Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 14:30

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Τέλος Σεπτεμβρίου ξεκινά τα φιλικά ματς

Γράφτηκε από τον

Στη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας της μπαίνει από σήμερα η Καλαμάτα ‘80.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού σταδίου Καλαμάτας. Ολα κύλησαν ομαλά τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας, όπως σημείωσε ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Ντάκουρης με δηλώσεις του στην “Ελευθερία”. “Ολα πηγαίνουν μια χαρά τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Ολα πάνε βάση του προγράμματος που έχουμε βγάλει. Τα παιδιά έχουν πάρα πολύ καλή διάθεση, είναι όλοι ενθουσιασμένοι και προσπαθούν για το καλύτερο. Βέβαια η εβδομάδα αυτή ήταν πάρα πολύ κουραστική γιατί οι προπονήσεις γίνονταν σε γήπεδο μπιτς βόλεϊ και η άμμος ήταν πολύ δύσκολη και επιβαρύνθηκαν κάτι το οποίο το γνωρίζουμε. Από τη Δευτέρα μπαίνουμε κανονικά στο γήπεδο με διπλές προπονήσεις, πρωί και απόγευμα. Και προχωράμε κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα της προετοιμασίας.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Καλαμάτα ‘80 τόσο στο τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης”, αλλά και στα υπόλοιπα φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές γιατί αρκετοί παίκτες ομάδες που έχουν απευθυνθεί για να δώσουν φιλικά, έχουν παίκτες με υποχρεώσεις σε εθνικές ομάδες και δεν έχουν πλήρη ρόστερ.
Τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η Καλαμάτα ‘80 έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το τριήμερα 29-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου με το τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης”. Το διήμερο Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Οκτωβρίου η Καλαματιανή ομάδα θα μεταβεί στην Αθήνα για να δώσει δύο φιλικά. Μια εβδομάδα μετά στις 13 και 14 του μήνα θα συμμετάσχει σε τουρνουά, που γίνεται εκτός Καλαμάτας.

Αρχισαν προετοιμασία οι ομάδες υποδομής

Την περασμένη Τετάρτη στο αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού σταδίου Καλαμάτας άρχισαν την προετοιμασία τους οι ομάδες υποδομής Εφηβοι, παίδες της Καλαμάτας ‘80.

Την τεχνική καθοδήγηση των ομάδων θα έχει ο προπονητής Γιάννης Σκαρτσίλης, ο οποίος είναι νέος πρόσωπο στο προπονητικό επιτελείο και ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες από τη διοικούσα επιτροπή της ομάδας μαζί με τον Διαμαντή Εξαρχέα, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα είναι υπεύθυνος της ακαδημίας.
Οι προπονήσεις των δύο ομάδων στη διάρκειας της προετοιμασίας θα γίνεται δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού σταδίου, αλλά και στο Κλειστό Γυμναστήριο, καθημερινά ώστε οι νεαροί αθλητές να ετοιμαστούν για τις υποχρεώσεις τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΠΣΠ.

Επιστροφή στις προπονήσεις για τα παιδιά της ακαδημίας

Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού σταδίου ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο τη λειτουργία της η ακαδημία της Καλαμάτας ‘80.

 

Για δεύτερη σερί σεζόν ο Διαμαντής Εξαρχέας θα είναι υπεύθυνος της ακαδημίας, ενώ θα είναι προπονητής της ομάδας παμπαίδων. Μαζί του θα έχει την Κωνσταντίνα Τζούλου, που μέχρι το 2020 ήταν αθλήτρια του βόλεϊ και πλέον έχει περάσει στην προπονητική και τον Φώτη Στάμο, ο οποίος μέχρι πέρσι ήταν αθλητής στην ανδρική ομάδα.
Οι προπονήσεις των νεαρών αθλητών της ακαδημίας θα γίνονται σε όλη της διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν στο Κλειστό κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10 έως και τις 11.10 το πρωί. Στην ακαδημία συμμετέχουν παιδιά από 5 έως 15 ετών. Τα Σαββατοκύριακα, παράλληλα με τις προπονήσεις, θα γίνονται και εγγραφές νεαρών παιδιών που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το βόλεϊ.