Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 14:31

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ 3-0: Τρίτη συνεχόμενη νίκη με καλή εμφάνιση (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ 3-0: Τρίτη συνεχόμενη νίκη με καλή εμφάνιση (φωτό)

Την 3η σερί νίκη του σημείωσε το Σάββατο ο Απόλλων Καλαμάτας, που επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Ναύαρχου Βότση, στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου.

Ηταν η 5η νίκη για την Καλαματιανή ομάδα, που ήρθε μετά από καλή εμφάνιση και χωρίς να υπολογίζει ο Μπάμπης Μυτσκίδης, την Αλκηστις Καραφουλίδου. Η υψηλόσωμη αθλήτρια δεν αγωνίστηκε καθώς αντιμετώπισε την τελευταία στιγμή αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Ετσι προτιμήθηκε να μην αγωνιστεί ώστε να το ξεπεράσει και να είναι έτοιμη για τα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Ο Απόλλωνας ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και από το πρώτο σετ έδειξε ότι είναι αποφασισμένος για τη νίκη.

Ξεκίνησε καλά και άρχισε να κτίζει διαφορά στο σκορ, με τον αντίπαλο του να μειώνει, όμως δεν μπορούσε να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και ο Απόλλωνας μεγάλωσε ξανά τη διαφορά και επικράτησε. Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο σετ, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσε να αντισταθεί και το τρίτο σετ το πήρε πιο εύκολα και έφτασε στη νίκη.
Τα σετ: 25-22, 25-22, 25-18.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Δημήτρης Κτενάς, Θεοδόσης Καραγιαννόπουλος, Παρατηρητής: Γιάννης Κανελλίδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπάμπης Μυτσκίδης): Φάκη, Κοκότη, Καραμούντζου, Βαρντάνοβα, Αρβανιτοπούλου, Γκουιγκόλο / Ευθυμιοπούλου (λ), Γιόλλα Ν. (λ), Ρωσσιάδου, Μαυροειδή.
Α.Π.Σ. ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ (Δημήτρης Βαλσαμίδης): Μπακοπούλου, Χατζίκου, Αργυρίου, Αλτίνη, Τριλυράκη, Ζωίδου / Ωραιοπούλου (λ), Ασβεστά (λ), Ιωάννου, Κυριακίδου.

Δηλώσεις μετά τον αγώνα

Για το παιχνίδι μίλησαν μετά το ματς ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης και οι αθλήτριες, η εορτάζουσα Κατερίνα Κοκότη και η Ζωή Φάκη.



Μπάμπης Μυτσκίδης

“Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε μόνο τους βαθμούς. Πήγαν όλα πάρα πολύ καλά για εμάς ευτυχώς, γιατί είχαμε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Επρεπε να προφυλάξουμε την Καραφουλίδου, οπότε ήταν ευχής έργο που τελείωσε 3-0 το παιχνίδι, χωρίς καμία απώλεια. Κρατάμε καθαρά τους τρεις βαθμούς. Δεν έχουμε ξαναπαίξει έτσι με αυτή τη σύνθεση, αναγκαστικά είχαμε να κάνουμε κάποιες εσωτερικές αλλαγές στην ομάδα. Τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε δεν έχει παραπάνω κριτική αυτό το παιχνίδι. Ο δρόμος ακόμα είναι πολύ μεγάλος, το σημαντικό είναι είναι ότι είναι καθαρό τρίποντο, ένα 3-0 και καταφέραμε και προστατέψαμε την παίκτρια.
Πάμε στον Πορφύρα είναι μια αξιόλογη ομάδα, τα βλέπουμε παιχνίδι παιχνίδι, από εβδομάδα να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε, πιστεύω να είμαστε πλήρεις. Είμαστε αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση, κυνηγάμε, θα δούμε ότι πιθανότητες έχουμε, από τη στιγμή που ακόμα εξαρτάται από εμάς. Εννοώ ότι με μία νίκη ίσως μπορούμε να φτάσουμε τον Πανιώνιο, όταν παίξουμε μαζί και είμαστε στους τρεις βαθμούς, οπότε έχουμε ελπίδες. Από εκεί και πέρα πρέπει να δουλέψουμε την εβδομάδα αυτή να είμαστε 100% έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι που είναι σε μια δύσκολη έδρα και με μια καλή ομάδα. Ευελπιστούμε ότι η Καραφουλίδου θα είναι έτοιμη από την άλλη εβδομάδα, γι’ αυτό το λόγο προτιμήσαμε να την προφυλάξουμε από αυτό το παιχνίδι με όλο το ρίσκο που μπορεί να πήραμε, αλλά ευτυχώς μας βγήκε, όλα καλά οπότε πιστεύω ότι στο επόμενο παιχνίδι θα είμαστε πλήρεις”.

Κατερίνα Κοκότη

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, θέλαμε να μπούμε από την αρχή πολύ δυνατά για να συνεχίσουμε το σερί των νικών. Μας έλειπε η βασική μας διαγώνια, παρόλα αυτά αντεπεξήλθαμε όπως θέλαμε, πήραμε το τρίποντο και συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι. Πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, βδομάδα με τη βδομάδα και θα φανεί στο τέλος τι θα γίνει. Προς το παρών πηγαίνουμε για τη νίκη κάθε βδομάδα”.

Ζωή Φάκη

“Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Βότση γιατί ξέρω ότι μπήκε μέσα στο γήπεδο πάρα πολύ μαχητικός και δεν άφησε κανένα σημείο του παιχνιδιού, μας πάλεψε μέχρι το τέλος. Κατά δεύτερο θέλω να δώσω μεγαλύτερα συγχαρητήρια στην ομάδα μας, όχι μόνο για το τρίποντο και τη νίκη, αλλά το ότι μπήκαμε μέσα μία σύνθεση που δεν έχουμε ξαναπαίξει ποτέ και δεν έχουμε κάνει καν προπόνηση. Οπότε θεωρώ όταν ιδιαίτερα η Βάνια μπαίνει διαγώνια να προστατεύσουμε την Αλκηστη παίρνει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη και χαρούμενη που τελειώσαμε και πήραμε το τρίποντο που χρειαζόμασταν.
Καλή ομάδα ο Πορφύρας, εμείς όπως μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι, δεν κοιτάμε την βαθμολογία κάθε ομάδας, μπαίνουμε να κερδίσουμε, πάμε να το παλέψουμε, δεν υποτιμάμε κανέναν. Οπότε από Δευτέρα σκληρή δουλειά πίσω στο γήπεδο, το κεφάλι κάτω και πάμε για Αθήνα να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν”.

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(6ης αγωνιστική)
Αιγάλεω – ΑΣΠ Κόρινθος 3-0
ΦΓΣ Πρέβεζας – ΦΟ Βριλησσίων 2-3
ΑΣ Ελπίς – ΑΟΦ Πορφύρας 1-3
ΖΑΟΝ – ΑΟΝΣ Μίλων 2-3
Πανιώνιος – ΑΟΝ Αμαζόνες 3-0
Απόλλων Καλ- ΑΠς Ναυάρχου Βότση 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Πανιώνιος 18-0 18
2. Απόλλων Καλ. 17-6 15
3. ΦΓΣ Πρέβεζας 15-12 11
4. ΖΑΟΝ 13-11 9
5. ΦΟ Βριλησσίων 11-13 9
6. ΑΟΝΣ Μίλων 12-12 9
7. ΑΟΦ Πορφύρας 11-12 9
8. ΑΟΝ Αμαζόνες 9-9 8
9. Αιγάλεω 10-13 7
10. ΑΣΠ Κόρινθος 9-13 7
11. ΑΣ Ελπίς 5-15 3
12. ΑΠΣ Ναύαρχος Β. 1-15 0
* Εκκρεμεί ο αγώνας ΑΟΝ Αμαζόνες – ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΟΝΣ Μίλων – Αιγάλεω
ΑΣΠ Κόρινθος – ΦΓΣ Πρέβεζας
ΦΟ Βριλησσίων – ΑΣ Ελπίς
ΑΟΝ Αμαζόνες – ΖΑΟΝ
ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση – Πανιώνιος
ΑΟΦ Πορφύρας – Απόλλων Καλ.

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Στην κορυφή ο Πανιώνιος

Την δυναμική του για άλλο ένα παιχνίδι έδειξε ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε με 3-0 σετ των Αμαζόνων στην Νέα Σμύρνη και παρέμεινε στην κορυφή της Pre League γυναικών μετά από 6 αγωνιστικές.
Στο -3 από την 1η θέση βρίσκεται ο Απόλλων Καλαμάτας που ξεπέρασε το εμπόδιο του Ναύαρχου Βότση, ενώ ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας με τον βαθμό που απέσπασε από τα Βριλήσσια έφτασε τους 11. Ο ΦΟΒ πήρε το δίποντο στην Πρέβεζα που τον έφερε στους 9 βαθμούς και ισοβαθμεί με ΖΑΟΝ, Μίλωνα και Πορφύρα. Ο Μίλωνας στο τάι μπρέικ λύγισε τον ΖΑΟΝ στο κλειστό του Ζηρινείου, ενώ ο Πορφύρας πήρε το τρίποντο με 3-1 σετ στην έδρα της Ελπίδας Αμπελοκήπων. Τρίτη συνεχόμενη νίκη και για το Αιγάλεω που επιβλήθηκε της Κορίνθου με 3-0 σετ.

