akademik (Βουλγαρία, 2010-2011), Minatori (Αλβανία, 2011-2012), Shumen (Βουλγαρία, 2012-2013), Levski Sofia (Βουλγαρία, 2013-2015), Altay (Καζακστάν, 2015-2016), Ute Budapest (Ουγγαρία, 2016-2017), Vk Beroe (Βουλγαρία, 2017-2020), Fc Arges Pitesti (Ρουμανία, 2020-2021) και Charleroi Volley (Βέλγιο, 2021-2022).
Η Βουλγάρα αθλήτρια αναμενόταν χθες το μεσημέρι να έρθει στην Καλαμάτα και από σήμερα να πραγματοποιήσει την πρώτη προπόνηση με τη νέα της ομάδα.

Τα φιλικά

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει τα φιλικά παιχνίδια ο Απόλλωνας. Την πρώτη ημέρα Σάββατο 16 του μήνα θα αντιμετωπίσει τις Αμαζόνες στη Νέα Ερυθραία και την επόμενη ημέρα θα αναμετρηθεί με τον Ηλυσιακό στην έδρα της αθηναϊκής ομάδας. Το διήμερο Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Πρέβεζα, όπου θα λάβει μέρος στο τουρνουά που διοργανώνει η τοπική ομάδα με τη συμμετοχή του Αρη και της Λαμίας. Επιστρέφοντας από την Πρέβεζα την άλλη ημέρα Κυριακή 24 του μήνα θα μεταβεί στην Κόρινθο, όπου θα δώσει ένα ακόμη φιλικό με αντίπαλο την τοπική ομάδα. Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα πάρει στην Κηφισιά να παίξει με το ΖΑΟΝ. Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Πορφύρα και την επόμενη ημέρα Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα αγωνιστεί επίσης εκτός έδρας με τον Απολλώνιο Κερατσινίου. Θα ακολουθήσουν ακόμη τρία φιλικά παιχνίδια με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Συγκεκριμένα το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου, η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα έρθει στην Καλαμάτα για να παίξει δύο παιχνίδια με τον Απόλλωνα. Μια εβδομάδα μετά στις 14 Οκτωβρίου η Καλαματιανή ομάδα θα μεταβεί στη Νέα Σμύρνη, όπου θα δώσει το τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας με τον Πανιώνιο.

Ικανοποίηση Μυτσκίδη από την προετοιμασία

Μιάμιση εβδομάδα προετοιμασία με διπλές προπονήσεις ολοκλήρωσε προχθές ο Απόλλωνας. Από σήμερα οι προπονήσεις θα διεξάγονται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού σταδίου Καλαμάτας. Για αυτές τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας, αλλά και την απόκτηση της Βαρμπάνοβα, ο προπονητής του Απόλλωνα μιλώντας στην “Ελευθερία” δήλωσε: “Ολοκληρώσαμε μιάμιση εβδομάδα προετοιμασίας και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δουλέψαμε σε πολύ καλούς ρυθμούς και οι αθλήτριες ανταποκρίθηκαν 100%. Την Παρασκευή ήρθε στην Καλαμάτα και η Ηλία Ρωσσιάδου. Θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα για να μπορέσει να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με τις υπόλοιπες αθλήτριες. Την Κυριακή περιμένουμε να έρθει και η Βουλγάρα ακραία και μετά θα είμαστε πλήρης σε ότι αφορά τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού”. Οσον αφορά τη συνέχεια της προετοιμασίας σημείωσε: “Σιγά-σιγά θα περάσουμε σε άλματα και θα δουλέψουμε κάποια κομμάτια με σκοπό το δέσιμο της ομάδας. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, που αποτελείται από νέες αθλήτριες και θα χρειαστούμε χρόνο ώστε να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε”.

Ξεκίνησε η ακαδημία

Ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο τη λειτουργία της η ακαδημία του Απόλλωνα με προπονήσεις και τις δύο ημέρες στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού σταδίου. Οι προπονήσεις στις οποίες συμμετέχουν νεαρές αθλήτριες ηλικίας από 5 έως 15 ετών, θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο από τις 12.20 έως και τη 1.30 το μεσημέρι. Το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής χρονιάς.
Υπεύθυνος της ακαδημίας είναι Δημήτρης Καθάρειος ο οποίος παράλληλα έχει και την τεχνική καθοδήγηση των τμημάτων νεανίδων, κορασίδων. Προπονητές της ακαδημίας είναι ο Παναγιώτης Χανδρινός, Αρης Μακρόπουλος, Νίκη Σκορπιδέα και η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας Αννα Μαυροειδή.
Τις ημέρες και ώρες των προπονήσεων θα γίνονται και εγγραφές κοριτσιών που επιθυμούν να ασχοληθούν με το βόλεϊ.