Παρασκευή, 17 Ιανουάριος 2020 16:40

Euroleague: Οι ελληνικές ομάδες ρίχνονται στην «μάχη» με μόνο στόχο την νίκη!

Γράφτηκε από τον
Euroleague: Οι ελληνικές ομάδες ρίχνονται στην «μάχη» με μόνο στόχο την νίκη!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αγωνίζονται σήμερα με Μπάγερν Μονάχου και Ζαλγκίρις, με τις δύο ελληνικές ομάδες να έχουν διαφορετική ψυχολογία, αλλά μοναδικό στόχο την νίκη.

Η... διαβολοβδομάδα ολοκληρώνεται με τις δύο ελληνικές ομάδες να αγωνίζονται σήμερα και να φιλοξενούν τους αντιπάλους τους σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός προηγείται χρονικά και φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου (20:30, NS1) στο Φάληρο, θέλοντας επιτέλους να πάρει μια νίκη - ανάσα ψυχολογίας για την συνέχεια.

Μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν, αλλά όλα έχουν γίνει δύσκολα για τους «ερυθρόλευκους», που χρειάζονται σερί καλών αποτελεσμάτων για να επιστρέψουν στην κούρσα. Το ντεμπούτο του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν συνδυάστηκε με νίκη, αλλά άπαντες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για... δάκρυα και οφείλουν να αλλάξουν τα πράγματα.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Έλληνα τεχνικό και μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, από τους οποίους θα ήθελε να δει διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που είδε κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Η Μπάγερν Μονάχου έχασε από τον Παναθηναϊκό πριν από δύο ημέρες και σίγουρα δεν θα ήθελε να φύγει από την Ελλάδα με 0/2.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, από την άλλη πλευρά, θα ήθελε να διπλασιάσει τις νίκες της εβδομάδα και να εδραιωθεί για τα καλά στις θέσεις των playoffs. Η αντίσταση της Μπάγερν κάμφθηκε και πλέον έχει μπροστά του την πρόκληση της Ζαλγκίρις Κάουνας (21:30, NS2). O Ρικ Πιτίνο θα ήθελε να δει την ομάδα του να παίζει, όπως στο τέλος του προηγούμενου αγώνα και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που χρειάζεται.

Νέα προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Αμερικανό προπονητή και θα ήταν ιδανικό να ολοκληρωθεί η 20η αγωνιστική με μια νίκη. Η λιθουανική ομάδα έχει βγάλει αντίδραση στα τελευταία της ματς και σίγουρα μια νίκη στο ΟΑΚΑ θα δημιουργούσε τις συνθήκες και την ψυχολογία για να τα πάει ακόμα καλύτερα.

Πηγή: gazzetta.gr