Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 12:28

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ 1-3: Χάθηκε οριστικά το όνειρο της ανόδου

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ 1-3: Χάθηκε οριστικά το όνειρο της ανόδου

“Κάτοικος” Pre League θα είναι ο Απόλλων Καλαμάτας και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Η Καλαματιανή ομάδα ηττήθηκε το Σάββατο στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου – και στο δεύτερο παιχνίδι – από τον Μίλωνα με 3-1 σετ και δεν μπόρεσε για 3η σερί σεζόν να διεκδικήσει το εισιτήριο που θα την οδηγούσε στη Volley League. Οπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές έφτασε και φέτος στα πλέι οφ, όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ανυπέρβλητο, όπως αποδείχθηκε, εμπόδιο του Μίλωνα και με δύο ήττες ολοκλήρωσε την προσπάθεια του.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, αν και προερχόταν από την Α2, έκανε αρκετά αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα και δίκαια έφτασε να διεκδικεί μέσα από τα πλέι οφ την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ. Οπως και στο πρώτο ματς την περασμένη Τετάρτη, έτσι και σε αυτό του Σαββάτου ήταν αρκετά καλή και ανταγωνιστική και κατάφερε κυρίως με τις Ροσίρ Καλντερόν και Σάντος Γιανέλι, να πάρει τη δεύτερη νίκη και να περάσει στον επόμενο γύρο των πλέι οφ, όπου απέναντι στις Αμαζόνες, που επίσης έκαναν το 2-0 απέναντι στον ΖΑΟΝ, θα διεκδικήσουν μια θέση στη Volley League.
Σε ότι αφορά τον Απόλλωνα, οι αθλήτριες του έκαναν το καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά δεν ήταν εύκολο το έργο τους απέναντι στο Μίλωνα. Εδειξαν διάθεση για να κάνουν το 1-1 και να πάνε το ματς σε τρίτο παιχνίδι, όμως η καλή παρουσία δεν έφτανε, όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη των σετ.

Στο 3ο κατάφεραν να επικρατήσουν και φάνηκε ότι μπορεί να γυρίσουν το εις βάρους τους αποτέλεσμα, όμως ο Μίλωνας είχε απαντήσεις και κατάφερε στο επόμενο σετ, να ζευγαρώσει τις νίκες του και να προκριθεί στον τελικό των πλέι οφ.
Τα σετ: 20-25, 21-25, 25-22, 16-25.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Νίκος Φραγκάκης, Δημήτρης Κτενάς. Παρατηρητής ήταν ο Γιάννης Κανελλίδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπάμπης Μυτσκίδης): Θεοδωράκη, Φάκη, Κοκότη, Καραφουλίδου, Ριμπέιρο, Αρβανιτοπούλου / Ν. Γιόλλα (λ), Μαυροειδή, Καραμούντζου, Αποστολοπούλου, Ειρ. Γιόλλα.
ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (Γιώργος Δεναξάς): Γκρέκα, Γιαννέλου, Σάντος, Καλντερόν, Δορμπαράκη, Βυθούλκα / Γούλα (λ), Χάνα (λ), Θεοδωρακέα, Μανώλαινα.

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Αμαζόνες και Μίλωνας θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Volley League Γυναικών

Το εισιτήριο για την Volley League Γυναικών θα διεκδικήσουν οι Αμαζόνες και ο Μίλωνας, οι οποίοι προκρίθηκαν στους τελικούς των πλέι οφ της Pre League.
Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι η ομάδα της Νέας Ερυθραίας έφυγε με τη νίκη με 3-2 σετ από την έδρα του ΖΑΟΝ και όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα διεκδικήσει την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ.
Ο Μίλωνας που φέτος αγωνίστηκε πρώτη φορά στην Pre League Γυναικών θα παλέψει για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και την άνοδο στη Volley League Γυναικών. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επιστρέφει θριαμβεύτρια από την Καλαμάτα, καθώς επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 3-1 σετ και με 2-0 νίκες πήρε την πρόκριση για τους τελικούς των πλέι οφ.
Η άνοδος θα κριθεί στις δύο νίκες και οι Αμαζόνες που τερμάτισαν στην 2η θέση στην κανονική περίοδο θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων.
Αναλυτικά η εικόνα του δεύτερου αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο Ζηρίνειο, είναι η ακόλουθη:

Ζ.Α.Ο.Ν. - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες 2-3

Τα σετ: 25-15, 13-25, 26-24, 20-25, 07-15.
Διαιτητές: Μάλφας, Μαλλιάρα, Παρατηρητής: Καπάνταης.
ΖΑΟΝ (Αντώνης Παπαδόπουλος): Νίκα, Χατζηχαραλάμπους, Χάνσον, Γιοβάνη, Κάβουρα, Παπαδοπούλου / Σπυροπούλου (λ), Βαϊοπούλου, Μερκουριάδη, Φωτοπούλου.
ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Βασίλης Πανδής): Νίλον, Νομικού, Τόσι, Βαρουδάκη, Χριστοδούλου, Νικολαΐδη / Τζεφέρη (λ), Μαραζοπούλου (λ), Γερογιάννη, Κορρέ.