Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 18:45

Η ΒΑΣΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ “Ε” ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ: “Βήμα-βήμα και με πολλή δουλειά θα έρθει ή άνοδος”

Γράφτηκε από τον
Η ΒΑΣΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ “Ε” ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ: “Βήμα-βήμα και με πολλή δουλειά θα έρθει ή άνοδος”

Βήμα-βήμα και με πολλή δουλειά θα επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου υποστήριξε η Βάσια Αρβανιτοπούλου, που εντάχθηκε φέτος στο έμψυχο δυναμικό του Απόλλωνα Καλαμάτας.

Η 24χρονη κεντρικός στη συνέντευξη της στην “Ελευθερία” σημείωσε ότι αποτελεί προσωπική πρόκληση το να πετύχει με τον Απόλλωνα την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ. Ακόμη ανέφερε ότι δεν είναι αυτοσκοπός της ο πρωταθλητισμός γιατί πλέον είναι ασκούμενη δικηγόρος και θέλει να ασχοληθεί με αυτή την επιστήμη, παράλληλα όμως μένει προσηλωμένη στο να έχει διακρίσεις στο βόλεϊ σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επίσης ανέφερε ότι δεν ήταν εύκολο να σπουδάζει στη Νομική και να παίζει βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο, αλλά και τώρα να αγωνίζεται στον Απόλλωνα και παράλληλα να ασκεί τα καθήκοντα του δικηγόρου. Σχετιά με αυτό τόνισε ότι η ομάδα της έχει σταθεί πάρα πολύ και την έχει βοηθήσει να συνδυάζει και τα δύο.
Ας δούμε αναλυτικά τι μας είπε για τα παραπάνω, καθώς και για άλλα θέματα στη διάρκεια της συνέντευξης που μας παραχώρησε.

- Πως προέκυψε η ενασχόληση σου με το βόλεϊ;

“Επαιζα τένις και αγωνιζόμουν σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Λόγω του κόστους που έχει το τένις δεν μπόρεσα να συνεχίσω. Με είδε ένας προπονητής βόλεϊ στους άνδρες του Απόλλωνα και μου ζήτησε να πάω στην ομάδα όπου με έβαλαν αμέσως στις αγωνιστικές ομάδες κορασίδων, νεανίδων, γυναικών και έτσι κόλλησα. Ο Χρήστος Καράβολας ήταν ο πρώτος μου προπονητής και στη συνέχεια ο Γιώργος Λυκούδης, οι οποίοι με βοήθησαν πολύ ώστε να μάθω γρήγορα το άθλημα και να προχωρήσω σε αυτό”.

- Πριν αποφασίσεις να συνεργαστείς με τον Απόλλωνα γνώριζες ποια είναι η νέα σου ομάδα;

“Επειδή είμαι και εγώ από Πελοπόννησο, παρακολουθούσα την ανοδική πορεία της ομάδας και ιδιαίτερα την προσπάθεια που κατέβαλε τα 2 τελευταία χρόνια για άνοδο στην Α1. Βρισκόμουν σε επαφή με πρώην αθλήτριες που αγωνίζονταν εδώ και είχα ακούσει πολύ θετικά λόγια”.

- Ο Απόλλωνας τη φετινή χρονιά έχει ως βασικό στόχο την άνοδο στη Volley League. Πιστεύεις ότι μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της ομάδας και της κατηγορίας και να βοηθήσεις ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της;

“Εχω εμπειρίες και παραστάσεις τόσο από την κατηγορία της Pre League, όσο και τη Volley League και έχω συνεργαστεί με προπονητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Η συμμετοχή μου στον Απόλλωνα και στο στόχο της ανόδου αποτελεί για εμένα μία προσωπική πρόκληση καθώς πιστεύω ότι είναι δυσκολότερο να ανέβεις με ομάδα της Pre League στην Α1 δεδομένου ότι το επίπεδο τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολύ, παρά να προσπαθήσεις για την παραμονή με μια ομάδα της Α1”.

