Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016 13:07

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σημαντικά ματς για πλέι οφ και παραμονή

Γράφτηκε από τον
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σημαντικά ματς για πλέι οφ και παραμονή

Με πέντε παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής, αφού η αναμέτρηση Γύθειο - Ακάδημος αναβλήθηκε για την Τετάρτη 6 Απριλίου λόγω του ότι ο Δήμος της περιοχής παραχώρησε το κλειστό του Βλαχιώτη για προετοιμασία της εθνικής βόλεϊ νεανίδων, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ το Σαββατοκύριακο.

Από τα παιχνίδια που θα γίνουν ξεχωρίζει το Ατλας-ΑΕ Σπάρτης ενώ θα παίξουν ακόμη ο Σύλλογος Δρομέων με τον ΓΣ Γαργαλιάνων, ο ΓΣ Μεσσήνης με τον Απόλλωνα Τρίπολης, η Καλαμάτα '80 με τον ΝΟ Πύλου και ο Ευκλης με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Καλαμάτα B.C. Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν σε αυτά είναι: 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80 - ΝΟ ΠΥΛΟΥ

Να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες της θέλει η Καλαμάτα '80 στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Τέντας με αντίπαλο τον αρκετά μαχητικό ΝΟ Πύλου. Το παιχνίδι μεταξύ των δύο νεανικών ομάδων αναμένεται να παρακολουθήσουν αρκετοί φίλαθλοι ενώ θα σφυρίξουν οι Νάστος και Σχοινάς.

ΕΥΚΛΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.

Δύο ώρες αργότερα από το παραπάνω παιχνίδι και συγκεκριμένα στις 8 το βράδυ στην Τέντα ο Ευκλής θα υποδεχθεί την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Καλαμάτα B.C. Σε αυτή την αναμέτρηση φαβορί για την κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης είναι οι τυπικά φιλοξενούμενοι μαυρόασπροι με του γηπεδούχους βέβαια να έχουν ετοιμαστεί για το καλύτερο. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Νάστος και Χριστόπουλος.

ΑΤΛΑΣ - ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

Με βασικό ζητούμενο την νίκη που θα κρατήσει ακέραιες τις ελπίδες σωτηρίας, ο Ατλας θα υποδεχθεί στις 2.30 το μεσημέρι την Κυριακή στην Τέντα την σαφώς πιο άνετη στο βαθμολογικό κομμάτι ομάδα της ΑΕ Σπάρτης. Μπορεί πάντως οι γηπεδούχοι να θέλουν τους δύο βαθμούς, οι Σπαρτιάτες όμως όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια τους αναμένεται να δώσουν την δική τους για το καλύτερο αποτέλεσμα μάχη. Πρώτος ρέφερι της συνάντησης θα είναι ο Αναστόπουλος και δεύτερος ο Χριστόπουλος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ - ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Φαβορί για μια ακόμη νίκη κυρίως είναι ο δεύτερος της βαθμολογίας Σύλλογος Δρομέων στις 6 το απόγευμα στο κλειστό της Τρίπολης κόντρα στον ΓΣ Γαργαλιάνων ο οποίος παλεύει για την διεκδίκηση της σωτηρίας του. Αγωνιστικά, μπροστά στους διαιτητές Νάστο, Ρίζο τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς απουσίες.

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το προβάδισμα της έδρας αλλά και της καλής του φόρμας θέλει να εκμεταλλευτεί στις 8 το βράδυ στο κλειστό της Μεσσήνης ο γηπεδούχος ΓΣΜ παίρνοντας δύο ακόμη βαθμούς από τον φιλοξενούμενο του Απόλλωνα Τρίπολης ο οποίος προσπαθεί να ανανεώσει την παρουσία του στην κατηγορία. 

Το παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται το αγωνιστικό διήμερο θα σφυρίξουν οι Κυριακόπουλος και Παναγάκης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 17 αγώνες)

1. Καλαμάτα B.C. 33

2. Σύλλογος Δρομέων 31

3. Καλαμάτα '80 30

4. ΓΣ Μεσσήνης 28

5. Ακάδημος 27

6. ΑΕ Σπάρτης 24

-. Ευκλής 24

-. ΝΟ Πύλου 24

9. Απόλλωνας Τρ. 22

10. ΓΣ Γαργαλιάνων 21

-. Ατλας 21

12. Γύθειο 20

 

• Ενα μηδενισμό έχει ο ΓΣ Μεσσήνης.