Τετάρτη, 30 Δεκέμβριος 2015 13:59

Τα… παράλογα της μεταγραφικής περιόδου

Γράφτηκε από τον

Σε δύο ημέρες ξεκινά κι επίσημα η μεταγραφική περίοδος για τα ερασιτεχνικά σωματεία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Φλεβάρη.


Η προηγούμενη μεταγραφική περίοδος ήταν από αρχές Ιουλίου μέχρι αρχές Νοέμβρη, δηλαδή πάνω από τέσσερις μήνες!
Συνάμα απελευθερώθηκαν τελείως οι μετακινήσεις και άρα οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να πάρουν μεταγραφή ανά πάσα στιγμή στις δύο περιόδους.
Από το ένα άκρο δηλαδή στο άλλο κινείται η ΕΠΟ, όπως συνηθίζει άλλωστε να πράττει σε πολλά ζητήματα εδώ και πολλά χρόνια.
Μέχρι πριν ένα χρόνο ίσχυε το εξής παράλογο και άδικο…
Δεν επιτρεπόταν ένας ερασιτέχνης παίκτης να πάρει μεταγραφή τον Ιανουάριο, αν είχε πάει σε ομάδα το καλοκαίρι. Ετσι ήταν σύνηθες το φαινόμενο πολλοί παίκτες να μένουν ανενεργοί πολλούς μήνες αν τα "έσπαγαν" με την ομάδα τους κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Τώρα φτάσαμε στο αντίθετο άκρο, όχι μόνο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις τον Ιανουάριο, αλλά να έχουμε έξι μήνες μεταγραφική περίοδο! Κι όλα αυτά για… εισπρακτικούς λόγους, αφού σε κάθε μεταγραφή υπάρχει το αντίστοιχο παράβολο που το εισπράττουν η ΕΠΟ και οι κατά τόπους ΕΠΣ.
Με αυτή την τακτική καμία ομάδα δεν μπορεί να κάνει σωστά προγραμματισμό, αφού μπορεί στις 29 Οκτώβρη ή στις 25 Φλεβάρη μια άλλη να τάξει αρκετές χιλιάδες ευρώ σε δύο παίκτες της και αυτοί να πιέζουν για να φύγουν.
Το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή, κάτι που φαίνεται και από τις αποχωρήσεις παικτών από όλες τις ομάδες τη δεδομένη περίοδο.
Βέβαια όλη αυτή η κατάσταση βολεύει τους περισσότερους παράγοντες, μιας και αρέσκονται στο να κάνουν το… κομμάτι τους
με τις μεταγραφές, άσχετα αν το ταμείο είναι μείον.