Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 16:49

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Οι Old stars πρωταθλητές για δεύτερη σερί χρονιά

Γράφτηκε από τον
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Οι Old stars πρωταθλητές για δεύτερη σερί χρονιά

Οι Old stars κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλήματος μπάσκετ “Αθληση για όλους” για δεύτερη σερί χρονιά, κερδίζοντας στον τελικό τους Υγειονομικούς με 60-53 στην αναμέτρηση που διεξήχθη στην Τέντα.


Οι δύο φιναλίστ, έχουν παίξει ξανά στον τελικό και τις δύο προηγούμενες χρονιές, όπου την πρώτη επικράτησαν οι Υγειονομικοί και τη δεύτερη οι Old stars, οι οποίοι φέτος υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους και κατέκτησαν το πρωτάθλημα για δεύτερη σερί αγωνιστική περίοδο.
Ηταν ένας τελικός αντάξιος των δύο ομάδων, που κρίθηκε στο τελευταίο 10λεπτο, όπου οι νικητές αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι στις τελικές προσπάθειες και επικράτησαν.
Την 3η θέση κατέλαβε η Αναγέννηση, που κέρδισε στο μικρό τελικό με έναν πόντο διαφορά 63-62 τους Γεωπόνους σε μια συναρπαστική αναμέτρηση, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκίδες της Τέντας και το παρακολούθησαν.
Αναλυτικά η εικόνα σε μεγάλο και μικρό τελικό έχει ως εξής:

Ο μεγάλος τελικός

OLD STARS – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ 60-53

Τα 10λεπτα: 16-16, 30-28, 47-45, 60-53.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Γιάννης Τσιμπούρης, Λάμπρος Νάστος, Μαρία Μπακετέα.
OLD STARS (Κώστας Κότσης): Μ. Βούλγαρης, Σολωμός 8(2) Λαχανάς, Κυριακίδης 7(2), Κότσης, Παναγόπουλος 2, Γιωργακόπουλος, Χατζής 20(3), Γιαννακόπουλος 8(1), Ι. Βούλγαρης 13(1), Μουρδουκούτας 2, Μπαρδαμάσκος.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ (Νίκος Τσιάλας): Κουμουνδούρος 2, Δεμπεγιώτης 9, Ματθιόπουλος, Κοντόπουλος 6(1), Φράγκος 5(1), Ν. Ποδοχωρίτης 11(1), Τσαβλής 1, Μέντης 14(2), Γ. Ποδοχωρίτης 5(1), Ψώνης, Τσιάλας.

Ο μικρός τελικός

ΓΕΩΠΟΝΟΙ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 62-63

Τα 10λεπτα: 17-15, 41-31, 54-47, 62-63.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Κώστας Μπακετέας, Θεόδωρος Πρωτόγερος. ΓΕΩΠΟΝΟΙ (Γ. Μήλας): Τσαούσης 2, Μήλας, Μαξιλάρας 5(1), Αθ. Πουρνάρας 2, Μενυχτάς 6(2), Τσόλκας, Ν. Πουρνάρας 2, Κομπότης 13, Κατερνέλης, Δελφάκης 32(2), Κορμπής.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Τ. Πρίφτης): Πουλάκος Παναγάκης 6(2), Κουτίβας 7, Αναστασόπουλος, Παυλής 5, Β. Κανάκης 2, Λαχανάς 15, Νικολόπουλος 12, Σαραντόπουλος 16, Πρίφτης, Μαργαρίτης.

Οι βραβεύσεις

Μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού μαζί με τους υπεύθυνους το προγράμματος μπάσκετ “Αθληση για όλους”, γυμναστές Θανάση Τσούκλερη και Βασίλη Κοσυφολόγο, έκαναν τις απονομές των κυπέλλων και των μεταλλίων στην πρωταθλήτρια ομάδα Old Stars, τους δευτεραθλητές Υγειονομικούς και την Αναγέννηση που κατέλαβε την 3η θέση. Επίσης δόθηκαν πλακέτες στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και τον σύνδεσμο διαιτητών για τη συνεργασία τους ώστε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα χωρίς προβλήματα. Την πλακέτα για την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ παρέλαβε ο γενικός γραμματέας Θανάσης Μακαρούνης και εκ μέρους της Κ.Ε.Δ. της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ο πρόεδρος Κυριάκος Ταβουλαρέας.

