Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 19:20

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΕΡΑΝΗ 3-1: Της έσπασε το αήττητο και έμεινε μόνη στην 3η θέση

Γράφτηκε από τον

Ολα τα ωραία έχουν ένα τέλος, έτσι και το αήττητο σερί της Εράνης στο πρωτάθλημα της Α1 σταμάτησε την Κυριακή το μεσημέρι στον Κορδία.


Η Α.Ε. Αβίας νίκησε με 3-1 τους πρωτοπόρους και πήρε παράλληλα και τη ρεβάνς για την ήττα με 6-0 στο πρώτο γύρο, που είναι και η μοναδική για την ομάδα του Κάμπου. Με αυτό το τρίποντο η Α.Ε. Αβίας φιγουράρει μόνη στην 3η θέση και απέχει 4 βαθμούς από το δεύτερο Ακρίτα Κορώνης και 8 από την Εράνη. Το αξιοσημείωτο ότι όλοι οι πρωτοπόροι (και η 4η Αναγέννηση) έχουν από μία ήττα.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 39' με τον Τ. Βαβαρούτσο και στο 63' ο Δ. Πολυμενέας έκανε το 2-0. Το 2-1 στο 73' από τον Π. Σπυρόπουλο έδωσε ελπίδες στους φιλοξενούμενους που δεν κράτησαν όμως για πολύ. Στην επόμενη φάση ο Φετάχου έκανε το 3-1 και κάπου εκεί τελείωσε το ματς, με τους γηπεδούχους να σπαταλούν ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ.
Η Εράνη είχε πολλούς παίκτες σε μέτρια μέρα, ενώ επηρεάστηκε από τον κακό αγωνιστικό χώρο (λίμνη) και τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Μπήκε πάντως πιο δυνατά και απείλησε στο 2' και στο 6' με τους Κώτσο και Μιχαλακόπουλο, αλλά ο Κολοκούβαρος ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε, ενώ και στο 22' ο Π. Σπυρόπουλος βρέθηκε κοντά στο γκολ.
Η Αβία προσπαθούσε με μακρινές μπαλιές και φάουλ να απειλήσει και η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Αθανασόπουλου καταγράφηκε στο 24' με το Ν. Γεωργίκο να σουτάρει άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 39' ο Λυκουρέζος εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Τάσο Βαβαρούτσο που με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Εράνη απείλησε και πάλι με τον Π. Σπυρόπουλο στο 48' και την κεφαλιά του Διονυσόπουλου στο 56'. Μετά το 60' όμως και με την είσοδο του Δ. Πολυμενέα οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά και προβάδισμα δύο τερμάτων στο 63'. Ο Δ. Πολυμενέας με ωραίο σουτ έκανε το 2-0 και αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες, σε μια πολύ συγκινητική στιγμή.
Στο 73' Ο Π. Σπυρόπουλος δεν μπόρεσε εξ επαφής να νικήσει σε πρώτο χρόνο με κεφαλιά τον Κολοκούβαρο, αλλά να το έκανε με πλασέ στην επαναφορά (2-1)
Πριν όμως προλάβουν να.. αγχωθούν οι γηπεδούχοι, πέτυχαν το 3-1 με εξαιρετική ενέργεια και σουτ του Φετάχου.
Το ματς διαιτήτευσε ο Καρβούνης με βοηθούς τους Τσακόπουλο και Μαντά.
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κολοκούβαρος, Γ. Βαβαρούτσος, Γκλίκα, Λυκουρέζος, Τζανετέας, Σ. Φουρναράκος, Τ. Βαβαρούτσος (89' Μητσέας), Μανιατέας, Γιαννέας (59' Η. Γεωργίκος), Φετάχου. Ν. Γεωργίκος (59' Δ. Πολυμενέας).
ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Ανδρεόπουλος, Αλμπαν, Μιχαλακόπουλος, Κώτσος (78' Χότι), Α. Καλογερόπουλος, Ι. Καλογερόπουλος, Π. Σπυρόπουλος, Δ.Χ. Σπυρόπουλος, Διονυσόπουλος (78' Φουντάς).