Πέμπτη, 09 Ιούλιος 2015 18:49

Στις 5 Σεπτεμβρίου η έναρξη του νέου πρωταθλήματος παίδων

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με την συμμετοχή 31 ομάδων.

Σύμφωνα με την σχετική ειδική προκήρυξη που κυκλοφόρησε τα κυριότερα άρθρα είναι τα παρακάτω.
Αρθρο 1ο : Σωματεία Δικαιούμενα Συμμετοχής
Στο πρωτάθλημα Παίδων, θα πάρουν μέρος τα σωματεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Α.Σ. Απόλλων Τρίπολης, Α.Ε.Μ. Ο Πολύβιος, Α.Α.Ε. Ο Αίαντας, Α.Ο. Καλαμάτα 1980, Α.Ο. Θουρίας, Α.Ε Σπάρτης, Α.Ο. Μονεμβάσιας Κάστρο, Α.Ο. Κροκεών, Α.Π.Ο.Ε.Λ. Μολάων, Α.Π.Ο.Μ. Ο Πήγασος, Α.Π.Σ. Ακάδημος,  Α.Π.Σ. Λύκοι Σπάρτης, Α.Π.Σ. Αναγέννηση, Α.Π.Σ. Πρωτέας, Α.Σ. Ο Βατικιώτης, Α.Σ. Λακωνικός Κρόνος,  Α.Σ. Τριφυλίας., Γ.Α.Ε.Τ. Δίων Κυπαρισίας., Γ.Σ. Γαργαλιάνων, Γ.Σ. Μεσσήνης, Κορώνη,  Α.Γ.Ο.Ν. Γύθειο, Κ.Ο.Μ. Πελασγός, 2Ν.Ο. Πύλου, Παναθηναϊκός, Φιλαθλητικός Γ.Σ., Σ.Α.Κ. Ο Ατλας, Σ.Δ.Υ. Τρίπολης, Σ.Ε.Φ.Α. Ο Αρκαδικός, Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής, Σπαρτιατικός Γ.Σ.
Αρθρο 2ο : Κλήρωση αγώνων
Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου 2015, Τετάρτη και ώρα 12 π.μ., στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (Μαιζώνος 57 και Ευριπίδου) στην Καλαμάτα, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.
Αρθρο 3ο : Σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος
Το Πρωτάθλημα Παίδων θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις :
1) Α' φάση
Στη Α΄ Φάση τα σωματεία είναι χωρισμένα σε πέντε ομίλους.
Α' ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ:
Καλαμάτα 1980, Ακάδημος, Πρωτέας, Αναγέννηση παραλίας, Πήγασος, Θουρία, Γ.Σ. Μεσσήνης, Παναθηναϊκός, Ατλας, Ευκλής.
Β' ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
Α.Σ. Τριφυλίας, Γ.Σ. Γαργαλιάνων, Διωνας Κυπαρισσίας, Κορώνη, Ν.Ο. Πύλου.
Γ' ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ :
Απόλλων Τρίπολης, Πολύβιος, Πελασγός, Αρκαδικός, Σ.Δ.Υ. Τρίπολης.
Δ' ΟΜΙΛΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ:
Λακωνικός Κρόνος, Α.Ε. Σπάρτης, Λύκοι Σπάρτης, Φιλαθλητικός, Σπαρτιατικός
Ε' ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
Α.Π.Ο.Ε.Λ. Μολάων, Αιαντας, Μονεμβάσια, Α.Ο. Κροκεών, Βατικιώτης, Γύθειο
Τα σωματεία που μετέχουν στον Α΄ Όμιλο Καλαμάτας, θα συναντηθούν μεταξύ τους μία φορά (ένας με όλους σ΄ ένα γύρο). Οι αγώνες και η έδρα αυτών θα καθορισθούν μετά από κλήρωση, την ημέρα κλήρωσης του Πρωταθλήματος Παίδων.
Τα σωματεία που μετέχουν στους Β΄, Γ΄, Δ΄, και Ε΄ Όμιλο, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους).
2) Β΄ ΦΑΣΗ
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη και δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας του Α΄ Ομίλου και η (1η) πρώτη ομάδα των Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Ομίλων, θα συμμετέχουν στην Β' Φάση και θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας Παίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
Αρθρο 4ο : Υποχρεωτική συμμετοχή
Στην κατηγορία παίδων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή, όλων των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών και Α΄ κατηγορίας Ανδρών. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το αντίστοιχο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν.
Αρθρο 5ο : Δικαιούμενοι συμμετοχής αθλητές.
Στο Πρωτάθλημα παίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2000 και νεότεροι.
Αρθρο 7ο : Εμφανίσεις ομάδων
Τα σωματεία που αγωνίζονται, θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 και 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.
Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητών, να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 4 μέχρι και το 19.
Αρθρο 8ο : Γήπεδα αγώνων
Κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, οι αγώνες Παίδων, θα διεξάγονται στα Κλειστά Γυμναστήρια έδρες των ομάδων, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής τους.To σωματείο υποχρεούται να υποβάλει στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο, που προτείνει σαν έδρα του. Εάν κάποιο σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει Κλειστό Γυμναστήριο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Αρθρο 9ο : ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Για την αναβολή των αγώνων ισχύον όσα ορίζονται από το άρθρο 50 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. Αγώνας ο οποίος αναβάλλεται για οποιοδήποτε λόγο, θα διεξάγεται την Τετάρτη που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική (χρονικό διάστημα 11 ημερών). Διευκρινίζεται επίσης ότι, ΔΕΝ θα χορηγείται αναβολή αγώνων, λόγω συμμετοχής αθλητών σε σχολική εκδρομή.
και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ , Σωματείων και Αθλητών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευμένης ρητώς κάθε προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.
Σε περίπτωση που σωματείο προσφύγει στα Πολιτικά Δικαστήρια για θέμα ερμηνείας κανονισμών ή της παρούσης, μηδενίζεται για όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος για το οποίο έγινε προσφυγή και αποκλείεται από όλα τα Πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, στα οποία δικαιούται να συμμετάσχει.
Αρθρο 13ο : Oικονομικοί όροι
Β) Έξοδα διαιτητών - κριτών
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Παίδων, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.
Τα Σωματεία που δεν κατέβουν ν΄ αγωνιστούν, χωρίς να ενημερώσουν έγκαιρα την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, μέχρι και την Πέμπτη το μεσημέρι, θα επιβαρύνονται τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση – ημεραργία – μετακίνηση Διαιτητών – Κριτών).
Δ) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κ.λ.π.) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.
Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Παίδων, ορίζεται έως δύο ευρώ.
Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τα δύο ευρώ.
Αρθρο 15ο : Ιατροί αγώνων
Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία ότι, θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παρουσία Ιατρού, κατά την διάρκεια των αγώνων.