Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 21:14

Στο… λαβύρινθο: Οταν ο Αλέφαντος έγραψε... ιστορία με τη «Μαύρη Θύελλα» στην Αγγλία

Γράφτηκε από τον

Ενα βήμα μπροστά και δύο πίσω έκανε η «Μαύρη Θύελλα» την τελευταία εβδομάδα και όπως τελικά αποδείχθηκε η νίκη με καλή εμφάνιση επί του Βύζαντα στο πρωτάθλημα δεν ήταν η αφετηρία μίας διαφορετικής πορείας μέσα στο 2016.


Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από την Πύλο επανέφερε την... γκρίνια στην ποδοσφαιρική πιάτσα και μαζί την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Λεωνίδα Μπίλη.
Ξέσπασαν στο διαδίκτυο οι φίλοι της ασπρόμαυρης ομάδας που απαιτούν σαρωτικές αλλαγές. Για την ώρα, πάντως, ο Μακεδόνας τεχνικός φαίνεται να απολαμβάνει της στήριξης της διοίκησης, καθώς έχει αναλάβει και το σχεδιασμό της μεταγραφικής χειμερινής ενίσχυσης.
Πλήγμα η αποχώρηση του Κερμενίδη παρά το γεγονός ότι η απόδοσή του παρουσίασε πολλά σκαμπανεβάσματα στο διάστημα της εξάμηνης παρουσίας του στην Καλαμάτα.
Στην Πύλο φάνηκε επίσης πόσο σημαντική είναι η απουσία του Τορεσάνι, που δεν σταματά να βοηθάει στο σκοράρισμα, όπως έκανε την προηγούμενη Κυριακή.
Η διακοπή του πρωταθλήματος που ξαναρχίζει στις 24 του μήνα αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία για ανασύνταξη. Μέχρι τότε, μάλιστα, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η μεταγραφική ενίσχυση ώστε η «Μαύρη Θύελλα» να επιχειρήσει δυναμικό come back με στόχο την παραμονή.

Μιλάει στην... μπάλα η Σάρον Σάμπσον

Λένε πως τα γονίδια παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που βλέπουμε γόνους σπουδαίων άσων του παρελθόντος να ξεπερνούν τους γονείς τους με τα κατορθώματά τους μέσα στα γήπεδα.
Στην περίπτωση του Γκανέζου πρώην μέσου της «Μαύρης Θύελλας» Τσαρλς Σάμπσον το... μήλο που έπεσε κάτω από τη μηλιά δεν αφορούσε κάποιον εκ των τριών γιών του, αλλά την κόρη του, που θεωρείται ένα από τα σούπερ ταλέντα του γυναικείου ποδοσφαίρου.
Στη Σουηδία το άθλημα είναι total professional στις γυναίκες, εκεί διεξάγεται άλλωστε και ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη, με τους σκανδιναβικούς συλλόγους να φέρνουν με μεταγραφές μέχρι και... Βραζιλιάνες!
Η 16χρονη Σαρόν Σάμπσον που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και ανήκει στις Νεάνιδες της Ασίρισκα χειρίζεται την μπάλα με ανάλογη μαεστρία και το μέλλον της στο επαγγελματικό σουηδικό ποδόσφαιρο γυναικών προοιωνίζεται λαμπρό.

