Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2015 20:06

Αφεντικό στα Πηγάδια η Ξάνθη, 2-0 τον Πανιώνιο

Γράφτηκε από τον
Αφεντικό στα Πηγάδια η Ξάνθη, 2-0 τον Πανιώνιο

Τη δική της αντεπίθεση έχει ξεκινήσει η Ξάνθη, η οποία το επιβεβαίωσε το απόγευμα της Κυριακής (22/11) νικώντας τον Πανιώνιο στα Πηγάδια με 2-1. Οι Θρακιώτες, που πριν το ματς μετρούσαν τέσσερα παιχνίδια αήττητοι έχοντας παίξει τα τρία εκτός, πήραν δεύτερη διαδοχική εντός έδρας νίκη και σκαρφάλωσαν στην έβδομη θέση της βαθμολογίας μόλις έναν πόντο πίσω από τον ΠΑΟΚ.

 

Το παιχνίδι πήγε από την αρχή στους Ακρίτες. Βρήκαν γρήγορα ένα γκολ και στη συνέχεια τα πάντα απλοποιήθηκαν για εκείνους δεδομένου ότι ήλεγξαν το ματς και ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος πραγματοποίησε ίσως το χειρότερο φετινό του ματς με εξαίρεση εκείνο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ξύπνησαν μόνο στο τελευταίο 20λεπτο και έτσι ηττήθηκαν για πρώτη φορά μετά από τρεις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και πρώτη εκτός μετά από εκείνη στην Τρίπολη από τον Αστέρα στις 13 Σεπτεμβρίου.

Επιφυλακτικά μπήκαν στο ματς οι δύο ομάδες στο ματς. Ο Πανιώνιος έχασε στο 16' μεγάλη ευκαιρία με τον Βιγιάλμπα και το πλήρωσε αμέσως μετά, καθώς στο 18' η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με σουτ του Νιέτο. Το συγκεκριμένο τέρμα βοήθησε τους Ακρίτες να πατήσουν καλύτερα στα πόδια τους και να κυριαρχήσουν στη συνέχεια. Μπορεί Γουάλας και Νιέτο να έγιναν αναγκαστικά αλλαγή, όμως, αυτό δεν επηρέασε τους γηπεδούχους που έπαιρναν τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.

Ο Πανιώνιος ήταν σε πολύ κακή μέρα. Δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει την μπάλα. Μπουμάλ και Μπακασέτας είχαν εξουδετερωθεί και με εξαίρεση ένα σουτ του δεύτερου δεν είχε τελικές προσπάθειες. Όλα, όμως, ξεκινούσαν από την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονταν Κόρμπος και Σιώπης. Η απόλυτη επιβεβαίωση για τα κενά των φιλοξενούμενων στο κέντρο ήρθε στο 44'. Η Ξάνθη κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα με τους παίκτες της να μην συναντούν αντίσταση και ο Ράνος σκόραρε από κοντά εκθέτοντας και τα στόπερ των Νεοσμυρνιωτών.

Με την είσοδο του Μητρόπουλου κάπως διορθώθηκε το πρόβλημα στο κέντρο για τον Πανιώνιο. Ο 25χρονος έβγαλε ενέργεια και εκτός αυτού ο Ανσαριφάρντ πήγε μόνος του στην κορυφή και έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Ιρανός ήταν ο μόνος τρόπος για να φανεί κάπως επιθετικά ο Πανιώνιος. Τα τελευταία λεπτά ήταν ένας μονόλογος των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν είχαν καταφέρει να μειώσουν στο σκορ νωρίτερα, έψαχναν απλώς το γκολ της τιμής. Τελικά ούτε αυτό ήρθε με τον Ρισβάνη να χάνει μία μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε. Έτσι ο Πανιώνιος δεν βρήκε δίχτυα, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην προηγούμενη φετινή του ήττα, αυτή με τη Βέροια.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τριτσώνης (Αθηνών), βοηθοί οι Καρατζίκας (Αθηνών) και Απτόσογλου (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Φωτιάδης (Σερρών).

 

Κίτρινες: 43' Ράνος, 90' Ερέα - 38' Κόρμπος, 51' Μπακασέτας, 85' Οικονόμου

 

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκο): Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Φλίσκας, Λουσέρο, Ερέα, Νιέτο, Έλτον (77' Φάργκας), Ράνος

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης (46' Ανσαριφάρντ), Κόρμπος, Μπακασέτας, Μπουμάλ, Βιγιάλμπα (63' Μασούρας), Καραμάνος (56' Μητρόπουλος).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR