Σάββατο, 12 Δεκέμβριος 2015 19:33

Τρίποντο ανάσα ο ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0 τον Πλατανιά στην Κρήτη

Γράφτηκε από τον
Τρίποντο ανάσα ο ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0 τον Πλατανιά στην Κρήτη

Η κατάσταση στον ΠΑΣ Γιάννινα ειδικά μετά την εντός έδρας ήττα από τον Λεβαδειακό ήταν οριακή και η νίκη στα Χανιά κόντρα στον φορμαρισμένο Πλατανιά ήταν μονόδρομος. Αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με άψογη μεσοαμυντική τακτική και συμπεριφορά «μπλόκαραν» απόλυτα τους Κρητικούς και με την εκτέλεση φάουλ του Γιάκου έφτασαν στη νίκη με 1-0.

 

Σε ένα ματς που σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σαφώς πιο συγκεντρωμένοι στα όσα ζητούσαν εντός αγωνιστικού χώρου και ευτύχησαν στην πρώτη και μοναδική τους τελική προσπάθεια στο α’ μέρος να προηγηθούν. Η εξέλιξη αυτή αποσυντόνισε πλήρως τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου που παρά τη διάθεση που έδειχναν ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν να «ξεκλειδώσουν» την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο β’ μέρος και με τον Πλατανιά να «καίγεται», οι Κρητικοί το μόνο που κατάφεραν από άποψη ευκαιριών, ήταν ένα σουτ στο 85’ ένα σουτ του Πάγκαλου που πέρασε άουτ και στις καθυστερήσεις του ματς μία κεφαλιά του Γκνιάτιτς που ο Στρούνα έδιωξε με το στήθος πάνω στη γραμμή.

Όπως συμβαίνει σε κάθε εντός έδρας του Πλατανιά, οι Κρητικοί μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας συνεχώς την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά όσο κι αν προσπαθούσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία δεν τα κατάφερνε. Η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 14’, το οποίο όμως προέκυψε από λάθος του Βελλίδη και πριν μπει στη φάση ο Ράμος, ο Καρανίκας έδιωξε σε κόρνερ.

Από την άλλη μεριά, οι τελευταίες απώλειες του ΠΑΣ Γιάννινα ανάγκασαν τον Γιάννη Πετράκη και τους παίκτες του να είναι πιο προσεκτικοί αμυντικά, ωστόσο την ίδια στιγμή ευτύχησαν στην πρώτη τους και μοναδική τελική προσπάθεια στο α’ ημίχρονο να προηγηθούν. Ο Κουλιμπαλί ανέτρεψε λίγα μέτρα έξω από την περιοχή τον Ακόστα και ο Γιάκος με άψογη εκτέλεση νίκησε τον Σωτηρίου, κάνοντας το 1-0.

Αυτή η εξέλιξη «μπλόκαρε» ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους που στα επόμενα λεπτά ήταν επιρρεπείς στο λάθος, ωστόσο από το 35’ ανέβασαν στροφές και μέχρι την ανάπαυλα ο Μιλούνοβιτς (36’) και ο Ράμος (45’) έχασαν ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Στο β’ μέρος ενώ αναμενόταν να συνεχιστεί η έντονη επιθετική δραστηριότητα του Πλατανιά, ο ΠΑΣ Γιάννινα με πολυπρόσωπη μεσοαμυντική γραμμή και με έντονη πίεση στη μεσαία γραμμή επέβαλλε τον δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση. Η προτεραιότητά τους για το… μηδέν στην άμυνα ήταν προφανής, αλλά την ίδια ώρα στις αντεπιθέσεις δημιουργούσαν κινδύνους, έχοντας ως κύριο εκφραστή τον Ίλιτς.

Στο 58’ ο Σέρβος επιθετικός, όμως, αποχώρησε με θλάση (πιθανότατα) στον προσαγωγό, ωστόσο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο ελάχιστο, με τον Πλατανιά που έψαχνε το γκολ να μην φτάνει ούτε σε τελική προσπάθεια και από ένα χρονικό σημείο και μετά να αναλώνεται σε βαθιές μπαλιές που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, αφού Μπέριος και Τζημόπουλος ήταν πάντα παρόντες σε εναέριες μονομαχίες.

Τελικά, οι μοναδικές ευκαιρίες του Πλατανιά στο β’ μέρος ήρθαν στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά αποδείχθηκε ότι οι προσπάθειες δεν αρκούσαν. Στο 85’ ο Πάγκαλος έπειτα από κόντρες μέσα στην περιοχή έπιασε το αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά του Γκνιάτιτς να χαρίσει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, όταν έπιασε την κεφαλιά από το κόρνερ του Μενδρινού, αλλά πάνω στη γραμμή ο Στρούνα έδιωξε με το στήθος.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά (68' Πάγκαλος), Σελίν, Βάντερσον, Στανισάβλεβιτς, Μουνάφο (60' Γκνιάτιτς), Μενδρινός, Μιλούνοβιτς (46’ Ντίνας), Ανγκούλο, Ράμος

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (93' Σκόνδρας), Ακόστα, Ίλιτς (58’ Ηλιάδης), Μανιάς (88’ Κοζορώνης).

ΠΗΓΗ: SPORT-FM.GR