Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016 17:09

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0: Ανέβηκε στη δεύτερη θέση!

Γράφτηκε από τον

Στη 2η θέση της βαθμολογίας πέρασε η Α.Ε. Αβίας μετά τη νίκη που πέτυχε το Σάββατο στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, επί του Ηρακλή Καλαμάτας με σκορ 1-0.

Η ομάδα του Κάμπου με τη νίκη αυτή, αλλά και σε συνδυασμό με την ήττα του Ακρίτα Κορώνης (στη Χώρα) ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, όμως έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε για να φτάσει στη νίκη. Στα θετικά πέρα από τη συγκομιδή των τριών πόντων ήταν η πρώτη συμμετοχή του 15χρονου αμυντικού Κώστα Αντέσκου, ο οποίος προέρχεται από την παιδική ομάδα. 

Με αυτή τη νίκη η Α.Ε. Αβίας άφησε έναν βαθμό πίσω της, την ομάδα της Κορώνης, ενώ από την άλλη η ήττα αυτή κράτησε τον Ηρακλή στην τελευταία θέση και πλέον δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που κάνουν οι "κυανέρυθροι" για να μείνουν στην κατηγορία.

Καθοριστική για την εξέλιξη του ματς ήταν η φάση του πέναλτι, από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ, που έκρινε την αναμέτρηση. Συγκεκριμένα στο 14' ο Ηλ. Γεωργικός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κουκούτση. Ο διαιτητής Νικολόπουλος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Ηρακλή και δευτερόλεπτα αργότερα ο Φουρναράκος έκανε το 1-0. 

Πέρα από το γεγονός ότι ο Ηρακλής αναγκάστηκε για το υπόλοιπο διάστημα να παίξει με 10 παίκτες, πριν το ματς έχασε και τον Σπαντιδέα, ο οποίος στη διάρκεια της προθέρμανσης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί.

Οι φιλοξενούμενοι παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και το εις βάρος τους 1-0 δεν παράτησαν το ματς και διεκδίκησαν μέχρι το τέλος έστω και την ισοπαλία. Μάλιστα δημιούργησε κάποιες καλές φάσεις για να σκοράρουν μετά το 70'ο λεπτό. Συγκεκριμένα στο 73' ο Πανταζής έκανε σέντρα σουτ και η μπάλα με την πορεία που πήρε κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 82' ο Μπρακούλιας απέφυγε ωραία τρεις αντιπάλους τους έκανε όμως αδύναμο σουτ και μπλόκαρε ο Κολοκούβαρος. Στο 89' ο Τσικρικάς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Στο 14' από μπαλιά του Φετάχου, ο Ηλ. Γεωργικός βγήκε μόνος απέναντι στον Κουκούτση, αυτός τον ανέτρεψε και αμέσως δόθηκε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Ηλ. Γεωργικός με τον Σπάλλα να αποκρούει αρχικά την μπάλα, όμως έφτασε στον Φουρναράκο, ο οποίος με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, πετυχαίνοντας έτσι το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Μάλιστα ήταν το δεύτερο γκολ σε ισάριθμους αγώνες που πετυχαίνει ο υψηλόσωμος ποδοσφαιριστής και "χαρίζει" τη νίκη στην ομάδα του, όπως είχε κάνει και στο προηγούμενο ματς με την Ομόνοια.

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κολοκούβαρος, Γ. Βαβαρούτσος, Γκλίκα, Λυκουρέζος, Τζανετέας, Πολυμενέας, Φουρναράκος, Φετάχου, Ν. Γεωργικός (75' Γιαννέας), Ηλ. Γεωργικός (46' Γαλανόπουλος), Αν. Βαβαρούτσος  (87' Αλντέσκου).

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κουκούτσης, Πλαγιανός, Γεωργακόπουλος (75' Μπρακούλιας), Τζ. Παπαδέας, Πανταζής, Μιχαλόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Γ. Παπαδέας, Μάρης, Κωνσταντινίδης (72' Τσικρικάς), Μουρούφας (14' Σπάλλας).