Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 14:53

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ο τίτλος των παγκορασίδων ολοκλήρωσε μια πετυχημένη χρονιά

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ο τίτλος των παγκορασίδων  ολοκλήρωσε μια πετυχημένη χρονιά

Με την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα παγκορασίδων Πελοποννήσου, ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν για τα αναπτυξιακά τμήματα του Απόλλωνα Καλαμάτας.


Ηταν μια από τις καλύτερες έως σήμερα χρονιές για τα αναπτυξιακά τμήματα, γιατί δεν ήταν μόνο η κατάκτηση του τίτλου, αλλά η συνολική παρουσία όλων των τμημάτων, αλλά και της ακαδημίας που λειτούργησε στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Αλλωστε στον Απόλλωνα σε ότι αφορά τα αναπτυξιακά τμήματα και την ακαδημία, δεν μετρούν τα αποτελέσματα. Η Καλαματιανή ομάδα από την ημέρα που ξεκίνησε τη λειτουργία του το τμήμα βόλεϊ έχει ως κύριο στόχο να κρατήσει τα παιδιά στο γήπεδο ώστε να απολαμβάνουν όλα αυτά τα θετικά που προσφέρει ο αθλητισμός. Αυτό υποστήριξε ο Παύλος Χριστόπουλος τεχνικός διευθυντής των αναπτυξιακών τμημάτων και της ακαδημίας του Απόλλωνα στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ελευθερία» κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς.
Ο παράγοντας του Απόλλωνα ξεκίνησε μιλώντας για τους στόχους των τμημάτων και της ακαδημίας, όπου μας είπε: «Πρωταρχικός στόχος της ομάδας πριν και πάνω απ' όλα είναι και θα συνεχίσει να είναι η προσπάθεια να κρατήσουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα για να απολαμβάνουμε όλα αυτά. τα θετικά που ο αθλητισμός προσφέρει. Αυτό για εμάς αποτελεί προτεραιότητα και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποδείξουμε άλλη μία χρονιά. Οι αγωνιστικές επιτυχίες που χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν δεν θα είχαν ουσιαστικό νόημα εάν δεν συνοδεύονταν από τις αξίες που πρέπει και οφείλουμε να μεταλαμβάνουμε στις νέες γενιές. Αυτό λοιπόν αποτελεί στόχο αλλά και τη δέσμευση του συλλόγου μας για το μέλλον. Οι αγωνιστικές επιτυχίες που θα έρθουν, δε θα έρθουν μόνο από άριστες μαθήτριες αλλά και από κορίτσια κόσμημα για την κοινωνία μας. Χαρά και τιμή μας να μοιραστούμε αυτό μας το όραμα και αυτή μας την περπατησιά με περισσότερους ανθρώπους!”.
Ο Ακολούθως μίλησε ξεχωριστά για όλα τα τμήματα που συμμετείχαν φέτος σε όλα τα πρωταθλήματα, τοπικές γυναίκες, νεανίδων Κ20, κορασίδων Κ18 και παγκορασίδων Κ16.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΠΕΠ

«Η ομάδα μας φέτος συμμετείχε στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ με 6 ομάδες στα αναπτυξιακά τμήματα. Τις περισσότερες ομάδες από κάθε άλλη ομάδα της Πελοποννήσου. Στόχος και σκοπός αυτών των συμμετοχών στα επίσημα πρωταθλήματα να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους αθλητές να έχουν αγωνιστική παρουσία και να τους δρέψουν τους καρπούς της προπόνησής τους. Οι αγωνιστικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 40 βάζοντας μας και σε αυτή την κατηγορία στην υψηλότερη θέση της Πελοποννήσου”.

ΤΟΠΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΠΕΠ

Συγκεκριμένα για κάθε τμήμα αναλυτικά αναφέρει: «Συμμετείχαμε στο τοπικό γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ με ομάδα στελεχωμένη αποκλειστικά από αθλήματα των τμημάτων υποδομής μας. Οι ηλικίες συμμετεχόντων ήταν από 12 έως 17 ετών αγωνιζόμενη με αντιπάλους ομάδες ενηλίκων. Κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση στον όμιλό μας πίσω μόνο από την ομάδα του Ζακυνθινού. Η ομάδα μας ήταν η μόνη από την Πελοπόννησο, η οποία κατέβασε ομάδα ερευνητών στο γυναικείο πρωτάθλημα και μία από τις ελάχιστες σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η ίδια ομάδα είχε τερματίσει τρίτη στην παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα”.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Κ20

«Συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα νεανίδων με ηλικίες συμμετεχόντων έως και 20 χρονών με αθλητές από 12 έως 17 ετών. Προκριθήκαμε στις 8 καλύτερες ομάδες της Πελοποννήσου όντας η μοναδική ομάδα που εκπροσώπησε το νομό μας σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος. Αποκλειστήκαμε από το final 4 από την ομάδα της Κορίνθου”.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ18

«Συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα κορασίδων με δύο αγωνιστικές ομάδες. Προκριθήκαμε στις 8 καλύτερες ομάδες της Πελοποννήσου. Αποκλειστήκαμε από το final 4 από τον κάτοχο του τίτλου Παναχαϊκή, που στη συνέχεια κατέκτησε και τον φετινό τίτλο. Κοινή ομολογία ότι η κλήρωση έφερε πολύ νωρίς έναν πρόωρο τελικό καθώς η ομάδα μας ήταν η μόνη που κατάφερε να κερδίσει 2 σετ απέναντι στην πανίσχυρη και μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα της Παναχαϊκής».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ16

Συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα παγκορασίδων με δύο αγωνιστικές ομάδες. Κατακτήσαμε τον τίτλο με άνετη επικράτηση στο final 4 κερδίζοντας στον ημιτελικό τον Ερυθρό Αστέρα Πατρών και στον τελικό τον Αλκυών Ναυπλίου με 3-0. Ελπιδοφόρο για την αγωνιστική μας παρουσία το γεγονός ότι παρουσιαστήκαμε παντοδύναμοι στην πιο μικρή ηλικιακά κατηγορία των αναπτυξιακών αθλημάτων και μάλιστα ο τίτλος πρωταθλημάτων στη Μεσσηνία ύστερα από 5 χρόνια».

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Εκτός από τα επίσημα παιχνίδια, ο Απόλλωνας Καλαμάτας διοργάνωσε και συμμετείχε σε φιλικά τουρνουά και αγώνες, όπως σημείωσε ο Παύλος Χριστόπουλος: «Η ομάδα μας διοργάνωσε το πρώτο και δεύτερο τουρνουά Φιλίας. Στο πρώτο συμμετείχε ο Ν.Ο. Πύλου με όλα τα τμήματα και στο δεύτερο η ομάδα της ΑΣΠ Γλυφάδας και η Καλαμάτα '80. Επίσης συμμετείχε στο τουρνουά που διοργάνωσε ο Ν.Ο. Πύλου για τρίτη χρονιά. Ακόμη πήραμε μέρος σε πλήθος φιλικών με την ομάδα του Μεσσηνιακού, καθώς και πολλά οικογενειακά διπλά. Ξεχωριστό ήταν το φιλικό που δώσαμε στους Μολάους με την εθνική Ελλάδος Κ17, που έκανε εκεί την προετοιμασία της”.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Οι αθλήτριες που συμμετείχαν στις παραπάνω αγωνιστικές ομάδες και έπαιξαν στα επίσημα παιχνίδια είναι οι Ειρήνη Γιόλλα, Κυριακή Σακελλαρίου, Σεμπρεβίβα Κάκα, Αγάπη Σοφούλη, Σοφία Νίκα, Φωτεινή Λαδά, Ευσταθία Καμπούκου, Γαρυφαλιά Διαμυλλίνη, Σπυριδούλα, Σπυριδούλα, Σπυριδούλα, , Γεωργία Σκόκου, Ξανθίππη Κορωνιού, Αντζελα Κάτσι, Βασιλική Παπαδοπούλου, Γεωργία Βουγιουκλή, Δανάη Χατζηβασιλείου, Ιωάννα Σκουράκη, Σμαραγδινή Τσουμελέα, Βασιλική Πρίτσα, Αννα-Μαρία Αγγελοπούλου, Αλίκη Μάστορα, Ελενα Λαπιώτη, Καλυψώρια Βασικλή, , Μαρία Χριστοπούλου, Δέσποινα Κάρλου, Χαρίκλεια Θεοδωροπούλου, Δήμητρα Κορωνιού, Κωνσταντίνα Δημάκη, Καλλιόπη Ηλιοπούλου, Λουκία Φαλλάδου, Γεωργία Λαμπροπούλου, Χριστίνα Σταυροπούλου, Βασιλική Δρούγα, Παναγιώτα Νίκα-Κανελλίδη, Νεφέλη Κοτταρίδη, Δημήλιαόλη, Σπηλάτη, Δημήλιαόλη.

ΚΛΙΜΑΚΙΑ

Αρκετές νεαρές αθλήτριες συμμετείχαν στις προεπιλογές των κλιμακίων, όπως σημειώνει ο τεχνικός διευθυντής του Απόλλωνα: «Στα κλιμάκια των νομών της περιφέρειας μας επελέγησαν 11 αθλήτριες μας επί συνόλου 14. Στη συγκεντρωτική προπόνηση της μεικτής Πελοποννήσου παρουσίας του εθνικού κορυφαίου αθλήτριες μας”.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ PRE LEAGUE

