Τετάρτη, 24 Μάρτιος 2021 13:42

ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Επανέναρξη χωρίς δύο ομάδες

Γράφτηκε από τον

Πέντε μήνες μετά την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων ελέω κορονοϊού επαναρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 γυναικών, με τη διεξαγωγή τεσσάρων αναμετρήσεων στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Πριν τη διακοπή είχαν διεξαχθεί μόνο οι τρεις πρώτες αγωνιστικές, με την τελευταία απ΄ αυτές να πραγματοποιείται την 1η Νοεμβρίου 2020. Την 1η Μαρτίου έλαβε χώρα η εξ αναβολής αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ομάδα του Ζωγράφου, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να επικρατεί με 72-56, στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας. Το πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών της χώρας θα ολοκληρωθεί πάντως χωρίς δύο από τις 12 ομάδες που πήραν θέση στο εναρκτήριο τζάμπολ της σεζόν. Οι ομάδες του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και Σπόρτιγκ δεν δήλωσαν συμμετοχή ενόψει της επανέναρξης της Α1 γυναικών στο μπάσκετ, λόγω δυσκολιών που αντιμετωπίζουν μετά το «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ελέω κορονοϊού και η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως ματαιώνονται οι εναπομείναντες αγώνες τους στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ θα τους αφαιρεθούν και δύο βαθμοί την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2021-22) Τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγωνιστικών (όσες δηλαδή έχουν διεξαχθεί) που έδωσαν ο Κρόνος και ο Σπόρτιγκ την τρέχουσα σεζόν δεν θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα.

Ως προς το αγωνιστικό πρόγραμμα, ο ΟΑ Χανίων υποδέχεται έχοντας έναν βαθμό περισσότερο στην Κρήτη τη Νίκη Λευκάδας στις 15:00, στην αναμέτρηση με την οποία «ανοίγει η αυλαία» της 4ης αγωνιστικής. Στο Μπραχάμι, η Δάφνη φιλοξενεί την Ελευθερία Μοσχάτου στις 17:00. Η Ελευθερία, καθώς είχε αγωνιστεί τόσο κόντρα στον Σπόρτιγκ (1η αγωνιστική) όσο και απέναντι στον Κρόνο (2η αγωνιστική) βρέθηκε ουραγός με 1 βαθμό σε 1 αγώνα, μετά την αφαίρεση των δύο νικών της επί των προαναφερόμενων ομάδων. Η γηπεδούχος Δάφνη προέρχεται από 3 ήττες και θέλει να... σπάσει το ρόδι. Στις 18:00, ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί με αντίπαλο τις Εσπερίδες Καλλιθέας, στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» της Λεωφόρου. Οι «πράσινους» έχουν 5 βαθμούς σε 3 αγώνες, ενώ από τις Εσπερίδες αφαιρέθηκε η ήττα από τον Κρόνο για την 1η αγωνιστική και πλέον μετρούν 3 βαθμούς σε 2 αγώνες. Τέλος, στις 20:00 ο Ολυμπιακός θα μεταβεί στου Ζωγράφου για το ματς με την ομώνυμη ομάδα. Η ομάδα του Πειραά ξαναρίχνεται στη «μάχη» του ελληνικού πρωταθλήματος με 5 βαθμούς σε 3 αγώνες. Στον αντίποδα, ο ΕΦΑΟ Ζωγράφου, μετρά 2 βαθμούς σε 2 αγώνες στην επανέναρξη, καθώς του αφαιρέθηκαν οι 2 βαθμοί της νίκης του επί του Σπόρτιγκ στα Πατήσια, για την 2η αγωνιστική. Ρεπό έχουν την 4η αγωνιστική οι ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ, καθώς σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα αντιμετώπιζαν Κρόνο και Σπόρτιγκ αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών έχει ως εξής:
ΟΑ Χανίων-Νίκη Λευκάδας, 3 μ.μ.
Δάφνη Αγ. Δημ.-Ελευθερία Μοσχάτου, 5 μ.μ.
Παναθηναϊκός-Εσπερίδες Καλλιθέας, 6 μ.μ.
ΕΦΑΟ Ζωγράφου-Ολυμπιακός, 8 μ.μ.
Ρεπό: ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ

Η βαθμολογία
(σε 3 αγώνες)
1.ΠΑΣ Γιάννινα 6
2. ΟΑ Χανίων 5
-.Ολυμπιακός 5
-. Παναθηναϊκός 5
-.ΠΑΟΚ 5
6. Νίκη Λευκάδας 4
7. Εσπερίδες Καλλιθέας 3
-.Δάφνη Αγίου Δημητρίου 3
9. Ζωγράφου 2
10. Ελευθερία Μοσχάτου 1