Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016 14:07

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 1-1: Ντέρμπι απ' τα... παλιά, με πάθος, ένταση και πολύ κόσμο

Γράφτηκε από τον

Θύμισε κάτι απ' τα... παλιά το σαββατιάτικο παιχνίδι του Μιλτιάδη με τον Τέλλο Αγρα που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1.

Πάθος, ένταση, γρήγορος ρυθμός και πολύς κόσμος στο γήπεδο, συνέθεσαν ένα ωραίο σκηνικό στο Τριφυλιακό ντέρμπι που άφησε σε γενικές γραμμές αμφότερους ικανοποιημένους. 

Ο Αγρας προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Σώκαλη, όμως ο Μιλτιάδης ισοφάρισε με τον Καραμπότσο στο δεύτερο και ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. 

Οι γηπεδούχοι παρότι έπαιξαν με σημαντικές απουσίες (Μπαρσελό, Κούτρης, Φαράντος) και με δεδομένο ότι το ρόστερ τους είναι μικρό, τα πήγαν εξαιρετικά αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Εβγαλαν πολύ πάθος, πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα και με τον Μπαρσελό στην 11αδα θα είναι πολλές πιθανότητες για νίκη. 

Από την άλλη η ομάδα των Γαργαλιάνων δεν μπόρεσε ούτε προχθές να πάρει το πρώτο της διπλό (έχει 10 ήττες και 2 ισοπαλίες), αν και βρήκε τον Μιλτιάδη με πολλές απουσίες και παρέμεινε χαμηλά στη βαθμολογία. 

Η ομάδα του Θανάση Λακριντή δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που έπαιξε μια εβδομάδα πριν κόντρα στον Πάμισο, έχοντας τα ατού της σε μέτρια έως κακή μέρα.

Ετσι με δεδομένη την εικόνα του αγώνα, ειδικά στο β' μέρος, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη που πήρε έναν βαθμό σε μία δύσκολη έδρα.

Ο αγώνας έγινε παρουσία 350 φίλων και των δύο ομάδων, με τους φιλάθλους του Μιλτιάδη να είναι πιο ενθουσιώδεις.

Μόλις στο 2' το σουτ του Μπουρλάκη απέκρουσε ο Καλογήρου.

Στο 12' ο Ταχίρι σέντραρε, με τον Ζώτο να μην πιάνει καλά το πλασέ από καλή θέση.

Στο 16' ο Αναστασόπουλος επιχείρησε διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Τσαμπά να του λέει "όχι".

 

Προβάδισμα με Σώκαλη στο 17'

 

Στο επόμενο λεπτό οι "ερυθρόλευκοι" άνοιξαν το σκορ... 

Ο Παναγιωτόπουλος έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και έδωσε στον Σώκαλη που από θέση φορ με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα (0-1).

Το γκολ αυτό αντί να δώσει επιπλέον ώθηση στους φιλοξενούμενους που είχαν υπέρ τους και τον άερα, αφύπνισε τους παίκτες του Κώστα Λαμπρόπουλου που με πολύ πάθος κέρδιζαν μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.

Στο 29' ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και στη συνέχεια ο Τσαμπάς απέκρουσε σε κόρνερ.

Μετά από δύο λεπτά ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ, οι αμυντικοί έδιωξαν ασθενώς, με τον Ταγκαλάκη να πιάνει την κεφαλιά και τον Νικολακόπουλο να απομακρύνει.

Ο Αγρας απείλησε ξανά στο 34' με τον Σωτηρόπουλο από δεξιά να βγάζει για τον Σώκαλη, το γυριστό σουτ του οποίου πέρασε ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Τσαμπάς έκανε το δυνατό βολέ, η μπάλα πέρασε από όλους με τον Σώκαλη, φάτσα με τον Καλογήρου, να αδυνατεί να πιάσει καλά το σουτ.

 

Κυριάρχησε ο Μιλτιάδης στο β' μέρος

 

Στο β' μέρος οι "μελανόλευκοι" είχαν με το μέρος τους τον αέρα και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν πλήρως, απειλώνοντας βασικά από στημένες φάσεις. 

Στο 48'  εκπληκτικός Γεωργιόπουλος έκανε επέλαση περνώντας τρεις παίκτες, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 58' ο Σώκαλης έδωσε κάθετα στον Μπουρλάκη που άνοιξε την μπάλα, με τον Καλογήρου να βγαίνει και να μπλοκάρει.

 

Ισοφάρισε με απευθείας  κόρνερ ο Καραμπότσος!

 

Ο Μιλτιάδης κέρδιζε με ευκολία κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή και στο 59' ήρθε η ισοφάριση... Ο Καραμπότσος εκτέλεσε με πολύ φάλτσο ένα κόρνερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Τσαμπά. Το 1-1 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους του Μιλτιάδη, με τον Καραμπότσο να έχει στη συνέχεια άλλα δύο απευθείας κόρνερ τα οποία έβγαλε σε κόρνερ δύσκολα ο Τσαμπάς.

Στο 66' ο Γεωργιόπουλος έστρωσε στον Διαμαντόπουλο που σούταρε, όμως ο Τσαμπάς απέκρουσε.

Επτά λεπτά αργότερα ο Καραμπότσος εκτέλεσε ένα φάουλ από μακρινή απόσταση υποχρεώνοντας τον Τσαμπά σε δύσκολη απόκρουση.

Μετά το 75' οι "ερυθρόλευκοι" ισορρόπησαν και βγήκαν σε κάποιες περιπτώσεις στην επίθεση, όμως οι Παναγιωτόπουλος, Μπουρλάκης ήταν καλά κλεισμένοι και δεν μπορούσαν να βγάλουν φάσεις.

Καλύτεροι του Μιλτιάδη οι Διαμαντόπουλος, Γεωργιόπουλος, Καραμπότσος και Αναστασόπουλος, ενώ από τον Αγρα ξεχώρισαν οι 

Πότσης και Σώκαλης.

Καλή ήταν η διαιτησία του Πλακογιάννη σε ένα δύσκολο ματς με ένταση και αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Τσοπανάκης και Μανιατέας. 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Καλογήρου, Δημόπουλος, Ζώτος, Ταχίρι, Μπάλλας, Σταματόπουλος, Αναστασόπουλος, Καραμπότσος, Διαμαντόπουλος, Γεωργιόπουλος, Ταγκαλάκης (90' Μπουλογεώργος).

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Τσαμπάς, Γεωργόπουλος (90' Νικολόπουλος), Νικολακόπουλος, Πότσης, Παπανδρεόπουλος, Σώκαλης, Παναγιωτόπουλος, Χατζηπαναγιώτης, Μπουρλάκης, Σωτηρόπουλος (77' Μπολούν), Κοσυφολόγος.