Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2015 18:58

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 1-2: Σπουδαίο διπλό με Κάνιστρα, Τριανταφυλλάκη

Γράφτηκε από τον

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε χθες το απόγευμα η Αναγέννηση που επικράτησε με 2-1 του Παπαφλέσσα Χώρας.


Η Κκαλαματιανή ομάδα με τη νίκη αυτή μπήκε στην πρώτη 3άδα της βαθμολογίας της Α1 κατηγορίας, την οποία μοιράζεται με την Α.Ε. Αβίας, ενώ βρίσκεται και δύο πόντους πίσω από τον 2ο Ακρίτα Κορώνης. Πλέον μπαίνει ξανά στη διεκδίκηση μιας εκ των τριών θέσεων που οδηγούν σε άνοδο στην Α' τοπική.
Σε ό,τι αφορά το χθεσινό παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο της Χώρας, είχε ρυθμό με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τη νίκη από τα πρώτα λεπτά, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έχασαν καλές ευκαιρίες για γκολ. Η Αναγέννηση, που αγωνίστηκε χωρίς τους Αντωναίο, Καρούμπα, Ταμπάκη, ευτύχησε με γκολ από τα αποδυτήρια, μόλις στο 1ο λεπτό με σουτ του Κάνιστρα μέσα από την περιοχή να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Παπαφλέσσας αντέδρασε ισοφαρίζοντας στο 25' με σουτ του Τηλεμάχου έξω από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι όμως στο 63' βρήκαν δίχτυα για 2η φορά και έφτασαν στη νίκη, όταν ο Δασκαλάκης έκανε τη σέντρα και ο Τριανταφυλλάκης με κεφαλιά πέτυχε το τελικό 1-2. Μάλιστα στο 70' ο Δασκαλάκης θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, όμως η μπάλα από την κεφαλιά που έκανε κτύπησε στη ρίζα της κάθετης δοκού και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Λινάρδος. Από εκεί και πέρα ο Κάνιστρας θα μπορούσε να βρει δίχτυα σε τρεις ευκαιρίες (τετ-α-τετ) που είχε μετά το 80' όταν βγήκε μόνος απέναντι στο Λινάρδο, όμως τις δύο απέκρουσε ο τερματοφύλακας και η άλλη κατέληξε άουτ.
Ο Παπαφλέσσας παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, δημιούργησε καλές φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του, Λίβα, εκτός από το γκολ της ισοφάρισης. Η αδράνεια των αμυντικών, αλλά και η απειρία ήταν από τις αιτίες, που δεν μπόρεσε να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη, αν στο 30' ο Μπελβάτζε είχε σκοράρει όταν βγήκε τε-α-τετ με τον Λίβα, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης. Αλλη μια καλή στιγμή είχε η ομάδα της Χώρας στο 85' όταν ο Γκότσης έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λίβας κατάφερε να αποκρούσει.
Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 73' σε ανατροπή του Γκότση από αμυντικό, αλλά ο διαιτητής Ζαρακοβίτης έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Η Αναγέννηση τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες γιατί στο 80' αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Γιαννακόπουλος γιατί κλότσησε την μπάλα (η 1η κάρτα ήταν για διαμαρτυρία)
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ: Λινάρδος, Λ. Μαθιός (75' Καγιάς), Πλάγος, Γρηγορόπουλος, Αν. Τσόπελας (60' Γκότσης), Τσέρτος, Τηλεμάχου, Δημόπουλος, Νικολακόπουλος (80' Αϊβαλής), Μπολβάτζε, Μπάρκας.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Λίβας, Πανταζής, Τριανταφυλλάκης, Βεργόπουλος, Παπαγεωργίου, Γυφτέας, Βοσνάκης (70' Γιαννακόπουλος), Καρμπαλιώτης (88' Ράτσεφ), Δουρούμης, Κάνιστρας, Δασκαλάκης.