Ο Αλέφαντος, το ψόφιο φίδι και ο... Κρίστοφερ Λι

Ποδοσφαιριστές από την Αγγλία δοκιμάζει ο Λεωνίδας Μπίλης αυτές τις μέρες και δεν υπάρχουν ανάλογα περιστατικά με αυτά που διαδραματίστηκαν στο πρώτο και μοναδικό 20ήμερο τουρ της «Μαύρης Θύελλα» επί βρετανικού εδάφους με προπονητή το Νίκο Αλέφαντο.
Το καλοκαίρι του 1993 ήταν το πρώτο του Σταύρου Παπαδόπουλου στα ηνία και ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας είχε κάνει τεράστιο μπάσιμο στη μεταγραφική αγορά, φέρνοντας ποδοσφαιριστές όπως ο «φονιάς» Χρήστος Δημόπουλος, ο Παύλος Παπαϊωάννου, ο Αντεμάρ και ο Νίκος Βαβίλης, που έδιναν άλλη δυναμική στην ασπρόμαυρη ομάδα ενόψει αυξημένων απαιτήσεων στη Β’ Εθνική.
Κι επειδή η καλοκαιρινή προετοιμασία έπρεπε να ξεχωρίζει κάπως από τις προηγούμενες, κανονίστηκε ένα 20ήμερο τουρ στην Αγγλία, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να πάρουν και διεθνείς παραστάσεις.
Η αποστολή έμεινε στο Lilleshall, λίγο έξω από το Μπέρμιγχαμ στο ξενοδοχείο ενός αθλητικού κέντρου που είχε δημιουργηθεί ειδικά για την προετοιμασία της Εθνικής Αγγλίας στο μουντιάλ του 1966, το οποίο και κατέκτησε.
Μέχρι να φθάσουν στο ξενοδοχείο όλα ήταν καλά για τον ιδιόρρυθμο κόουτς της Καλαμάτας εκείνη την εποχή, μόλις όμως αντίκρισε το ξενοδοχείο τύπου μεσαιωνικού κάστρου, άρχισε να... στραβώνει! «Καλά εδώ θα μείνουμε, εδώ γυρίστηκε η τελευταία ταινία του Κρίστοφερ Λι» μονολογούσε διαρκώς ο Αλέφαντος, λάτρης των ταινιών βαμπίρ...     
Η ουσία είναι πως σε 6 φιλικά η «Μαύρη Θύελλα» νίκησε τα 5 και έφερε μία ισοπαλία, κόντρα στην πιο δυνατή αντίπαλο, τη γνωστή Σρούσμπερι που παίζει για δεκαετίες στην εγγλέζικη Football League. Υπήρχαν, φυσικά και αντίπαλοι φουλ ερασιτέχνες στα δύο πρώτα τεστ με το μέτρημα πραγματικά να χάνεται μετά τα 15 πρώτα γκολ...
Μία μέρα πηγαίνοντας στο προπονητήριο ο Αλέφαντος διέκρινε στην άκρη του δρόμου ένα σκοτωμένο φίδι και αφού κοντοστάθηκε, άρχισε να φτύνει στον κόρφο του!
Σημειωτέον πως επί βρετανικού εδάφους τα... έσπασε με τον Παπαδόπουλο, όταν ο τελευταίος εντόπισε πρόβλημα στην εκτέλεση των πλάγιων με τα χέρια και του το επεσήμανε, με αποτέλεσμα αυτός ο καυγάς να οδηγήσει τον Αλέφαντο στην απόλυση την επόμενη μέρα της επιστροφής στην Καλαμάτα.

Ο ρόλος του Καλαματιανού Χ. Γάτση στη μεταγραφή Καρέλη στην Γκενκ

Η μετακίνηση του πρώην επιθετικού του Παναθηναϊκού Νίκου Καρέλη στη βελγική Γκενκ ήταν η αθλητική είδηση που πούλησε περισσότερο μέσα στην εβδομάδα με τον Καλαματιανό μάνατζερ του διεθνούς άσου Χρήστο Γάτση να έχει σημαντική ανάμιξη σε αυτή τη σπουδαία μεταγραφή.
Ο Γάτσης που γεννήθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ήταν τη δεκαετία του ‘90 πρωταθλητής της ελληνικής πυγμαχίας πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία και στη διοίκηση αθλητικών επιχειρήσεων. Ηταν μάλιστα για δύο σεζόν υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Καλαμάτα επί Γρηγορόπουλου, προτού ασχοληθεί ενεργά σαν μάνατζερ.
Παράλληλα, είναι πρόεδρος του Βυζαντινού Συλλόγου που δραστηριοποιείται τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Καλαμάτα. Με τη «Μαύρη Θύελλα» του Ράλλη δεν έχει συνεργαστεί σε επίπεδο ποδοσφαιριστών, με εξαίρεση τον Σίμο Ρουμπουλάκο.
Είναι επίσης αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός πως ο Χρήστος Γάτσης σε μία εποχή που το χρήμα λιγοστεύει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, κατάφερε να πείσει τους ιθύνοντες της Γκενκ να ξοδέψουν περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν τον Καρέλη. Μία μεταγραφή που δεν ανεβάζει μόνο το κασέ του ποδοσφαιριστές, αλλά και τις μετοχές του ατζέντη του μεταξύ των Ελλήνων μάνατζερ.