Τετάρτη, 27 Μάρτιος 2019 19:13

EuroLeague: Τα σενάρια για την 29η αγωνιστική

Γράφτηκε από τον
EuroLeague: Τα σενάρια για την 29η αγωνιστική

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στα playoffs της EuroLeague, ενώ ο Ολυμπιακός παίζει για τη "ζωή" του κόντρα στη Ζάλγκιρις. Όλα τα σενάρια της 29ης αγωνιστικής.

Οι "μονομάχοι" της EuroLeague ετοιμάζονται να πάρουν την 29η "στροφή" της διοργάνωσης και οι αναμετρήσεις της αγωνιστικής αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (28/3, 21:00) έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης, ενώ ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να λυγίσει την Ζάλγκιρις (29/3, 21:30) και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου της εισόδου στην πρώτη 8άδα της κατάταξης.

Η EuroLeague με αφορμή τη "μάχη" των playoffs που έχει φουντώσει, παρουσίασε τα σενάρια της 29ης αγωνιστικής και το τι κυνηγούν οι ομάδες, καθώς άλλες παλεύουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και άλλες για την πρόκριση στους "8". Τα συνολικά σενάρια, βέβαια, είναι πολύ περισσότερα αυτή τη στιγμή, καθώς υπάρχουν 120 διαφορετικοί συνδυασμοί αποτελεσμάτων τις τελευταίες δύο αγωνιστικές και δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι στο οποίο να εμπλέκονται δύο ομάδες χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον!

Όλα αυτά βέβαια θα αλλάξουν ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής της εβδομάδας. Όπως και να 'χει, η κατάσταση ενόψει της 29ης αγωνιστικής για τις 12 ομάδες που εμπλέκονται στα σενάρια είναι κάπως έτσι...

ΩΡΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ
Ο Παναθηναϊκός κρατά την τύχη στα χέρια του, καθώς μετρά έξι διαδοχικές νίκες και σε περίπτωση που επικρατήσει της Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει το εισιτήριο για τα playoffs. Το "τριφύλλι" μάλιστα, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, μπορεί να τερματίσει ακόμα και στην 5η θέση της κατάταξης (στο ακραίο σενάριο, βέβαια, που η Μπαρτσελόνα χάσει τους τελευταίους δύο -εντός έδρας- αγώνες με Μπουντούτσνοστ και Χίμκι) και θέλει άλλη μία νίκη για να προκριθεί στην προημιτελική φάση. Επίσης, ο Παναθηναϊκός μία αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας, θα προκριθεί στους "8" ακόμα και αν ηττηθεί από την Ρεάλ Μαδρίτης και παράλληλα ηττηθούν και οι Αρμάνι Μιλάνο, Ζάλγκιρις, Μακάμπι και Μπάγερν Μονάχου.

ΓΙΑ ΤΗ "ΖΩΗ" ΤΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ζάλγκιρις θα παίξει έναν "τελικό" για να παραμείνει... ζωντανός, καθώς με τις τελευταίες του εμφανίσεις έχει μπει σε περιπέτειες. Υπάρχει μάλιστα ένα ακραίο σενάριο που σύμφωνα με το οποίο, ο Ολυμπιακός θα μείνει εκτός των playoffs, ακόμα και αν κάνει το 2/2. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να κάνει το 2/2 (εντός Ρεάλ Μαδρίτης, εντός Μπουντούτσνοστ), η Μπασκόνια να κερδίσει και εκείνη τα τελευταία δύο ματς (εντός Αναντολού Εφές, εκτός ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και η Αρμάνι Μιλάνο να κάνει το 2/2 (εντός Φενέρμπαχτσε και εκτός Αναντολού Εφές).

Στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βοηθηθεί ούτε από το (πιο ακραίο όλων) σενάριο να κάνει δύο ήττες η Μπαρτσελόνα και να πέσει στο 16-14, αφού ακόμα και στην τριπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό και Αρμάνι, η ομάδα του Πειραιά είναι αυτή που μένει εκτός οκτάδας. Συμπερασματικά, για να προκριθεί η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ χρειάζεται 2/2 και μία εκ των Μπασκόνια, Παναθηναϊκό και Αρμάνι να χάσει έναν αγώνα. Όποια κι αν είναι αυτή. Φυσικά το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να ηττηθεί από την Ζάλγκιρις θα ισοδυναμεί ουσιαστικά με αποκλεισμό. Μάλιστα, αν η λιθουανική ομάδα περάσει από το ΣΕΦ και η Μπασκόνια, ο Παναθηναϊκός και η Αρμάνι Μιλάνο νικήσουν την 29η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί από τα playoffs από αυτή την εβδομάδα.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΝΤΑΔΑ
Η Φενέρμπαχτσε θα πάρει από αυτή την εβδομάδα την 1η θέση της κανονικής διάρκειας αν επικρατήσει της Αρμάνι Μιλάνο ή αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν επικρατήσουν της Χίμκι και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα τερματίσει στην 2η θέση αν επιβληθεί της Χίμκι ή ηττηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα τερματίσει τρίτη, αν χάσει από τον Παναθηναϊκό ή αν η ΤΣΣΚΑ και η Φενερμπαχτσέ πάρουν νικηφόρα την 29η στροφή της διοργάνωσης. Η Αναντολού Εφές έχει "κλειδώσει" την 4η θέση της κατάταξης, ενώ η Μπαρτσελόνα θα είναι οριστικά πέμπτη, αν νικήσει την Μπουντούτσνοστ ή αν η Μπασκόνια και ο Παναθηναϊκός ηττηθούν.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
Η Μπασκόνια θα εξασφαλίσει από αυτή την αγωνιστική την πρόκρισή της στα playoffs αν νικήσει την Αναντολού Εφές και ένας εκ των Ολυμπιακού και Αρμάνι Μιλάνο ηττηθεί. Αν δεν συμβεί αυτό θα χρειαστεί να περιμένει ως την 30η αγωνιστική για να μάθει αν θα προκριθεί στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης. H Αρμάνι Μιλάνο από την πλευρά της, θα προκριθεί, αν νικήσει την Φενέρμπαχτσε και ο Ολυμπιακός, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Μπάγερν Μονάχου ηττηθούν.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Η Ζάλγκιρις, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Μπάγερν Μονάχου παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να προκριθούν, καθώς σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να πάρουν τη νίκη στην 29η "στροφή" της EuroLeague, θα αποκλειστούν από τα playoffs. Η νίκη στην 29η αγωνιστική της EuroLeague είναι πολύ πιθανό να μη τους είναι αρκετή. Η Ζάλγκιρις θα μείνει εκτός αν η Μπασκόνια, ο Παναθηναϊκός και η Αρμάνι νικήσουν και η Μακάμπι και η Μπαγερν Μονάχου ηττηθούν. Η Μακάμπι θα μείνει εκτός αν ο Παναθηναϊκός και η Αρμάνι νικήσουν και η Μπάγερν ηττηθεί, ενώ θα αποκλειστεί και αν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός νικήσουν και η Μπάγερν ηττηθεί. Τέλος, η Μπάγερν Μοναχου θα αποκλειστεί σε περίπτωση που η Μπασκόνια, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός νικήσουν.

Πηγή: sport24.gr