Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 18:03

ΚΑΛΑΜΑΤΑ' 80: Ο Γουέστ πολυτιμότερος στη Volley League!

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ' 80: Ο Γουέστ πολυτιμότερος στη Volley League!

Η Καλαμάτα ‘80 έγραψε ιστορία το περασμένο Σάββατο στο Ζηρίνειο, κατακτώντας την πρώτη νίκη στην Volley League ανδρών και μάλιστα με 3-0 σετ επί της Κηφισιάς.

Πρωταγωνιστής για τους “λύκους” ήταν ο Ματ Γουέστ, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι υστέρησαν οι υπόλοιποι αθλητές. Ο Αμερικανός πασαδόρος όμως, έκανε τη διαφορά και η επιβράβευση ήρθε λίγες μέρες αργότερα με την ανάδειξή του ως πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola της δεύτερης αγωνιστικής.
Ο 30χρονος ήταν βασικός ακραίος σε όλα τα σετ και μοίρασε άψογα το παιχνίδι της ομάδας του. Παρότι η υποδοχή της Καλαμάτας ‘80 στις άριστες ήταν 21%, η αποτελεσματικότητα στην επίθεση ήταν στο 50%, ενώ το αντίπαλο μπλοκ είχε μόλις 4 πόντους. Κάτι που σημαίνει πως ο Ματ Γουέστ οδήγησε τους συμπαίκτες του εκ του ασφαλούς και μάλιστα στις κρίσιμες φάσεις στα τελειώματα των σετ.
Επίσης πήρε έναν πόντο από επίθεση στη μία προσπάθεια που έκανε και είχε μόλις ένα λάθος σε 15 χαμένα σερβίς. Στο index είχε 6,8. Είναι η πρώτη φορά που ο Γουέστ αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης και γίνεται ο πρώτος αθλητής των νεοφώτιστων που λαμβάνει τέτοια διάκριση. Ο Αμερικανός ήρθε αυτό το καλοκαίρι στην Καλαμάτα και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το ένατο στην καριέρα του, μετά την επιτυχημένη παρουσία σε ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Τουρκία, Πολωνία, Ολλανδία και Φινλανδία.
Η ανακοίνωση της διάκρισης του Ματ Γουέστ έγινε με πανηγυρικό τρόπο από τον προπονητή του Παναγιώτη Ντάκουρη και ο Αμερικανός που έχει ύψος 1.98, μετά τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι ενθουσιασμένος που κατέκτησα το βραβείο, αλλά περισσότερο που πήραμε τους τρεις βαθμούς και τη πρώτη νίκη στην ιστορία του συλλόγου. Όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος είναι ανταγωνιστικές και όλες μπορούν να κερδίσουν τον άλλον, ειδικά οι ομάδες από το 5 έως το 9 στην βαθμολογία. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και ότι γίνει, έγινε”. Η Καλαμάτα ‘80 έχει ρεπό στην τρίτη αγωνιστική και την ευκαιρία για ξεκούραση.