- Για να πετύχει το στόχο της ανόδου ο Απόλλωνας έκανε φέτος την υπέρβαση, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό το βασικό κορμό στο έμψυχο δυναμικό του. Εχουν έρθει αρκετές νέες αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σημαντικές εμπειρίες από αντίστοιχα ή ανώτερης κατηγορίας πρωταθλήματα εντός και εκτός Ελλάδας. Απ’ όλες αυτές τις προσθήκες μπορεί να δημιουργηθεί μια ομάδα που να υλοποιήσει το στόχο της ανόδου;

“Σίγουρα όλες οι αθλήτριες που έχουν έρθει στην ομάδα διακρίνονται για τις αθλητικές τους ικανότητες και αποτελούν πολύ καλές μονάδες. Ο στόχος μας είναι να αποκτήσουμε χημεία μέσα στο γήπεδο και ιδιαίτερα μέσα από τα φιλικά να καταφέρουμε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό μας πρόσωπο. Το προπονητικό επιτελείο δουλεύει καθημερινά για την επίτευξη αυτού του στόχου και πιστεύω ότι αυτή η δουλειά θα φανεί σύντομα. Φυσικά ο στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στη Volley League, αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά, βήμα-βήμα και με πολλή δουλειά”.

- Είσαι σε μια καλή ηλικία και έχεις αγωνιστεί σε ομάδες μεγαλύτερης, αλλά και της κατηγορίας. Πιστεύεις ότι έχει φτάσει στο ανώτερο σημείο ή έχεις φιλοδοξίες για να πετύχεις κάτι μεγαλύτερο;

“Είμαι πάρα πολύ φιλόδοξη τόσο σαν αθλήτρια, όσο και σαν άνθρωπος και όταν κάνω κάτι θέλω να το κάνω καλά. Ο πρωταθλητισμός στο βόλεϊ δεν είναι αυτοσκοπός για εμένα από την άποψη ότι έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στη Νομική Αθήνας και θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτή την επιστήμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω το πάθος και την όρεξη για ατομικές και ομαδικές διακρίσεις στο βόλεϊ”.

- Είναι εύκολο για μια αθλήτρια-ή να συνδυάσει τις επαγγελματικές της-του υποχρεώσεις με την αθλητική δραστηριότητα και στην περίπτωση σου με το βόλεϊ;

“Εύκολο δεν ήταν ούτε να ολοκληρώσω τις σπουδές μου παράλληλα με την ενασχόληση μου με το βόλεϊ σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά ούτε είναι τώρα ο συνδυασμός της δικηγορικής μου άσκησης με τη συμμετοχή μου στην ομάδα του Απόλλωνα. Ομως η ομάδα μου έχει σταθεί πάρα πολύ σε αυτό και με έχει βοηθήσει να τα συνδυάσω με τον καλύτερο τρόπο στην πόλη της Καλαμάτας”.

- Μετά από έναν περίπου μήνα παρουσίας σου στην ομάδα έχεις καταφέρει να προσαρμοστείς στο νέο σου περιβάλλον; Από την Καλαμάτα, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

“Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό και όλοι προσπαθούν ώστε να μας παρέχουν τα μέγιστα και να διευκολύνουν την παραμονή μας εδώ. Η διαμονή μου στην Καλαμάτα είναι πολύ ευχάριστη. Είναι μια πολύ όμορφη πόλη που συνδυάζει πολλά πράγματα και έχει πολύ μικρές αποστάσεις με αποτέλεσμα να εξοικονομείς χρόνο”.

Σύντομο βιογραφικό

Η Βάσια Αρβανιτοπούλου είναι 24 ετών αγωνίζεται στη θέση της κεντρικού και κατάγεται από την Πάτρα. Ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ σε ηλικία 14 ετών στα τμήμα υποδομής του Απόλλωνα Πάτρας, που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2. Εκεί έμεινε τρία χρόνια (2014-2017) και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Pre League με τις ομάδες Αιγάλεω (2017-2018) και ΖΑΟΝ (2018-2020). Επόμενη ομάδα ήταν οι Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Α1 και εκεί έπαιξε δύο χρόνια (2020-2022). Την επόμενη χρονιά 2022 επέστρεψε στο ΖΑΟΝ (Α1), όπου αγωνίστηκε μέχρι το Δεκέμβριο, καθώς η ομάδα αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Ετσι από τον Ιανουάριο πήγε στον Παναθηναϊκό, όπου έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν 2022-2023.