Σάββατο, 20 Μάρτιος 2021 13:43

BASKET LEAGUE: Ξεχωρίζουν τα ματς σε Περιστέρι και Αλεξάνδρειο

Γράφτηκε από τον
BASKET LEAGUE: Ξεχωρίζουν τα ματς σε Περιστέρι και Αλεξάνδρειο

Η αναμέτρηση Περιστέρι-Παναθηναϊκός ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Basket League, η οποία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (22/3, 15:00), στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Σήμερα, Σάββατο (20/3, 20:00), το ενδιαφέρον στρέφεται στη Θεσσαλονίκη, με τον Άρη να θέλει διακαώς τη νίκη απέναντι στον συμπολίτη ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο στην προσπάθεια για παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ. Αναβλήθηκε ο αρχικά προγραμματισμένος για την Κυριακή (21/3) αγώνας Κολοσσός Ρόδου-Προμηθέας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα της Πάτρας.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του συγκεκριμένου παιχνιδιού θα ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ.
Αναλυτικά:
Με δύο αγώνες λιγότερους αλλά και δύο βαθμούς περισσότερους θα μεταβεί στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός για τη μεταξύ τους αναμέτρηση τη Δευτέρα (22/3). Οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με 76-57 των «κυανοκίτρινων» στον πρώτο γύρο και θέλουν να κάνουν το δύο στα δύο. Έκτοτε, πολλά έχουν αλλάξει στις δύο ομάδες, αλλά κυρίως οι βασικοί προπονητές. Επί των ημερών του Όντεντ Κάτας, ο Παναθηναϊκός δείχνει σημάδια βελτίωσης αγώνα με τον αγώνα και μετά τη νίκη με 98-74 επί του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ (17η αγωνιστική), οι «πράσινοι» αποτελούν φαβορί για το «διπλό» στο κλειστό της οδού Κένεντι. Αν τα καταφέρουν αυτή θα είναι η 14η νίκη του Παναθηναϊκού που μετρά δύο ήττες την τρέχουσα σεζόν στην Basket League. Στον αντίποδα, το Περιστέρι θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, μετά την εκτός έδρας ήττα από το Λαύριο (88-71) την περασμένη Κυριακή (14/3), να αυξήσει σε 10 τις νίκες του σε 18 αγώνες και να σταθεροποιηθεί στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα ενόψει πλέι οφ.
Το πρωτοπόρο Λαύριο (30β. σε 17 αγώνες) υποδέχεται το τελευταίο στον βαθμολογικό πίνακα, Μεσολόγγι (21β. σε 17 αγώνες), το Σάββατο (20/3, 17:00). Ίδια ημέρα και ώρα, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ηρακλή, στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση ισοβαθμεί στη 2η θέση (28β.) με τον Παναθηναϊκό έχοντας, όμως έναν αγώνα λιγότερο από τους «πράσινους», ενώ ο «Γηραιός» μετρά 24 βαθμούς σε 17 αγώνες. Οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από θετικά αποτελέσματα, αφού η ΑΕΚ επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ στην παράταση στη Θεσσαλονίκη και μετρά τρεις διαδοχικές νίκες, ενώ ως γηπεδούχος «τρέχει» σερί τεσσάρων νικών και έχει ρεκόρ 7-1. Ο Ηρακλής στον αντίποδα επέστρεψε στις επιτυχίες με την επικράτηση επί του Μεσολογγίου, ενώ μακριά από το Ιβανώφειο το ρεκόρ του είναι 3-5. Στις 20:00, το Σάββατο διεξάγεται το... ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Αμφότεροι Άρης και ΠΑΟΚ μετρούν από 16 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα μεταβεί στο Αλεξάνδρειο με τον... αέρα των δύο περισσότερων βαθμών. Όμως, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη προέρχεται από εντός έδρας ήττα, στην παράταση, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν ρεκόρ 2-6 μακριά από την έδρα τους. Την ίδια ώρα, ο γηπεδούχος Άρης προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες, επί της Λάρισας εντός και του Ηρακλή εκτός έδρας, και συνολικά έχει σημειώσει τέσσερις νίκες σε οκτώ παιχνίδια στο "Nick Galis Hall". Επιστροφή στις νίκες, μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, αναζητά ο Ιωνικός υποδεχόμενος τη Λάρισα, στον μοναδικό αγώνα της Κυριακής (21/3, 17:00). Οι Νικαιώτες έχουν έναν βαθμό περισσότερο από τους Θεσσαλούς. Ένας βαθμός που μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα σημαντικός, αφού οι ομάδες με 23 βαθμούς δίνουν «μάχη» για την οκτάδα, ενώ αυτές με 22... φλερτάρουν με τον υποβιβασμό. Αυτός είναι και ο λόγος που αναμένεται σκληρή «μάχη» ανάμεσα στις δύο ομάδες στο κλειστό γυμναστήριο «Ο Πλάτων». Η Λάρισα προέρχεται από εντός έδρας νίκη επί του Κολοσσού (82-73) και αναζητά μία δεύτερη διαδοχική.
Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Basket League / A1 Ανδρών έχει ως εξής:

Σάββατο

Μεσολόγγι-Λαύριο, 5 μ.μ.
ΑΕΚ- Ηρακλής, 5 μ.μ.
Άρης-ΠΑΟΚ, 8 μ.μ.

Κυριακή
Ιωνικός Ν.-Λάρισα, 5 μ.μ.

Δευτέρα
Περιστέρι-Παναθηναϊκός, 3 μ.μ.
Κολοσσός Ρόδου-Προμηθέας Πατρών (αναβλήθηκε)

Η βαθμολογία
(σε 17 αγωνιστικές)
1.Λαύριο 30
2. .Παναθηναϊκός 28
-.ΑΕΚ 28
4. Περιστέρι 26
5. ΠΑΟΚ 24
-.Ηρακλής 24
7.Προμηθέας Π. 23
-.Ιωνικός 23
-.Κολοσσός 23
10. Άρης 22
-.Λάρισα 22
12. Μεσολόγγι 21
* Τρεις αγώνες λιγότερους έχει ο Προμηθέας
* Δύο αγώνες λιγότερους έχει ο Παναθηναϊκός
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης.