Σάββατο, 18 Ιανουάριος 2014 09:54

Α' κατηγορία μπάσκετ: Στην Σπάρτη δοκιμάζεται το αήττητο του Ακάδημου

Γράφτηκε από τον

Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο η όγδοη αγωνιστική της μεγάλης τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με κορυφαίο σίγουρα το παιχνίδι που θα γίνει στην Σπάρτη μεταξύ του γηπεδούχου Σπαρτιατικού και του εκ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας και παράλληλα αήττητο Ακάδημο Καλαμάτας (φωτό).


Παράλληλα θα γίνουν οι συναντήσεις με το δικό τους ενδιαφέρον ΝΟ Πύλου-Λακωνικός Κρόνος, Πολύβιος-Παναθηναικός, Ατλας-Σύλλογος Δρομέων, Αναγέννηση-Δίωνας Κυπαρισσίας ενώ ρεπό σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα έχει η ΑΕ Σπάρτης.
Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν σε αυτά είναι:

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ - ΑΚΑΔΗΜΟΣ

Το μεγάλο παιχνίδι του διημέρου το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν φίλοι των δύο ομάδων και όχι μόνο με ρέφερι του Αναστόπουλο, Νάστο(Γεωργόπουλος) θα αρχίσει στις 4 το μεσημέρι.
Αγωνιστικά οι δύο αντίπαλοι θα παραταχθούν χωρίς απουσίες με τους Καλαματιανούς πάντως να δείχνουν ότι είναι σε καλύτερη - αυτήν την περίοδο - κατάσταση από τους Σπαρτιάτες, που θα κάνουν σίγουρα την δική τους για το καλύτερο αποτέλεσμα προσπάθεια.

ΝΟ ΠΥΛΟΥ - ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ

Μια ώρα αργότερα από το παιχνίδι της Σπάρτης και συγκεκριμένα στις 5 το απόγευμα θα αρχίσει στην Πύλο το παιχνίδι μεταξύ του γηπεδούχου ΝΟ Πύλου και του Λακωνικού Κρόνου με διαιτητικό δίδυμο τους Κυριακόπουλο και Καρμοίρη. Σε αυτήν την συνάντηση το προβάδισμα της επιτυχίας, αν ο νικητής κριθεί πάνω από τους 60 πόντους ανήκει στους Σπαρτιάτες που διαθέτουν περισσότερους έμπειρους παίκτες από τους γηπεδούχους. Οι Πυλιώτες θα κάνουν σίγουρα την δική τους προσπάθεια για το διπλό.

ΠΟΛΥΒΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το τελευταίο σημερινό παιχνίδι Πολύβιος-Παναθηναϊκός θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα στο κλειστό της Μεγαλόπολης με τους πράσινους του Γιώργου Γεωργακίλα να θέλουν να επιβεβαιώσουν την καλή αγωνιστική τους κατάσταση που τους έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας με την κατάκτηση μιας ακόμη επιτυχίας. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι του Γιώργου Ροζακέα σίγουρα θα παλέψουν και ίσως έχουν ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα αν μπορέσουν να κρατήσουν το τελικό σκορ σε χαμηλά επίπεδα.
Την συνάντηση της Μεγαλόπολης θα σφυρίξουν οι Δούβρης και Καρδαράς.

ΑΤΛΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
Ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα θεωρείται το παιχνίδι που θα γίνει στις 4 το μεσημέρι της Κυριακής μεταξύ του γηπεδούχου Ατλαντα και του Συλλόγου Δρομέων Τρίπολης στον πάγκο του οποίου θα καθίσει για πρώτη φορά φέτος ο αντικαταστάτης του Παύλου Νώντα Μιχάλης Βερβαινιώτης.
Πρώτος διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αναστόπουλος και δεύτερος ο Μπακετέας (Κουνουσβελής).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Η αυλαία της 8ης αγωνιστικής θα πέσει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής στην Τέντα με την συνάντηση Αναγέννηση -Δίωνας Κυπαρισσίας που θα σφυρίξουν οι Ταβουλαρέας, Νικητόπουλος(Δαμουράς).
Αξιοσημείωτο γεγονός της συγκεκριμένης συνάντησης είναι ότι και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη ώστε να σταθεροποιήσουν την βαθμολογική τους θέση στον πίνακα της Α' τοπικής κατηγορίας μακριά από τον όποιο μελλοντικό για αυτές κίνδυνο.

ΕΦΗΒΟΙ
Σάββατο
Καλαμάτα '80 - ΑΠΟΕΛ Μολάων
Τέντα 3.30 μ.μ.
Πουλημενέα-Τσιμπούρης