Δευτέρα, 29 Φεβρουάριος 2016 14:25

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 0-3: Και του χρόνου στην Α' τοπική

Γράφτηκε από τον

Μετά από ένα μήνα ο Μιλτιάδης επέστρεψε στις νίκες και το έκανε με εμφατικό τρόπο, καθώς επικράτησε χθες  3-0 του Απόλλωνα Καλαμάτας στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή στην Α' τοπική.

Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας είναι στο +12 από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου βρίσκεται ο Απόλλωνας, τον οποίο είχε κερδίσει και στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου με 3-0. Ως εκ τούτου υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ιστορικό σύλλογο, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να ανέβει για πρώτη φορά πάνω από τις 3 τελευταίες θέσεις.

Το παρήγορο είναι ότι ηττήθηκαν και οι υπόλοιπες ομάδες της ουράς (Διαβολίτσι, Δώριο, Μεσσηνιακός), αλλά πλέον τα περιθώρια στενεύουν.

Ο Απόλλωνας σ' ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι δεν είχε την ψυχή και το πάθος που χρειαζόταν. Ο Μιλτιάδης παρουσιάστηκε πιο δυνατός και χάρη στην ποιότητα ορισμένων παικτών του έφυγε δίκαια με τους τρεις βαθμούς. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν επιθετικά μόνο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 0-2. Αντί όμως να μειώσουν, δέχτηκαν και τρίτο γκολ στο 60' και εκεί τελείωσε το ματς. 

Το άσχημο για τον Απόλλωνα είναι στο 78' αποβλήθηκε ο Πετράκος και θα χάσει τα επόμενα παιχνίδια.

Οσον αφορά την εικόνα του αγώνα, φαινόταν πως όποια ομάδα σκόραρε πρώτη θα έπαιρνε και τους τρεις βαθμούς, αφού έλειπαν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. 

Στο 29' λοιπόν ο Γεωργιόπουλος με εξαιρετική ενέργεια πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1. Στο 43' από λάθος του Στ. Τσουλάκου, ο Διαμαντόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας προχώρησε και με σουτ έδωσε ισχυρό προβάδισμα νίκης στο Μιλτιάδη.

Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48' άγγιξε το γκολ με την κεφαλιά του Κλουβάτου, αλλά ο Καλογήρου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων είπε όχι και στην προβολή του Πετράκου στο 51'.

Κόντρα στη ροή του ματς ο Μιλτιάδης πανηγύρισε για τρίτη φορά, με τον Μπαρσελό να στέλνει με φάουλ τη μπάλα στη γωνία του Αντωνόπουλου και να σφραγίζει το τρίτο φετινό διπλό της ομάδας του.

Ο Απόλλωνας δεν είχε πλέον ψυχικά αποθέματα, αλλά και τύχη ώστε να γυρίσει το ματς, μιας και στο 62' η γυριστή κεφαλιά του Πετράκου σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Στο 78' ο Πετράκος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από το διαιτητή Πλακογιάννη γιατί τον απώθησε και τρία λεπτά αργότερα αποβλήθηκε για διαμαρτυρία από τον πάγκο του Απόλλωνα και ο προπονητής Γιώργος Γρηγορόπουλος. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα τα έβαλαν σε αυτό το σημείο με το ρέφερι, που ωστόσο δεν επηρέασε το αποτέλεσμα και έπαιξε 50-50 σ' ένα κρίσιμο παιχνίδι.

Βοηθοί του ήταν οι Τσίρμπας και Γιαννακλής. 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μιγκάκης (63' Σκιάς), Ευστ. Τσουλάκος (46' Λάζαρης), Πανταζής (71' Κορομηλάς), Πετράκος, Κλουβάτος, Μάλαμας, Μπαρμπόσα, Ντος Σάντος, Ντόκο, Δ. Τσουλάκος.

 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Καλογήρου, Αναστασόπουλος, Ταχίρι (90' Γαλάνης), Σταματόπουλος, Μπάλλας, Καραμπότσος (86' Λακριντής), Ζώτος, Διαμαντόπουλος, Δημόπουλος, Γεωργιόπουλος, Μπαρσελό (86' Μπουλογεωργός).