Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2015 10:43

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Σήμερα οι κληρώσεις στους Γαργαλιάνους, παρουσία Βασιλακόπουλου

Γράφτηκε από τον
ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Σήμερα οι κληρώσεις στους Γαργαλιάνους, παρουσία Βασιλακόπουλου

Στους Γαργαλιάνους θα γίνει σήμερα η κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για την νέα περίοδο, σε μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει ακόμη βραβεύσεις και απονομές σε πρόσωπα και ομάδες που διακρίθηκαν πέρυσι και που έχουν προσφέρει στο άθλημα.


Οπως και την περασμένη χρονιά στην Σπάρτη έτσι και στις σημερινές  κληρώσεις που θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων 186 του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της ΕΟΚ και επίτιμος πρόεδρος της Fiba Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος.
Εκτός από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας που θα αναπτύξει το θέμα "Η σημερινή αθλητική πραγματικότητα" στην λίστα των ομιλητών θα είναι και ο αθλητικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων Κώστας Κώτσης η ομιλία του οποίου θα έχει θέμα "Ο ρόλος του αθλητικού σωματείου στη σύγχρονη καλαθοσφαίριση".
Την εκδήλωση διοργανώνει η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ο Δήμος Τριφυλίας και ο ΓΣ Γαργαλιάνων.

Απονομές σε
πρόσωπα και σωματεία

Θα τιμηθούν οι Γιώργος Βασιλακόπουλος, Κώστας Κότσης, Γιάννης Καλκαβούρας, Γιάννης Βέργης, Μιλτιάδης Σκιαδάς, Άγγελος Δούκας, Παναγιώτης Αργύρης, Γιώργος Γουρδούβελης και τα σωματεία Αρκαδικός, (άνοδος στην Α1), Σπαρτιατικός (άνοδος στην Γ' εθνική), ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας (άνοδος στην Α2 γυναικών).
Επίσης, οι ομάδες που πήραν την πρώτη θέση στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ πέρυσι και είναι Σπαρτιατικός (Α' ανδρών), Απόλλων Τρίπολης (Β' ανδρών), Πελασγός (Γ' ανδρών), Άρις Καλαμάτας (γυναικών), Πελασγός (κορασίδων), Πελασγός (νεανίδων), Άτλας Καλαμάτας (παίδων), Άτλας Καλαμάτας (εφήβων), Αρκαδικός (τουρνουά μίνι μπάσκετ).

Απονομές σε παίκτες
που διακρίθηκαν

Απονομές τιμητικών διακρίσεων θα γίνουν σε παίκτες που διακρίθηκαν πέρυσι.
Για την Α' τοπική:
1ος σκόρερ: Σωτήρης Παπαδάκος (Γύθειο)
1ος στα τρίποντα: Γιάννης Τσιμπούρης (ΓΣ Μεσσήνης)
Πολυτιμότερος παίκτης: Γιώργος Κατσαρής (Σπαρτιατικός)
Καλύτερος προπονητής: Αργύρης Τσώνης (Σπαρτιατικός)
Καλύτερη πεντάδα: Μιχάλης Μπακογιάννης (ΓΣ Μεσσήνης), Γιώργος Κατσαρής (Σπαρτιατικός), Λεωνίδας Τριανταφυλλόπουλος (Καλαμάτα '80), Γιώργος Μπάκας (Καλαμάτα '80), Γιάννης Σταθάκος (Σπαρτιατικός).
Για την Β' τοπική:
1ος σκόρερ Α' ομίλου: Μάριος Τσαγκάνης (ΓΣ Γαργαλιάνων)
Πολυτιμότερος παίκτης Α' ομίλου: Γρηγόρης Καψιμάλης (ΓΣ Γαργαλιάνων)
1ος σκόρερ Β' ομίλου: Ευθύμιος Καρνέζης (Απόλλων Τρίπολης)
Πολυτιμότερος παίκτης Β' ομίλου: Ευθύμιος Καρνέζης (Απόλλων Τρίπολης)
Για την Γ' τοπική:
1ος σκόρερ Α' ομίλου: Κώστας Παυλόπουλος (Θύελλα Παραλίας)
Πολυτιμότερος παίκτης Α' ομίλου: Παναγιώτης Μπομπόλης (ΑΠΣ Πρωτέας)
1ος σκόρερ Β ομίλου: Κώστας Ρετσίνας (Λύκοι Σπάρτης)
Πολυτιμότερος παίκτης Β' ομίλου: Πέτρος Αλεξάκης (Πελασγός)
Για το πρωτάθλημα γυναικών
1η σκόρερ: Αγλαΐα Μπαρουξή (ΣΔΥ Τρίπολης)
Πολυτιμότερη παίκτρια: Μαρία Μπακετέα (ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας).

Οι ομάδες που
θα συμμετέχουν

Όσον αφορά τις κληρώσεις, στην Α' κατηγορία φέτος θα συμμετέχουν οι ΑΕ Σπάρτης, Καλαμάτα '80, Ακάδημος Καλαμάτας, Απόλλων Τρίπολης, ΓΣ Γαργαλιάνων, ΓΣ Μεσσήνης, Γύθειο, ΝΟ Πύλου, Καλαμάτα (πρώην Παναθηναϊκός Καλαμάτας), Άτλας Καλαμάτας, Ευκλής Καλαμάτας, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης.
Στον 1ο όμιλο της Β' τοπικής θα συμμετέχουν οι Πολύβιος Μεγαλόπολης, Εθνικός Μελιγαλά, ΑΟ Θουρίας, Πήγασος, Αναγέννηση, Δίων Κυπαρισσίας, Πελασγός, ΠΑΟΚ Καλαμάτας.
Στον 2ο όμιλο της Β' τοπικής θα συμμετέχουν οι Κάστρο Μονεμβασιάς, ΑΠΟΕΛ Μολάων,. Άρης Σκάλας, Λακωνικός Κρόνος, ΑΣ Πάνας Καρδαρα Κανδ., Αστέρας Βλαχιώτη, Ολυμπιάδα Δαφνίου, Φιλαθλητικός.
Στο πρωτάθλημα γυναικών θα συμμετέχουν οι Καλαμάτα '80, ΑΟ Κροκεών, Ακάδημος Καλαμάτας, Βατικιώτης, Άμιλλα Τρίπολης, Πελασγός, Αρκαδικός, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης.