Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2015 13:16

Τουρνουά ποδοσφαίρου έγινε στην Κορώνη με Καλαμάτα, Πεταλίδι και Θύελλα Χαρακοπιού

Γράφτηκε από τον

Τουρνουά ποδοσφαίρου ανάμεσα στις ομάδες προπαίδων της Καλαμάτας, του Απόλλωνα Πεταλιδίου και της Θύελλας Χαρακοπιού πραγματοποιήθηκε χθες στο γήπεδο της Κορώνης.


Οι τρεις ομάδες προετοιμάζονται για τις επίσημες υποχρεώσεις τους στο αντίστοιχο πρωτάθλημα που αναμένεται να διοργανώσει η ΕΠΣΜ, με προπονήσεις, αλλά και φιλικά παιχνίδια.
Αυτή την περίοδο που υπάρχει η διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να παίξουν φιλικά παιχνίδια, με τους προπονητές να δίνουν χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά που έχουν στη διάθεση τους, να δουν την αγωνιστική τους κατάσταση, αλλά και να φροντίσουν να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο, αλλά και να ετοιμαστούν για τους επίσημυς αγώνες. Το τελευταίο που απασχολούσε τους προπονητές των τριών ομάδων ήταν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο και πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Οι πιτσιρικάδες, ίσως λόγω των διακοπών, είχαν αρκετή διάθεση για να παίξουν ποδόσφαιρο να το ευχαριστηθούν, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους. Στους αγώνες που έγιναν μπήκαν αρκετά γκολ, δείγμα του ότι τα παιδιά είχαν μεγάλη διάθεση για να παίξουν ποδόσφαιρο.
Τα παιχνίδια του τουρνουά ήταν 50λεπτης διάρκειας, από 25 λεπτά το κάθε ημίχρονο και ξεκίνησε με την αναμέτρηση της Θύελλας Χαρακοπιού με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου και στη συνέχεια η Καλαμάτα αντιμετώπισε και τις δύο ομάδες.

Το πρώτο παιχνίδι

Η ομάδα του Πεταλιδίου μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι αξιοποίησε τις περισσότερες από τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έφτασε στη νίκη επί της Θύελλας Χαρακοπιού με 6-2.
Τα γκολ σημείωσαν κατά σειρά οι Αθανασόπουλος 0-1 (2' ατομική προσπάθεια και σουτ), Καλύβας 0-2 (12' σουτ), Γιαννόπουλος 0-3 (16' πλασέ), Γκέτας 1-3 (29' κεφαλιά), Θ.Χ. Αθανασάς 2-3 (35' μακρινό φάουλ), Γιαννόπουλος 2-4 (41' διαγώνιο σουτ στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα), και Αθανασόπουλος 2-5 (45' και 48' με ισάριθμα πλασέ).
Η Θύελλα Χαρακοπιού έχασε πέναλτι (χέρι αμυντικού) στο 27' όταν ο Ξαρχάκος απέκρουσε το σουτ του Θ.Χ. Αθανασά.
 
Το δεύτερο παιχνίδι

Οι νεαροί παίκτες της Καλαμάτας ήταν καταιγιστικοί από τα πρώτα λεπτά του ματς και έφτασαν στην επιβλητική σε σκορ νίκη με 11-1.
Πέρα από την καλή παρουσία τους εκμεταλλεύτηκαν και την κούραση των νεαρών παικτών του Απόλλωνα (από το πρώτο παιχνίδι).
Τα γκολ έβαλαν κατά σειρά οι Γιαννέλης 0-1 (2' σουτ έξω περιοχή), Δικαιουλάκος 0-2 (4' σουτ), Π. Χρονόπουλος 0-3 (10' πλασέ), Μουζάκης 0-4 (11' ψηλοκρεμαστό πλασέ), Τσιγαρίδης 0-5 (13' πέναλτι σε χέρι αμυντικού), Χρ. Στασινόπουλος 0-7 (15', 17' με ισάριθμα σουτ), Δικαιουλάκος 0-8 (28' πλασέ), Θεοφιλόπουλος 0-9 (30' πέναλτι, το κέρδισε ο Διακουλάκος), Πρίφτης 1-9 (35' κεφαλιά) και Δικαιουλάκος 1-10 (38' φάουλ).
Στο παιχνίδι είχαμε και 3 δοκάρια, δύο για την Καλαμάτα και ένα για τον Απόλλωνα. Στο 4' σουτ του Μουζάκη στο κάθετο δοκάρι (στην εξέλιξη της φάσης έγινε το 0-2). Στο 14' ο Δ. Χρονόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 40' ο Μανθίδης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή "σημάδεψε" το οριζόντιο δοκάρι.