Δηλώσεις από Ταβουλαρέα, Λαζαρίδη

Πριν την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων στις ομάδες που τερμάτισαν στις 3 πρώτες θέσεις και με αφορμή την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, προέβησαν σε σύντομες δηλώσεις ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ. της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Κυριάκος Ταβουλαρέας και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού του δήμου Καλαμάτας Γιώργος Λαζαρίδης.


Ο Κυριάκος Ταβουλαρέας δήλωσε τα εξής: “Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και σε αυτούς βέβαια που δεν βρίσκονται εδώ. Θέλω να πω κάτι πολύ σημαντικό, είμαστε και πέρσι στο αντίστοιχο πρωτάθλημα με συνθήκες, στο γήπεδο, πολύ διαφορετικές από ότι είναι τώρα άρα θέλω να πω και πρέπει να ευχαριστήσουμε δύο ανθρώπους πραγματικά του χώρου, οι οποίοι πάσχιζαν και πασχίζουν για για τις καλύτερες συνθήκες των γηπέδων. Ο ένας από αυτούς είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ο Γιάννης Κουτραφούρης, ο οποίος με την επιμονή του εδώ και πολλά χρόνια και πλέον το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος αφουγκράστηκε τις ανάγκες του γηπέδου και πέρσι τοποθέτησε με δικιά του παρέμβαση τις δύο μπασκέτες ευρωπαϊκών προδιαγραφών συν τον κλιματισμό. Γι’ αυτό και φέτος τα παιχνίδια τα περισσότερα που έγιναν εδώ στην Τέντα, έγιναν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Τους ευχαριστούμε για όλα”.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης σημείωσε τα ακόλουθα: “Να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για τις συμμετοχή σας στο πρωτάθλημα αυτό. ειλικρινά χαιρόμαστε για το επίπεδο που κρατήσατε και η ενημέρωση που είχα από τους δύο γυμναστές που τρέχουν το πρωτάθλημα ήταν ότι το πρωτάθλημα κύλησε πάρα πολύ καλά κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διαιτητές που κράτησαν τους αγώνες στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και τις γραμματείες που στήριξαν την διοργάνωση. συγχαρητήρια σε όλους εσάς στους νικητές και στους χαμένους νομίζω όλοι νικητές είμαστε από αυτό το πρωτάθλημα και ελπίζω από τον επόμενο μήνα να μας δώσετε και να μας πείτε τι λάθη, τι κενά και τι παραλείψεις υπήρχαν ώστε του χρόνου το πρωτάθλημα να είναι ακόμα πιο καλό, πιο ανταγωνιστικό και να το κρατήσουμε σε καλύτερο δυνατό επίπεδο”.

Σκόρερ και τρίποντα

Ο Κώστας Δελφάκης των Γεωπόνων κατέλαβε την πρώτη θέση στους σχετικούς πίνακες των σκόρερ και των παικτών με τα περισσότερα τρίποντα, μετά την ολοκλήρωση του Final 4 και την ανάδειξη του πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα.
Και στους δύο πίνακες έχουν καταγραφεί οι σκόρερ από τις 4 ομάδες που έπαιξαν στους δύο ημιτελικούς και στη συνέχεια στους δύο τελικούς με τους οποίους τελείωσε η φετινή διοργάνωση.
Αναλυτικά, ο κάθε πίνακας έχει ως εξής:

Οι σκόρερ

226: Δελφάκης (Γεωπόνοι)
131: Ι. Βούλγαρης (Old stars)
124: Αναστασόπουλος (Αναγέννηση)
120: Ν. Ποδοχωρίτης (Υγειονομικοί)
116: Σπυρόπουλος (Γεωπόνοι)
105: Σαραντόπουλος (Αναγέννηση)
104: Γιαννακόπουλος (Old Stars)
86: Χαντζής (Old stars)
85: Μαξιλάρας (Γεωπόνοι),
74: Κουτίβας (Αναγέννηση)
71: Νικολόπουλος (Αναγέννηση)
67: Κοντόπουλος (Υγειονομικοί)
65: Τσαβλής (Υγειονομικοί)
64: Ηλ. Κανάκης (Αναγέννηση), Δεμπεγιώτης (Υγειονομικοί)
57: Γ. Ποδοχωρίτης (Υγειονομικοί)
56: Κομπότης (Γεωπόνοι)
55: Παναγιωτόπουλος (Γεωπόνοι), Φράγκος (Υγειονομικοί)
51: Λαχανάς (Αναγέννηση), Γεωργανάς (Υγειονομικοί)
50: Μουρδουκούτας, Σολωμός (Old Stars)
48: Κυριακίδης (Old stars)
42: Τσιάλας (Υγειονομικοί)
41: Φράγκος (Υγειονομικοί)
37: Παναγάκης (Αναγέννηση)
36: Παυλής (Αναγέννηση)
35: Αθ. Πουρνάρας (Γεωπόνοι)
34: Ματθιόπουλος, Μέντης (Υγειονομικοί)
29: Θεοδωρόπουλος, Μπαρδαμάσκος (Old Stars)
24: Κουμουνδούρος (Υγειονομικοί)
22: Λαχανάς, Μ. Βούλγαρης (Old stars), Αγγελόπουλος (Υγειονομικοί)
20: Κουτίβας (Υγειονομικοί)
19: Β. Κανάκης (Αναγέννηση), Μενυχτάς (Γεωπόνοι), Παναγόπουλος (Old stars)
16: Πρίφτης (Αναγέννηση)
15: Κομπότης (Γεωπόνοι)
14: Μαργαρίτης (Αναγέννηση)
13: Μίντζας (Old stars)
12: Φωτεινάκης (Γεωπόνοι)
11: Παναγιωτακόπουλος (Αναγέννηση)
10: Τσαούσης (Γεωπόνοι)
8: Κορμπής, Ν. Πουρνάρας (Γεωπόνοι), Παναγόπουλος (Old stars)
6: Ν. Πουρνάρας (Γεωπόνοι), Ψώνης (Υγειονομικοί)
5: Κότσης (Old stars)
3: Μήλας, Τσόλκας (Γεωπόνοι)
2: Κατερνέλης (Γεωπόνοι)

Τα τρίποντα

20: Δελφάκης (Γεωπόνοι)
19: Γιαννακόπουλος (Old stars)
15: Σπυρόπουλος (Γεωπόνοι)
14: Σολωμός (Old stars)
13: Αναστασόπουλος (Αναγέννηση), Σπυρόπουλος (Γεωπόνοι),
12: Μαξιλάρας (Γεωπόνοι)
11: Παναγιωτόπουλος (Γεωπόνοι), Γ. Ποδοχωρίτης (Υγειονομικοί)
10: Χαντζής (Old stars)
9: Τσιάλας, Τσαβλής (Υγειονομικοί)
8: Κυριακίδης (Old stars), Ματθιόπουλος, Φράγκος (Υγειονομικοί)
7: Παναγάκης (Αναγέννηση ), Ι. Βούλγαρης (Old stars), Κοντόπουλος, Φράγκος (Υγειονομικοί)
6: Αθ. Πουρνάρας (Γεωπόνοι)
5: Λαχανάς (Αναγέννηση ), Κομπότης (Γεωπόνοι), Μουρδουκούτας (Old stars)
4: Μενυχτάς (Γεωπόνοι), Αγγελόπουλος, Μέντης (Υγειονομικοί)
3: Ι. Βούλγαρης, Μίντζας, Λαχανάς (Old Stars), Γεωργανάς, Κουτίβας, Ν. Ποδοχωρίτης (Υγειονομικοί)
2: Κουτίβας, Ηλ. Κανάκης, Παπαδέας (Αναγέννηση), Αποστολόπουλος, Φωτεινάκης (Γεωπόνοι), Μπαρδαμάσκος, Παναγόπουλος (Old Stars), Κουμουνδούρος (Υγειονομικοί)
1: Παναγάκης, Β. Κανάκης (Αναγέννηση), Τσόλκας (Γεωπόνοι), Μ. Βούλγαρης (Old Stars), Δεμπεγιώτης (Υγειονομικοί)