Σάββατο, 17 Οκτώβριος 2015 22:58

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 4-0: "Ερυθρόλευκο" πάρτι στο ντέρμπι και "7 στα 7"

Γράφτηκε από τον

Απέναντι στην ΑΕΚ που «κατέβηκε» στο Φάληρο για να τον... κοιτάξει στα μάτια, ο Ολυμπιακός απέδειξε, με το άνετο 4-0, πως δεν... παίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

 

Οι Πειραιώτες, μετά τον θρίαμβο στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, κέρδισαν ένα ακόμα ντέρμπι και συνεχίζουν μόνοι, πρώτοι και αήττητοι στη βαθμολογία (21 βαθμούς με 7x7). Ο Μάρκο Σίλβα είδε τα «στημένα» να του δίνουν λύση σε ένα ακόμα ματς, καθώς ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 28' με την κεφαλιά του Μποτία μετά από κόρνερ του Ντομίνγκες (ο οποίος είχε δοκάρι στο 66'). Ο Ιντέγε με υπέροχο γκολ στο 70' και ο Φορτούνης, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, στο 78' «ανέβασαν» το σκορ στο 3-0, με τον Έλληνα διεθνή να υπογράφει το τελικό 4-0 με εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Οι επιλογές των προπονητών

Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε τον Τσόρι αντί του Φορτούνη και του... βγήκαν όλα. Ο Αργεντινός είχε μία ασίστ (στο 1-0) και ένα δοκάρι και ο Έλληνας μέσος, που πέρασε αλλαγή, πέτυχε δύο γκολ! Από την άλλη, ο Τραϊανός Δέλλας άφησε στον πάγκο τον Μπουονανότε και εκτός αποστολής τον Βάργκα και η Ένωση «προβλημάτισε». Ο Αργεντινός «μάγος» μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν ήδη αργά...

Το 1-0 του ημιχρόνου

Η πρώτη τελική για ΑΕΚ και Ολυμπιακό έγινε πριν από το τέταρτο, στο 12' με το σουτ του Αραβίδη και στο 14' με το σουτ του Τσόρι. Ο Πλατέλλας φάνηκε να έχει καλύτερη τύχη στο 26', αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Ρομπέρτο. Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν το διαγώνιο στου του Ιντέγε στο 28', με τον Μπαρόχα να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ. Ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο Τσόρι «συστημένο» στο κεφάλι του Μποτία, ο οποίος, ολομόναχος, έγραψε το 1-0. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, υπήρχαν πολλά σφυρίγματα και νεύρα και κάπως έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο.

Έγινε 4-0 στο δεύτερο

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Τσόρι, που είχε να παίξει από το ματς με την Μπάγερν, ανέβασε ταχύτητα και μαζί του ανέβηκε όλος ο Ολυμπιακός. Στο 64' ο Αργεντινός ξεχύθηκε προς την περιοχή τής ΑΕΚ αλλά σούταρε αδύναμα στην αγκαλιά του Μπαρόχα κι ενώ είχε επιλογές για πάσα. Στο 66' έφτασε ακόμα πιο κοντά στο γκολ όταν η κεφαλιά του, μετά ατην υπέροχη σέντρα του Σαλίνο, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Ένωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν σε εκείνο το σημείο ένα... κλικ πιο πάνω από την ΑΕΚ και τελικά κατάφεραν να διευρύνουν το «εύθραυστο» 1-0.

Στο 70' ο Ιντέγε χρίστηκε σκόρερ, μετά από εξαιρετική ασίστ του Κασάμι και υπέροχη κίνηση του ίδιου, ενώ στο 78' ο Νιγηριανός έδωσε την ασίστ, με εξωτερικό φάλτσο, στον νεοεισελθέντα Φορτούνη, που σε κενή εστία έγραψε το 3-0. Ανάμεσα στο 2-0 και το 3-0 η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία της, αλλά ο Μποτία διόρθωσε το λάθος του σταματώντας το σουτ του Μπαρμπόσα. Με το «Καραϊσκάκης» να... φλέγεται, ο Ολυμπιακός κυνήγησε κι άλλο γκολ. Δεν το πέτυχε το 86', όταν ο Μπαρόχα απέκρουσε το πλασέ του Πάρντο. Το πέτυχε στις καθυστερήσεις όταν ο Ερνάνι κέρδισε πέναλτι από τον Γκάλο και το εκτέλεσε εύστοχα ο Φορτούνης.

Οι αποφάσεις του Κύζα

Ο Κύζας, που χρίστηκε προσφάτως διεθνής και ορίστηκε για πρώτη φορά σε μεγάλο ντέρμπι, «προδόθηκε» σε κάνα δύο φάσεις από τους επόπτες του (στο δεύτερο ημίχρονο έκοψαν καθαρή φάση της ΑΕΚ ως οφσάιντ με το σκορ στο 1-0). Κι ενώ προσπάθησε στο ξεκίνημα να αφήσει το παιχνίδι να κυλήσει, μετά το 30' έβγαλε πολλές κάρτες, ανάμεσά τους και μία στον Κορδέρο που ήταν στον πάγκο! Επίσης, στο 32ο λεπτό κανείς δεν κατάλαβε αν είχε δώσει οφσάιντ ή επιθετικό φάουλ σε μια επίθεση της ΑΕΚ. Αν έδειξε οφσάιντ (όπως υπέδειξε ο επόπτης, έκανε λάθος)... Το πέναλτι στο φινάλε ήταν «καθαρό».

ΣΚΟΡΕΡ: 28' Μποτία, 70΄ Ιντέγε, 78', 90'+ πεν. Φορτούνης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 38' Σιόβας, 44' Μποτία, 44' Σαλίνο, 67' Μαζουακού - 32' Αραβίδης, 44' Κορδέρο (στον πάγκο), 59' Μπαρμπόσα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Μποτία, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά (79' Ερνάνι), Ντουρμάζ (64' Πάρντο), Ντομίνγκες (76' Φορτούνης), Ιντέγε

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (63' Μπουονανότε), Πλατέλλας (76' Κρισάντους), Μπαρμπόσα, Μάνταλος (82' Κορδέρο), Αραβίδης

Πηγή: sentragoal.gr