Πέμπτη, 20 Μάρτιος 2014 18:58

Ενισχύεται με Σπανούλη ο Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον

Πολύ σημαντικό είναι το παιχνίδι της Παρασκευής (21/3) για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με τη Λαμποράλ Κούτσα, με τον Βασίλη Σπανούλη να επιστρέφει στα παρκέ ύστερα από απουσία τριών εβδομάδων λόγω της τενοντίτιδας στο γόνατο.

Αυτό επιβεβαίωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (20/3), με τον τεχνικό των πρωταθλητών Ευρώπης να αναφέρεται και στην κατάσταση του Γιώργου Πρίντεζη.

«Η περυσινή και προπέρσινη ομάδα είναι διαφορετική από τη φετινή. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες. Ο Ολυμπιακός καλώς κατά τη γνώμη μου χτίζεται γύρω από τον Σπανούλη και ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτες που μπορούν να ταιριάξουν αγωνιστικά με τον Βασίλη. Με βάση τα δυνατά σου σημεία κοιτάς να συμπληρώσεις. Με γεγονός ότι ο Σπανούλης σπάνια χάνει ματς, έλειψε τώρα και σήμερα μας επηρέασε. Ο Βασίλης έχει έναν τραυματισμό κούρασης. Είναι πολλά πλέον και τα ματς στην Ευρωλίγκα. Ο Βασίλης, παίζοντας από το καλοκαίρι πίεσε τον εαυτό του και τον στερηθήκαμε σε κρίσιμο κομμάτι. Επιστρέφει τώρα και θα διεκδικήσουμε με τις πιθανότητές μας την πρόκριση στους «8».

Ο Πρίντεζης ταλαιπωρείται από ένα σφίξιμο στη μέση, όπου όλες οι εξετάσεις δείχνουν ότι δεν έχει πρόβλημα με τους σπονδύλους. Χθες υπήρξε μία ένδειξη ότι μπορεί να έχει υπάρξει ρωγμή σε ένα πλευρό, αλλά έγινε σήμερα ιατρική γνωμάτευση που έδειξε πως δεν έχει ρωγμή. Κλινικά η τελευταία διάγνωση που έγινε σήμερα είναι ότι έχει θλάση σε ένα μυ στη μέση. Θα γίνει μία προσπάθεια μήπως παίξει, κάτι που είναι εξαιρετικά αμφίβολο. Ήταν ένα σφίξιμο που τον ταλαιπωρούσε στη μέση. Έχουν γίνει πολλές εξετάσεις, δεν ήταν σαφές τι είχε. Είναι μία πολύ περίεργη κατάσταση που μας έχει επηρεάσει, διότι έλειψε, ενώ δεν μπορεί να προπονηθεί 100%. Αυτό που έχουμε ζητήσει και εμείς σαν ευχή είναι να είμαστε υγιείς, αλλά δυστυχώς οι δύο πιο έμπειροι Έλληνες παίκτες μας μαζί με τον Στράτο ήταν έξω από σημαντικά ματς», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Σε ό,τι αφορά το ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα, σχολίασε: «Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε αύριο. Το έργο μας μόνο εύκολο δεν είναι. Δεν θεωρώ ότι η Λαμποράλ, επειδή είναι αδιάφορη ως προς την πρόκρισή της στους «8» δεν θα έχει κίνητρο να παίξει. Η Ευρωλίγκα είναι μεγάλη διοργάνωση, όπου όλοι έχουν κίνητρο να παίξουν. Και μην ξεχνάμε ότι κέρδισε εδώ τον Παναθηναϊκό πριν από δύο εβδομάδες. Ο Πλάις κατά πρώτο λόγο αυτή την στιγμή έχει εξελιχθεί σε σέντερ πρώτης γραμμής, αλλά και ο Ερτέλ με τον Νοτσιόνι. Έχει πολύ καλούς παίκτες, όμως έχει και πολλά up and down στην απόδοσή της. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλή εμφάνιση, ενώ επανέρχεται και ο Βασίλης. Όσοι έχουμε μείνει κάναμε καλή προσπάθεια στα ματς που χάσαμε. Τα τρία τα χάσαμε στις λεπτομέρειες, ενώ και στο τέταρτο με δύο απουσίες μείναμε κοντά μέχρι το τέλος. Αυτά βέβαια είναι ιστορία. Όσοι παίξουν αύριο θα πρέπει να είναι πολύ αποφασιστικοί».

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR