Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 12:16

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Νίκη για τον Ακρίτα, ήττα ο Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον
Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Νίκη για τον Ακρίτα, ήττα ο Μεσσηνιακός

Νίκη για τον Α.Ο. Ακρίτα και ήταν στο τάι μπρέικ για το Μεσσηνιακό από τον Ερυθρό Αστέρα ήταν τα αποτελέσματα των δύο ομάδων του νομού στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ εθνικής της ΕΣΠΕΠ.

Ο Α.Ο. Ακρίτας με σωστή τακτική κατάφερε να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη και να σκαρφαλώσει στην 6η θέση της βαθμολογίας.
Ο Μεσσηνιακός μετά από ένα περιπετειώδες αγώνα δεν κατάφερε να προσθέσει ακόμη ένα τρίποντο στο ενεργητικό του, καθώς υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ήττα με 3-2 από τον Ερυθρό Αστέρα. Μάλιστα δεν μπόρεσε να χαρεί και την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων για την κατάκτηση του τίτλου την περσινή σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα και την άνοδο στη Β’ εθνική.

Σ.Φ.Π. ΙΡΙΣ – Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ 0-3

Εύκολο έργο είχε ο Α.Ο. Ακρίτας την Κυριακή στο Αργος, όπου μετά από καλή εμφάνιση επικράτησε του Σ.Φ.Π. Ιρις με 3-0 σετ.
Η Καλαματιανή ομάδα με σωστή τακτική, αλλά και συγκέντρωση στο παιχνίδι κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης, απέναντι σε μια νεανική ομάδα.
Τα σετ: 15-25, 12-25, 12-25.
Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ (Σ. Καψαμπέλη): Γεωργουλάκου, Πετεινάρη, Γρίβα, Σερελέα, Καπετανέα, Τσαλίκη, Μπαστακού (λ), Κρίκη (λ), Καραμπάτσου, Μέντζα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 2-3

Απρόσμενη ήττα στην έδρα του γνώρισε ο Μεσσηνιακός την Κυριακή, στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου Καλαμάτας, χάνοντας στη διαδικασία του τάι μπρέικ από τον Ερυθρό Αστέρα.
Οι “πράσινες” δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα και σε συνδυασμό με κάποιους εξωγενείς παράγοντες, δεν κατάφεραν να κάνουν την 4η νίκη τους στο πρωτάθλημα. Ο τραυματισμός της Φωτεινάκη (διάστρεμμα) στο προηγούμενο παιχνίδι δεν της επέτρεψε στη διάρκεια της εβδομάδας να δώσει το παρών σε όλες τις προπονήσεις, συμμετείχε στο ματς και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Επίσης και άλλες αθλήτριες είτε τραυματισμούς, είτε ταλαιπωρήθηκαν από ίωση. Παρά τα προβλήματα είχαν τη δυνατότητα, όμως κάποιοι εξωγενείς παράγοντας, αλλά και η καλή εικόνα του αντιπάλου συνετέλεσαν ώστε να μην κερδίσει.
Τα σετ: 25-16, 22-25, 25-16, 21-25, 13-15.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος με τη Νικολέτα Τσιμικλή.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γ. Σουρή): Τζουάνου, Φωτεινάκη, Μπαξιβανάκη, Κουτσουροπούλου, Ας. Τσάτουμα, Ολγα Τσάτουμα, Καράμπελα (λ), Ζερβεβά, Διακουμέα.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ε. Λεγάτου): Αλατζά, Ηλιοπούλου, Κατσιμήγα, Αγγελοπούλου, Τζιουβάρα, Τριαντοπούλου, Καράβολα (λ), Μαραγκάκη, Πόλη, Σταθοπούλου, Παπαευσταθίου, Στυλιανοπούλου (λ).

Η απονομή

Πριν την έναρξη του αγώνα ο Χρήστος Δροσινός μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΠ, απένειμε το κύπελλο για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος στο τοπικό πρωτάθλημα γυναικών στην αρχηγό του Μεσσηνιακού Μιράντα Κουτσουροπούλου καθώς και τα μετάλλια σε όλες τις αθλήτριες και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(4η αγωνιστική)
ΑΣΠ Ερμής – Παναχαϊκή 0-3
ΑΟ Αστέρια – Παμβοχαϊκός 3-1
Μεσσηνιακός – Ερυθρός Αστέρας 2-3
ΠΑΟ Κορίνθου – ΑΟ Αίολος 3-0
Σπαρτιατικός – ΑΣ Πετ. Τρίπολης 3-1
ΣΦΠ Ιρις – ΑΟ Ακρίτας 0-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνες)
1. Παναχαϊκή 12-0 12
2. Α.Ο. Αστέρια 12-3 11
3. ΠΑΟ Κορίνθου 12-3 11
4. Μεσσηνιακός 11-5 9
5. Ερυθρός Αστέρας 11-6 9
6. Α.Ο. Ακρίτας 7-8 5
7. Σπαρτιατικός 7-9 5
8. Παμβοχαϊκός 6-10 4
9. Α.Ο. Αίολος 5-9 4
10. ΑΣ Πετ. Τρίπολης 3-12 1
11. Σ.Φ.Π. Ιρις 2-12 1
12. Α.Σ.Π. Ερμής 1-12 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 19/11/23)
ΑΟ Αίολος – Σπαρτιατικός
Ερυθρός Αστέρας – ΠΑΟ Κορίνθου
Παμβοχαϊκός – Μεσσηνιακός
Παναχαϊκή – ΑΟ Αστέρια
ΑΟ Ακρίτας – ΑΣΠ Ερμής
ΑΣ Πετ. Τρίπολης – ΣΦΠ Ιρις