Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016 18:58

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ 0-0: Πέναλτι στο 90' έχασαν οι φιλοξενούμενοι

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ 0-0: Πέναλτι στο 90' έχασαν οι φιλοξενούμενοι

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο "Γ. Λουκαρέας", εκεί όπου η Ομόνοια και ο Κεραυνός έμειναν στο 0-0.

Διαφορετική ήταν η εικόνα του αγώνα σε κάθε ημίχρονο, όπου στο α' 45λεπτο, δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες με τους παίκτες των δύο ομάδων να αναλώνονται σε προσπάθειες στο χώρο του κέντρου. Αντίθετα στο β' ημίχρονο φρόντισαν να μεταφέρουν τις προσπάθειες τους μπροστά στις εστίες του Μέτσου και του Κάρλου επιδιώκοντας να σκοράρουν.

Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές για γκολ, οι γηπεδούχοι με τους Κατσίβα, Μπάλλα, Δρογγίτη και οι φιλοξενούμενοι με Χανδρινό και Πεΐδη. Ο τελευταίος μάλιστα σε μια καλή φάση στο α' ημίχρονο (37') έστειλε με σουτ έξω από την περιοχή την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Όμως οι δύο αντίπαλοι είχαν στην εκπνοή του ματς από μία φάση που θα μπορούσαν να σκοράρουν. Συγκεκριμένα στο 90' όταν αρχικά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι αλλά δεν το αξιοποίησαν και στην εξέλιξη της φάσης η Ομόνοια με τον Κατσίβα, έχασε σπουδαία ευκαιρία για γκολ. Ο Κεραυνός είχε την ευκαιρία να προηγηθεί όταν κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κ. Κοστρίβα, ύστερα από σέντρα στην περιοχή της Ομόνοιας. Ο Μπεσσής ανέλαβε την εκτέλεση όμως το σουτ δεν ήταν δυνατό και ο Μέτσος κατάφερε να μπλοκάρει. Από εκεί η Ομόνοια βγήκε στην κόντρα, καθώς οι παίκτες του Κεραυνού βρίσκονταν στην περιοχή της, με τον Μέτσο να πασάρει στον Πέτροβα, ο οποίος βρήκε χωρίς καθυστέρηση τον Κατσίβα, αυτός μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και έχοντας δύο επιλογές, είτε να σουτάρει, είτε να πασάρει σε Μπάλλα, Δρογγίτη, προτίμησε το σουτ και ο Κάρλος κατάφερε να μπλοκάρει και σώσει την ομάδα του από σίγουρο γκολ.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μέτσος, Κ. Κοστρίβας, Δ. Κοστρίβας, Σπυρόπουλος, Τάφα, Δρογγίτης, Πετριτάϊ, Αγγελής (55' Κάππος, 85' λ.τρ. Τζίκα), Μπάλλας, Μπακλαβάς (75' Πέτροβας), Κατσίβας.

 

ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Κάρλος, Σαμπιόν, Τσορώνης, Καναλουπίτης, Νιάρχος, Κολυβάρης, Κότσης, Σταθόπουλος, Χανδρινός (88' Γεωργακόπουλος), Παπαγεωργίου (70' Μπεσσής), Πεΐδης.