Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2016 18:49

Υψηλές οι αμοιβές των διαιτητών στην Super League

Γράφτηκε από τον
Υψηλές οι αμοιβές των διαιτητών στην Super League

Παρά τους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς στην Ελλάδα οι μισθοί των διαιτητών στην Super League παραμένουν σε πολύ καλά επίπεδα.

 

Η Super League είναι εκείνη που έχει αναλάβει να καλύπτει τα έξοδα των διαιτητών και ως προς τους αγώνες αλλά και για τις μετακινήσεις τους, μετά από πρωτοβουλίες και ενέργειες της ΕΠΟ. Ένας διαιτητής παίρνει για κάθε ματς μεικτά 2.000 ευρώ.
 
Εάν από αυτά αφαιρεθεί ο φόρος του 23,6% πάμε στα 1.577 ευρώ. Οι επόπτες παίρνουν 700 ευρώ μεικτά (σ.σ. καθαρά 584) και ο τέταρτος 400 μεικτά (σ.σ. καθαρά 355).
 
Σε αυτά προσθέστε και τα έξοδα μετακίνησης που καλύπτονται από την Super League (σ.σ. ταξί ή το κόστος της βενζίνης για το όχημα του διαιτητή που τον μεταφέρει στο γήπεδο). Υπολογίζεται πως η Super League πληρώνει ετησίως περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για τα έξοδα της διαιτησίας στο πρωτάθλημα.
 
Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει κάποιες καθυστερήσεις ως την προς την καταβολή των χρημάτων, όμως είναι δεδομένο πως δεν θα χαθεί ούτε ευρώ για τους διαιτητές. Αυτό είναι κάτι που έχει ξεκαθαριστεί και επισήμως από την Super League.
 
Επιπλέον έχει ενδιαφέρον να δούμε τις συμμετοχές των διαιτητών φέτος στο πρωτάθλημα. Πρώτοι στην λίστα με έξι αγώνες είναι οι: Αρετόπουλος, Παπαδόπουλος, Δημητρόπουλος, Κομίνης, Δελφάκης, Κουκουλάκης και Τριτσώνης. Στην δεύτερη θέση με πέντε ματς βρίσκονται οι: Βάτσιος, Σιδηρόπουλος, Κύζας, Καλογερόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μάνταλος, Παππάς, Τζήλος και Σπάθας. Τις λιγότερες αναμετρήσεις έχει ο Σελίμος με δύο τον αριθμό.
Πηγή: gazzetta.gr