Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2022 19:52

Καταγγελία και αναβολή των αγώνων σε Κυπαρισσία και Πάτρα!

Γράφτηκε από τον

Την αναβολή των αγώνων που θα κρίνουν την παραμονή στον πρώτο όμιλο της Γ’ εθνικής μπάσκετ, αποφάσισε σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καθώς υπήρξε καταγγελία που διερευνάται!

Η ΕΟΚ δεν αναφέρεται σε λεπτομέρειες και αρκέστηκε απλά στην εξής ανακοίνωση: “Οι αγώνες ΓΑΕΤ Δίων ο Κυπαρισσεύς – Ήφαιστος Αχιλλέας ΣΦΑ και ΑΟ Γλαύκος – ΣΔΥ Τρίπολης για τη Γ΄ Εθνική κατηγορία Ανδρών (1ος Όμιλος) της 10/4, αναβάλλονται επ’ αόριστον μετά από καταγγελία η οποία διερευνάται από τα αρμόδια όργανα της ΕΟΚ”. Θυμίζουμε ότι Δίων, Ηφαιστος/ Αχιλλέας και ΣΔΥ Τρίπολης ισοβαθμούν στην τελευταία θέση με 22 βαθμούς, ενώ ο Γλαύκος έχει 23. Στα τοπικά πρωταθλήματα υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.
Ο Γλαύκος έχει σωθεί, αφού υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία, είτε με Δίωνα και ΣΔΥ Τρίπολης, είτε με Ηφαιστο και ΣΔΥ Τρίπολης. Η ομάδα της Κυπαρισσίας χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα σε αυτή του Αιγίου, καθώς και ήττα των Αρκάδων στην Πάτρα. Το ίδιο σενάριο οδηγεί στην παραμονή και τον Ηφαιστο/ Αχιλλέα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα υποβιβαστεί σίγουρα μία ομάδα από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ενώ αν χάσουν και οι δύο, θα οδηγηθούν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Ο Γλαύκος έχει ρόλο ρυθμιστή στην τελευταία αγωνιστική, που είναι αβέβαιο πότε θα ολοκληρωθεί, μετά την αναβολή των δύο βαθμολογικά κρίσιμων συναντήσεων.