Στη σύντομη αναφορά του δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στη γυναικεία ομάδα συμμετείχαν φέτος τρεις αθλητές από τα μικρότερα τμήματα, ενώ μία εξ αυτών ήταν και στη βασική εξάδα. Γι' αυτό το θέμα μας είπε: «Η στελέχωση της γυναικείας μας ομάδας η οποία αγωνίζεται στα σαλόνια της Pre League συνεχίστηκε και φέτος με τρεις αθλητές μας η μία από τους αγωνιζόμενους στη βασική εξάδα, με στόχο τον αριθμό αυτός να μεγαλώσει και τα Τα παιδιά μας να πάρουν αγωνιστικές εμπειρίες και παρουσίες σε υψηλότερο επίπεδο”.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αμέσως μετά μας μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας των αναπτυξιακών τμημάτων και της ακαδημίας. “Ο σχεδιασμός και η οργάνωση των ακαδημιών ακολουθεί εδώ και δύο χρόνια υψηλά
πρότυπα επίπεδα ομάδων γυναικών Pre League και Volley League”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Απαρτίζεται από τεχνικό διευθυντή, επικεφαλής προπονητή και πέντε προπονητές. Αν και συνεργαζόμαστε με αθλητικό ψυχολόγο, φυσιοθεραπευτή και ορθοπεδικό χειρουργό. Επίσης συνεργαζόμαστε με την εφαρμογή MY TEAM για τον πλήρη έλεγχο, την οργάνωση και την ενημέρωση των τμημάτων υποδομής μας. Ενδεικτικά το γεγονός ότι αποτελούμε την πρώτη επιλογή φοιτητών που έρχονται για πρώτη χρονιά στην πόλη μας, καθώς επίσης στην ομάδα που συμμετέχουν αθλητές από ομόρους και όχι μόνο δήμους της Μεσσηνίας. Ηδη έχει ξεκινήσει προπονήσεις και η Κ12 ομάδα μας με σκοπό μόλις αυτές οι αθλήτριες φτάσουν σε αγωνιστική ηλικία να μην μπουν στο γήπεδο μία δεμένη και δυνατή ομάδα».

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

Κλείνοντας τον απολογισμό για την αγωνιστική περίοδο που έληξε, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι η καλύτερη χρονιά από την ίδρυση της ομάδας και ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για να μπορούν να λειτουργήσουν τα τμήματα του βόλεϊ, καθώς και τις αθλήτριες που βρίσκονται στο έμψυχο δυναμικό. τους, καθώς και τους γονείς που επιλέγουν τον Απόλλωνα για να αθληθούν τα παιδιά τους.
“Η αγωνιστική χρονιά 2023-2024 είχε αγωνιστεί την καλύτερη από ιδρύματα της ομάδας”, σημειώθηκε στην αρχή και συμπλήρωσε: “Για πρώτη φορά έφτασε στους 8 σε νεάνιδες και κορασίδες καθώς και στην κατάκτηση του τροπαίου στις παγκορασίδες που οδήγησε στη μεγαλύτερη επιτυχία του. συλλόγου μας από ιδρύσεως του για τα αναπτυξιακά τμήματα καθώς και τη μεγαλύτερη για το νομό μας τα τελευταία χρόνια. Οι εγγραφές για φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με παιδιά που προπονούνται κάθε Σαββατοκύριακο στο κλειστό της παραλίας αλλά και τα 6 αγωνιστικά μας τμήματα που προπονούνται στο Κλειστό της παραλίας και στο Κλειστό του Πολυκλαδικού. Θερμά ευχαριστήρια στους γονείς που επιλέγουν την ομάδα μας και στηρίζουν με κάθε τρόπο και μέσα τα παιδιά τους να βρίσκονται στο γήπεδο. Θερμά ευχαριστήρια στους χορηγούς της ομάδας, όσοι μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας και όσα σχεδιάζουμε. Δοθείσης της ευκαιρίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες, οι οποίες μας φιλοξένησαν σε αγώνα, όλες τις ομάδες που μας αποκάλυψαν για φιλικά παιχνίδια, καθώς και όσες μας κάλεσαν. Ευχαριστήρια επίσης προς τα στελέχη του Δήμου και της Περιφέρειας, διοικητικούς ή αιρετούς για τη συνεργασία που είχαμε αυτό το χρόνο. Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες στα Μ.Μ.Ε. για την προβολή της προσπάθειας και του έργου μας. Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλη την προπονητική ομάδα καθώς και τους συνεργάτες της ομάδας μας που αγαπούν την ομάδα και την αισθάνονται κομμάτια τους πλέον ενώ κατέβαλλαν τη μέγιστη προσπάθεια και έφεραν αποτελέσματα στη φετινή μας προσπάθεια για την κατάκτηση της αγωνιστικής κορυφής . Τέλος ευχαριστήρια, καθώς και τα συγχαρητήρια αξίζουν και πάνε προς τις αθλήτριες του συλλόγου μας, οι οποίες προπονούνται συστηματικά και με αυταπάρνηση ταυτόχρονα με τις πολύ βαριές σχολικές τους πρόσθετες. Προπονούνται από 25 Αυγούστου έως 31 Ιουλίου σχεδόν σε καθημερινή βάση και δίνουν παραπάνω από 40 αγώνες καθώς προπονούνται Χριστούγεννα, Πάσχα και στις σχολικές θερινές διακοπές. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να είστε μέλη της οικογένειας του Απόλλωνα και μας τιμάτε αυτή σας την επιλογή και υποσχόμαστε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σας προσφέρουμε ακόμα περισσότερα!».