Κυριακή, 25 Μάρτιος 2018 11:47

Σήμερα στην Τρίπολη το 2ο All Star Game της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Η μεγάλη γιορτή της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, το 2ο All Star Game, θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή στην Τρίπολη.

Μετά την πετυχημένη πρώτη διοργάνωση που έγινε πέρυσι στην Καλαμάτα, το All Star Game φιλοξενείται φέτος στην Αρκαδική πρωτεύουσα (στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης στις 6 μ.μ.) και επιθυμεί να συνδέσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αθλήματος, καθώς η γιορτή του μπάσκετ θα τα έχει όλα φέρνοντας νοσταλγίες του παρελθόντος, διανθισμένες από τις απαραίτητες πινελιές του παρόντος και του μέλλοντος.

Η γιορτή του μπάσκετ, την οποία διοργανώνει η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με την χορηγία της εταιρείας A-Farm, θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. με τον αγώνα κλιμακίων Αρκαδίας-Μεσσηνίας στην κατηγορία παίδων, με τα παιδιά που θα αγωνιστούν να αποτελούν την επόμενη μέρα του μπάσκετ στην περιοχή μας. Αναλυτικά οι νεαροί άσσοι που θα συμμετέχουν στον αγώνα επίδειξης είναι οι παρακάτω:

Κλιμάκιο παίδων Ν. Μεσσηνίας:

Χρήστος Κατσαργύρης (Δίων Κυπαρισσίας), Νικηφόρος Καραγγελής (Πρωτέας), Σαράντος Σαραντόπουλος (Ακάδημος), Γιώργος Αλεξόπουλος (Πρωτέας), Ηλίας Γιαννόπουλος (Δίων Κυπαρισσίας), Θεόδωρος Μουργής (Καλαμάτα ‘80), Σταύρος Πετρίδης (Καλαμάτα ‘80), Νίκος Κονταργύρης (Καλαμάτα Β.C.), Μιχαήλ Καρτάλιας (Πρωτέας), Γιώργος Κατσιαρίμπας (Πρωτέας), Γιώργος Μαρκετάκης (Καλαμάτα ‘80), Αντώνης Παπαθεοδωρόπουλος (Δίων Κυπαρισσίας).

Υπεύθυνος Αναπτυξιακού προγράμματος ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ο Νίκος Αλειφέρης.

Κλιμάκιο παίδων Ν. Αρκαδίας:

Γιώργος Αλεξόπουλος (Αρκαδικός), Βαγγέλης Καψιώτης (Αρκαδικός), Παντελής Χαραλαμπόπουλος (Αρκαδικός), Δημήτρης Παπαδόπουλος (Πελασγός), Παρασκευάς Τσιντώνης (Πελασγός), Φοίβος Καλδής (ΣΔΥ Τρίπολης), Στέλιος Χαντζόπουλος (ΣΔΥ Τρίπολης), Θεόδωρος Καντέλης (Πελασγός), Αθ. Συρεγγελάς – Αθανασιάδης (Αρκαδικός), Γιώργος Χωματάς (Αρκαδικός), Χρήστος Αϊβαλής (ΣΔΥ Τρίπολης), Γεράσιμος Σταβαράκης (Πελασγός).

Προπονητής ο Μιχάλης Βερβαινιώτης.

Απονομές σε παλιούς παίκτες

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, η γιορτή του μπάσκετ θα συνεχιστεί με τις απονομές στο ένδοξο παρελθόν του αθλήματος και επειδή οι νεότεροι πρέπει να μαθαίνουν από τους μεγαλύτερους, τη σκυτάλη των απονομών θα πάρουν οι δεκατέσσερις παίκτες που συμμετείχαν στα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου πριν σαράντα χρόνια!

Πέρασαν σαράντα χρόνια από τις 30 Μαΐου 1978, όταν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου και στο πρώτο «διπλό» συμμετείχαν δεκατέσσερις παίκτες που χαρακτηρίζονται ως οι πιονέροι του αθλήματος στην περιοχή μας. Αναλυτικά αυτοί οι παίκτες είναι οι: Χρήστος Παπαφωτόπουλος, Βαγγέλης Περόπουλος, Νίκος Κουτσουμπός, Γιάννης Μπρούσαλης, Νίκος Καβουρίνος, Νίκος Λουρίδας, Νίκος Χόντος, Κώστας Σπυρόπουλος, Αποστόλης Καρύδης, Γιάννης Σμυρνιώτης, Λυμπέρης Κούνας, Σαράντος Μάζης, Κώστας Παντζής και Μιχάλης Σμυρνιώτης.

Οι 24 παίκτες του All Star Game

Η γιορτή του μπάσκετ θα συνεχιστεί με το κύριο πιάτο της διοργάνωσης, με το παρόν του μπάσκετ, όπως αυτό θα εκφραστεί με τον αγώνα του All Star Game, όπου συμμετέχουν 24 παίκτες από τις ομάδες της Α’ Ανδρών. Οι πεντάδες αναδείχθηκαν μέσα από την διαδικτυακή ψηφοφορία, με τον αριθμό-ρεκόρ των 10.500 φίλων του μπάσκετ που ψήφισαν μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή, αποδεικνύοντας έτσι το μεγάλο ενδιαφέρον και την αγάπη που υπάρχει για το μπάσκετ στην περιοχή της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Οι δύο AllStarομάδες συμπληρώθηκαν από τους τέσσερις προπονητές που θα την Κυριακή θα κοουτσάρουν στους δύο πάγκους. Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων έχουν ως εξής:

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων έχουν ως εξής:

1η All Star ομάδα: Ηλίας Κουρέτας (Απόλλων Τρίπολης), Γιώργος Προκόπος (Δρομείς Τρίπολης), Κώστας Πολυζωγόπουλος (ΓΣ Μεσσήνης), Λεωνίδας Κούτρης (Καλαμάτα B.C.), Παναγιώτης Παναγιώτου (Δρομείς Τρίπολης), Σπύρος Καλούλι (ΣΔΥ Τρίπολης), Γιώργος Καραγιάννης (Σπαρτιατικός), Σπύρος Γεωργανάς (Καλαμάτα B.C.), Δημήτρης Τσικούρης (Καλαμάτα B.C.), Χρήστος Δορλης (Σπαρτιατικός), Παναγιώτης Μανωλάκης (Ευκλής), Δημήτρης Κουτίβας (Καλαμάτα B.C.).

Προπονητές οι Αντώνης Κούτρης (Καλαμάτα B.C.) και Μιχάλης Βερβαινιώτης (Σπαρτιατικός).

2η All Star ομάδα: Αγγελος Σπανάκος (Σπαρτιατικός), Τέλης Κωνσταντίνου (Λακωνικός-Κρόνος), Δημήτρης Γούναρης (Σπαρτιατικός), Γιώργος Μαθιόπουλος (Καλαμάτα B.C.), Γιώργος Κάτσαρης (Λακωνικός Κρόνος), Σταύρος Τσιλιμίγκρας (Σπαρτιατικός), Δημήτρης Τόμπρος (Πελασγός), Χρήστρος Αγγουράς (Λακωνικός Κρόνος), Γιάννης Πετρόπουλος (ΣΔΥ Τρίπολης), Σταύρος Λουκάς (Άτλας), Δημήτρης Κυριακόπουλος (Πελασγός), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα B.C.).

Προπονητές οι Ηλίας Μπαλής (ΣΔΥ Τρίπολης) και Αθανάσιος Σκιαδάς (Λακωνικός Κρόνος).

Ο διαγωνισμός τριπόντων

Στο ημίχρονο του αγώνα, θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος διαγωνισμός τριπόντων, με τους επτά κορυφαίους μπόμπερ του πρωταθλήματος οι οποίοι αναλυτικά είναι οι παρακάτω: Γιώργος Μαθιόπουλος (ΣΚ Καλαμάτα), Ανδρέας Τρυφωνόπουλος (Πολύβιος), Σπύρος Καλούλι (ΣΔΥ Τρίπολης), Βασίλης Σωτηρόπουλος (Απόλλων Τρίπολης), Σπύρος Χριστογιαννόπουλος (Πολύβιος), Χρήστος-Εφραίμ Αριδάς (ΚΟΜ Πελασγός) και Κώστας Πολυζωγόπουλος (ΓΣ Μεσσήνης).

Μετά τον διαγωνισμό τριπόντων, θα συνεχιστεί με το β’ ημίχρονο το 2ο All Star Game και η Γιορτή του Μπάσκετ θα ολοκληρωθεί με τις απονομές στον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα και το νικητή του διαγωνισμού τριπόντων.

Όμως ένα All Star Game, έξω από τις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου, έχει και τον κοινωνικό του χαρακτήρα και φέτος αποφασίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, τα έσοδα της εκδήλωσης, τα οποία θα προέλθουν μέσα από ένα τυπικό εισιτήριο των 3 ευρώ, να διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου Παναρκαδικός Αθλητικός Όμιλος Κωφών Μοριάς.

Ο αγώνας θα έχει και την διαδικτυακή κάλυψη του με εικόνα και ήχο από την ιστοσελίδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: www.ekaskenop.grμέσω livestreaming και θα δοθεί ο κωδικός της μετάδοσης σε όλες τις ενδιαφερόμενες ιστοσελίδες.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε πώς η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) θα αναλάβει την Ιατρική κάλυψη της διοργάνωσης.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