Το τρίτο παιχνίδι

Συναρπαστικό σε εξέλιξη ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στη Θύελλα Χαρακοπιού και την Καλαμάτα, το οποίο έληξε ισόπαλο 6-6, αλλά στη διαδικασία των πέναλτι η Θύελλα κέρδισε με 5-0.
Τα γκολ στην κανονική διάρκεια του αγώνα σημείωσαν κατά σειρά οι Στ.Ν. Μουλατσιώτης 1-0 (2' διαγώνιο σουτ), Π. Χρονόπουλος 1-1 (4' κεφαλιά), Στ.Ν. Μουλατσιώτης 3-1 (6' πλασέ, 10' σουτ), Μουζάκης 3-2 (14' διαγώνιο σουτ), Θ.Χ. Αθανασάς 4-2 (17' διαγώνιο σουτ), Δ. Χρονόπουλος 4-3 (24' πλασέ), Στ.Ν. Μουλατσιώτης 5-3 (28' κεφαλιά), Π. Χρονόπουλος 5-4 (31' πλασέ), Τσιγαρίδης 5-5 (33' ατομική προσπάθεια και πλασέ), Μουζάκης 5-6 (36' με τακουνάκι) και Κ. Σκούρας 6-6 (41' διαγώνιο σουτ)  
Για να υπάρξει νικητής οι υπεύθυνοι των δύο ομάδων αποφάσισαν να εκτελεστούν πέναλτι. Οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι και έβαλαν και τα 5, ενώ από την Καλαμάτα κανένας από τους παίκτες δεν βρήκε δίχτυα, καθώς ο Τσιτσόλης απέκρουσε και τα 5 σουτ των αντιπάλων του. Πιο συγκεκριμένα σκόραραν κατά σειρά οι Κ. Σκούρας, Λ. Τσάλα, Στ.Ν. Μουλατσιώτης, Κ. Τσάλας και Θ.Χ. Αθανασάς, ενώ δεν βρήκαν δίχτυα οι Δικαιουλάκος, Τσιγαρίδης, Γιαννέλης, Π. Χρονόπουλος, Μουζάκης.

Οι τρεις ομάδες αγωνίστηκαν με τους παρακάτω παίκτες:
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ: Ανέστης Τσιτσιόλης, Θεόδωρος Π. Αθανασάς, Χάρις Γκέτας, Κώστας Τσάλας, Δημήτρης Σκούρας, Θεόδωρος Χ. Αθανασάς, Στέλιος Ν. Μουλατσιώτης, Λεονάρντο Τόλα, Λάντι Τσάλα, Πέτρος Ντούνιας, Κωνσταντίνος Σκούρας (αρχική 11άδα), Νόρις Σκούρα, Χρήστος Στασινόπουλος, Γιώργος Κούκος, Δημήτρης Χαλβατσιώτης, Στέλιος Ι. Μουλατσιώτης, Παναγιώτης Μουλατσιώτης, Παναγιώτης Γελαδάς.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Πέτρος Ξαρχάκος, Ηλίας Γρουσουζάκος, Τάσος Λογιώτης, Σωτήρης Καλύβας, Θεοδώσης Αθανασόπουλος, Μάριος Πρίφτης, Λάντι Τσάλα, Ρέμις Κιόλι, Χρήστος Στόϊκα, Ανδρέας Μπογκντάνι, Μανώλης Γιαννόπουλος (αρχική 11άδα), Γιώργος Βασιλογιαννακόπουλος, Γρηγόρης Μπάλλας, Πέτρος Μανθίδης, Φώτης Τσιμόγιαννης.
Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τζόρτζ Αθανασόπουλος, Νίκος Στασινόπουλος, Χαράλαμπος Γιαννέλης, Βασίλης Κακαρούμπας, Ραφαήλ Σταματόπουλος, Χρήστος Στασινόπουλος, Παύλος Χρονόπουλος, Αγγελος Δικαιουλάκος, Μιχάλης Καπετανάκης, Παρασκευάς Τσιγαρίδης, Σάββας Μουζάκης (αρχική 11άδα), Θεόδωρος Κυριαζής, Τάσος Θεοφιλόπουλος, Δημήτρης Χρονόπουλος, Παναγιώτης Τσιφτσής.