Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 16:57

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Πρεμιέρα με νίκες των γηπεδούχων

Γράφτηκε από τον
ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Πρεμιέρα με νίκες των γηπεδούχων

Με νίκες των γηπεδούχων ξεκίνησε το πρωτάθλημα στον Γ’ όμιλο της τοπικής κατηγορίας γυναικών της ΕΣΠΕΠ.

Συγκεκριμένα ο Απόλλων Καλαμάτας και ο Ζακυνθινός κέρδισαν με 3-0 σετ αντίστοιχα το Δίωνα Κυπαρισσίας και τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων.
Εγινε καλό παιχνίδι στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Δίωνα, με τη γηπεδούχο ομάδα να είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον αντίπαλο της και να φτάνει στην επικράτηση. Η Καλαματιανή ομάδα ήταν καλύτερη στο κομμάτι του σέρβις πίεσε περισσότερο, ήταν πιο συγκεντρωμένη στην άμυνα, πίεσε στην επίθεση και είχε λίγα λάθη στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Από την άλλη η ομάδα της Κυπαρισσίας έδειξε να είναι σε καλό επίπεδο σε ότι αφορά το μπλοκ, όμως δεν πίεσε στο σέρβις, έκανε αρκετά λάθη στο παιχνίδι, ήταν μέτρια στην επίθεση, ενώ ήταν κακή σε υποδοχή και άμυνα και αυτό έπαιξε το ρόλο του στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.
Στο άλλο παιχνίδι ο Ζακυνθικός μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα, έδειξε ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ομάδα των Γαργαλιάνων δεν έκανε την επιθυμητή εμφάνιση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φύγει ηττημένη από τη Ζάκυνθο.
Η εικόνα των δύο αγώνων είναι η ακόλουθη:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 3-0

Τα σετ 28-26, 25-21, 25-18.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν η Χριστίνα Μουστάκη με τη Γεωργία Αρμακόλα.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Δημήτρης Καθάρειος): Μπεκιάρη, Νίκα, Τερόλλι, Κοτσαρίνη, Τσουμελέα, Λαδά, Παπαδοπούλου (λ), Σοφούλη, Διακουμή, Ξ. Κορωνιού, Καμπούκου, Κάτσι, Μ. Χριστοπούλου (λ).
Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ (Παναγιώτης Τατούλης): Μπαρτζελιώτη, Αντωνοπούλου, Γιαννή, Δεμπεγιώτη, Πολύζου, Κακούτη, Ψαλλίδα (λ), Γεωργιοπούλου, Π. Καλογεροπούλου, Βασιλοπούλου, Κανελλοπούλου (λ).

ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ – Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 3-0

Τα σετ: 25-14, 25-16, 25-12.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κωνσταντίνος Κακολύρης με την Ζαχαρούλα Κουρούμαλου.
ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ (Τάσος Κουμπλής): Ντρίκου, Μοσχούρη, Λούντζη, Κ. Φλαμπουρά, Κοκκοροπούλου, Σκαζά, Κολυβά (λ), Μαμφρέδα, Μαρίνου, Γιατρά, Μαρέντη.
ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Φορτούνη, Αλαφάσου, Αποστολοπούλου, Καραμπαλή, Λίγγρη, Πολυζώη, Χρονοπούλου (λ).

Η επόμενη αγωνιστική

Την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων θα αγωνιστεί εντός έδρας με τον Απόλλωνα Καλαμάτας και ο Γ.Σ. Μεσσήνης θα υποδεχτεί τον Ζακυνθινό. Αυτή την αγωνιστική ρεπό έχει ο Γ.Α.Ε.Τ. Δίων.