Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 12:33

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Φιλική ήττα από Παναθηναϊκό στο Μετς

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Φιλική ήττα από Παναθηναϊκό στο Μετς

Θετικά ήταν τα πρώτα μηνύματα από την εικόνα που έδειξε η Καλαμάτα ‘80 στο πρώτο φιλικό τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς, όπου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσεις με 3-0 σετ (25-18, 25-19, 25-21). Μάλιστα οι δύο ομάδες έπαιξαν ακόμη ένα σετ, το οποίο επίσης κέρδισε ο Παναθηναϊκός (25-20) μιας και είναι σε περίοδο προετοιμασίας και οι προπονητές θέλουν να έχουν εικόνα από την αγωνιστική κατάσταση των παικτών τους, αλλά και να βλέπουν αν αρχίζουν να βγάζουν στο γήπεδο όλα όσα δουλεύουν στη διάρκεια της προετοιμασίας.
Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης σε δηλώσεις του στην “Ελευθερία” ανέφερε: “Ηταν το πρώτο ξεμούδιασμα για την ομάδα μετά από 4 εβδομάδες συνεχόμενων προπονήσεων. Ουσιαστικά αυτά τα φιλικά γίνονται για να ξεμουδιάσουμε και να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα των προπονήσεων. Σε γενικές γραμμές η ομάδα έδειξε ένα καλό πρόσωπο παρότι αρκετά πράγματα της τακτικής δεν τα έχουμε δουλέψει ακόμη. Ηταν θετική η εικόνα μας από το πρώτο φιλικό που κάναμε, έχοντας απέναντι μας τον Παναθηναϊκό ο οποίος είναι πιο πολύ ενισχυμένος σε σχέση με την περσινή σεζόν”.
Ο Παναγιώτης Ντάκουρης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Γουέστ, Οκάμπο, Κοενέν, Δαλακούρα, Αλεξάκη, Χριστόφα, Ντάκουρης (λ). Στη συνέχεια αγωνίστηκαν και οι Μαντέκας, Λυκούρεσης, Σαλωνίτης, Παλαιολόγος, Μπιρμπίλης.
Το πρόγραμμα αυτή της εβδομάδα ξεκινάει με προπόνηση από σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Θα γίνουν και κάποιες διπλές προπονήσεις και το βάρος θα δοθεί περισσότερο στη τακτική.

Εδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο

Η Καλαμάτα ‘80 ετοιμάζεται να κάνει πράξη μια ιδέα που είχε μπει πριν 4 χρόνια κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της ομάδας, από μέλη της διοίκησης, του προπονητικού επιτελείου και αθλητές στο κέντρο ημέρας παιδιών με Αυτισμό, Ευτυχία.
Την Παρασκευή σε νέα επίσκεψη που έγινε στον ίδιο χώρο, οι συζητήσεις είχαν αποτέλεσμα και σύντομα η ιδέα θα γίνει πραγματικότητα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση στη σελίδα της ομάδας στο facebook.
Η ανακοίνωση αναφέρει: "Πριν 4 χρόνια στις πρώτες μας επισκέψεις στο κέντρο ημέρας παιδιών με Αυτισμό, ΕΥΤΥΧΙΑ, μπήκε η ιδέα. Αυτή η ιδέα συζητήθηκε, αναγκάστηκε να μπει σε μια άνω τελεία όμως σήμερα μπήκαν οι βάσεις ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η ιδέα.
Με μεγάλη χαρά αλλά και ευθύνη θα επιχειρήσουμε κάτι νέο, κάτι όμορφο! Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα!
Ακολουθήστε μας στο ταξίδι μας και εμπνευστείτε από την δύναμη και την αποφασιστικότητα που προσφέρει ο αθλητισμός!”.