Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2015 13:29

Στο… λαβύρινθο

Γράφτηκε από τον

Η επιστροφή στις νίκες ήρθε τελικά μέσω του Κυπέλλου για τη «Μαύρη Θύελλα».

Το 2-1 επί της κατόχου του τροπαίου Πύλου στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό λειτούργησε απόλυτα κατευναστικά για όλους, ηρεμώντας αρκετά την τεταμένη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα, απόρροια της άκρως απογοητευτικής πορείας στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Το θέμα είναι να μην αποτελέσει και αιτία... χειμερίας νάρκης στις μεταγραφές, καθώς είναι προφανές πως η ασπρόμαυρη ομάδα χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Ο Λεωνίδας Μπίλης μπορεί να έκανε λόγο για 5 με 6 προσθήκες μέσα στον Ιανουάριο, το ζήτημα όμως είναι πως για να γίνουν αυτές οι μεταγραφές άλλος θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες μία ομάδα που κινδυνεύει θα έπρεπε να έχει ήδη κάνει τα... ψώνια της στο μεταγραφικό παζάρι, ώστε μέχρι τις 10 Ιανουαρίου που θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα, οι νεοαφιχθέντες να έχουν προλάβει να κατανοήσουν που βρίσκονται. Δυστυχώς, όμως, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική κίνηση.
Είτε με το Ράλλη στην προεδρία, είτε χωρίς αυτόν το 2016 που καταφθάνει προμηνύεται χρονιάς καμπής για τη «Μαύρη Θύελλα». Στο ποδόσφαιρο, άλλωστε, τα όνειρα δεν απαγορεύονται ποτέ και σαν καταφθάσει το βασιλόπουλο του παραμυθιού από το χρυσό κελάρι οι εξέδρες θα ξαναγεμίσουν και η ασπρόμαυρη ομάδα θα ανοίξει και πάλι τα φτερά της. Μέχρι τότε υπομονή...

Θετικός ο
Λυμπερόπουλος

Πρόταση της «Μαύρης Θύελλας» στο Σωτήρη Λυμπερόπουλο αποκάλυψε μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου με την Πύλο ο Λεωνίδας Μπίλης και η αλήθεια είναι πως ο πολύπειρος Φιλιατρινός γκολκίπερ είναι θετικός να ξαναφορέσει την ασπρόμαυρη καριέρα και να πει «αντίο» στο ποδόσφαιρο με την ομάδα που τον ανέδειξε.
Το γεγονός πως ο ίδιος είναι εδώ και μερικούς μήνες μόνιμος κάτοικος Γαργαλιάνων είναι το πιο θετικό στοιχείο στην όλη υπόθεση που θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται να υπάρξει και νέα πιο συγκεκριμένη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Παρ’ ότι ο Γκαρμίρης δεν ήταν άσχημος στο διάστημα που έπαιξε την περασμένη Τετάρτη και υπάρχει και ο Παλιούρας, είναι σχεδόν βέβαιο πως η «Μαύρη Θύελλα» θα κινηθεί για την απόκτηση ενός γκολκίπερ και η περίπτωση του Σωτήρη Λυμπερόπουλου «κουμπώνει» αρκετά καλά για αγωνιστικούς και όχι μόνο λόγους. Ο Φιλιατρινός κουβαλάει, άλλωστε, κάτι από την ένδοξη εποχή της δεκαετίας του ’90 και ποδοσφαιρικά το όνομά του μετράει ακόμα παρά το πέρασμα των χρόνων.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ... ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΝΕΪ
Ο πιο πλούσιος σουλτάνος
και η «Μαύρη Θύελλα»

Μία από τις πιο πολυδιαβασμένες ειδήσεις στο διαδίκτυο τις προηγούμενες ημέρες ήταν η απόφαση του Σουλτάνου του Μπρουνέι να απαγορεύσει τον εορτασμό των Χριστουγέννων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Στο πιο μικρό κρατίδιο του πλανήτη που απαριθμεί πληθυσμό κάτι λιγότερο από 400.000 η πλειοψηφία των πολιτών είναι Μουσουλμάνοι, όπως και ο ίδιος ο Σουλτάνος κι έτσι οι λιγοστοί Χριστιανοί είναι αναγκασμένοι να γιορτάζουν στα κρυφά οποιαδήποτε θρησκευτική εορτή. Σταυροί, κεριά, χριστουγεννιάτικα δέντρα, τραγούδια και στολισμοί απαγορεύονται με νόμο στο σουλτανάτο και οποιοσδήποτε παρανομήσει, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης.
Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου μέχρι και πριν από μερικά χρόνια (τον προσπέρασε ο Bill Gates) είχε κάποια στιγμή έμμεση σχέση με τη «Μαύρη Θύελλα», καθώς ήταν ο καλύτερος πελάτης του Σταύρου Παπαδόπουλου την εποχή της παντοδυναμίας του τελευταίου στην αγορά του χρυσού και των πολύτιμων λίθων. Ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία της ασπρόμαυρης ομάδας επισκεπτόταν, μάλιστα, ο ίδιος πολύ συχνά το Σουλτάνο Χασανάλ Μπολκιάχ, με τον οποίο τον συνέδεε μακροχρόνια φιλία.
Για να καταλάβετε το μέγεθος του πλούτου που έχει στην κατοχή του ο 69χρονος Σουλτάνος, αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι διαθέτει περισσότερα από 2.700 αυτοκίνητα, το πιο μεγάλο και πανάκριβο παλάτι στον κόσμο, αλλά και προσωπικό χαρέμι 15 γυναικών που ανανεώνεται ανά 24ωρο!
Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα αναφερόταν πάρα πολύ συχνά στο Σουλτάνο του Μπρουνέι, η φήμη του οποίου τη δεκαετία του ΄90 άγγιζε τα όρια του μύθου. Οπως και το σχετικό καλαμπούρι που ήθελε συνεργάτη του Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή, να αποκαλεί το Σουλτάνο «βασιλιά του... μπαϊγκόν» (του πιο διάσημου κατσαριδοκτόνου)!
Το σουλτανάτο του Μπρουνέι διαθέτει δική του ποδοσφαιρική λίγκα αλλά όχι ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ενώ το ποδοσφαιρικό κλαμπ Brunei Duli Pengiran Muda Mahkota FC παίρνει εδώ και τρία χρόνια μέρος στο εθνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης. Μάλιστα η συγκεκριμένη ομάδα που έχει σαν έδρα της το 28.000 θέσεων υπερσύγχρονο στάδιο που φέρει το όνομα του Σουλτάνου βρίσκεται φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας, ελπίζοντας ότι δεν θα χάσει αυτή τη φορά τον τίτλο στα πλέι οφ, όπως συνέβη πέρυσι.