Γ.Σ. Πανιώνιος - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες 3-0

Τα σετ:25-15, 25-20, 25-23.
Διαιτητές: Πρέντζας, Αρβανίτης, Παρατηρητής: Πολίτης.
Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Τσαϊρέλης): Ολούτς, Τιέμι, Καθάριου, Γουγούση, Καρέλια, Αλεξάκου / Κακουράτου (λ), Μιλεντίγιεβιτς, Κράνη.
Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Βασίλης Πανδής): Νίλον, Νικολαΐδη, Νομικού, Χριστοδούλου, Βαρουδάκη, Τόσι / Τζαφέρη (λ), Μαραζοπούλου (λ), Κορρέ.

Φ.Γ.Σ. Πρέβεζας - Φ.Ο. Βριλησσίων 2-3

Τα σετ: 14-25, 25-20, 25-23, 20-25, 07-15.
Διαιτητές: Γεράνιος, Γκοργκόλης, Παρατηρητής: Πετούσης.
Φ.Γ.Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Πέτρος Παπαδόπουλος): Πατακιάρα, Κοσμίδου, Μύθου, Πεπόνη, Μητροπούλου, Κουτρουμπή, Ντάρια, Μέλου, Γερομιχαλού, Κούκα.
Φ.Ο. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (Κώστας Λιώσης): Μολυβιάτη, Μικρουδάκη, Καραβοκύρη, Μικέλη, Κούση, Έρωτα, Μπαλάσκα, Μποκή, Σπύρου, Σίλβα, Τριγωνίδου, Δημητρακάκου.

Α.Σ. Ελπίς - Α.Ο.Φ. Πορφύρας 1-3

Τα σετ: 27-25, 22-25, 21-25, 23-25.
Διαιτητές: Μούζουλας, Δημητρίου, Παρατηρητής: Μαυρίδης.
Α.Σ. ΕΛΠΙΣ (Στέλιος Κουτουνίδης): Λαμπριανίδου, Αθανασιάδου, Τριανταφύλλου, Παπάζογλου, Κεραμιτσοπούλου, Γαργάλα / Ρουμπάκη (λ), Σιάκη (λ0, Σουπιώνη, Παπαδοπούλου, Σκουλούδη, Αρχόντη.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Μανώλης Αποστολογιωργάκης): Πανούση, Σαντέ, Σωτηρίου, Πατουχέα, Ποντικάκη, Ομογκίμπο / Μπουτσελάκου (λ), Βαλσάμη.

Ζ.Α.Ο.Ν. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 2-3

Τα σετ: 13-25, 25-20, 25-15, 24-26, 10-15.
Διαιτητές: Μαλλιάρα, Παπαθανασίου, Παρατηρητής: Καπάνταης.
Ζ.Α.Ο.Ν. (Αντώνης Παπαδόπουλος): Κάβουρα 16 (13/35 επ., 3 άσσοι, 62% υπ.-38% άριστες), Βαϊοπούλου 3 (2/2 επ., 1 άσσος), Χατζηχαραλαμπίδου 5 (3/9 επ., 2 μπλοκ), Χάνσον 15 (11/16 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Παπαδοπούλου 9 (9/26 επ., 60% υπ.-34% άριστες), Οκάρο 22 (20/42 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ).
Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ (Γιώργος Δεναξάς): Σάντος 18 (16/39 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Βυθούλκα 5 (0/1, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Θεοδωρακέα 4 (4/14 επ., 21% υπ.-14% άριστες), Γκρέκα 21 (19/32 επ., 2 άσσοι, 16% υπ.-00% άριστες), Λουκά 3 (3 μπλοκ), Καρακύκλα 2 (1/6 επ., 1 μπλοκ) / Γούλα (λ, 32% υπ.-08% αριστες), Χάνα (λ), Γιαννέλου, Δορμπαράκη 1 (1 μπλοκ), Αγγελοπούλου 16 (16/41 επ., 39% υπ.-22% άριστες), Μανώλαινα.

Α.Ο. Αιγάλεω - Α.Σ.Π. Κορίνθου 3-0

Τα σετ: 25-19, 25-14, 25-17.
Διαιτητές: Κατσούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Παρατηρητής: Παπαστάμος.
Α.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ (Αγγελική Αντωνιάδη): Δρέμπελα, Μπούκουρα, Ραζνάτοβιτς, Παγωμένου, Γιώτα, Κοτέογλου / Μάρκου (λ), Βλάχου (λ), Μερκούρη, Καλαματιανού.
Α.Σ.Π. ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Κάταλιν Κις): Τσαμπάι, Χάτσινσον, Ελευθερίου, Μανάι, Κυπαρίσση, Γεωργιάδου / Μαργαρίτη (λ), Αγγιστριώτη (λ), Τσιγαρίδα, Αντότσι, Ασημακοπούλου.