Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2016 12:58

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 0-3: Χτύπησε στην αρχή και στο τέλος

Γράφτηκε από τον

Ζωντανή στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική έμεινε η Κυπαρισσία, καθώς νίκησε προχθές στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" με 3-0 τον φορμαρισμένο Α.Ο. Φαραί και παραμένει σε απόσταση 6 βαθμών από τον πρωτοπόρο Τσικλητήρα Πύλου, ενώ ισοβαθμεί πλέον με τον Πάμισο στη 2η θέση.

Ο ΑΟΚ βρήκε δίχτυα στην αρχή (6' Γεωργιόπουλος) και στο τέλος (80' Μοντεσάντος, 89' Αργυρόπουλος), με τους καλαματιανούς να παίζουν από το 27' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαυροειδάκου, ενώ στο 50' αποχώρησε τραυματίας ο Σπανός.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο 4ος στη βαθμολογία Α.Ο. Φαραί πάλεψε το ματς και λύγισε στο τέλος, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα μέσα στο 2016. Οι γηπεδούχοι μέχρι το Σάββατο μετρούσαν 6 σερί νίκες και είχαν να ηττηθούν από τις 12 Δεκεμβρίου και το ματς με τον Ολυμπιακό. Κάτι που φανερώνει το βαθμό δυσκολίας που είχε η αποστολή της Κυπαρισσίας, η οποία προερχόταν από την εντός έδρας ήττα - σοκ από τον Πανθουριακό. 

Οι παίκτες του Γιάννη Δανίκα όμως έδειξαν χαρακτήρα και με το διπλό μπορούν να ελπίζουν ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το προχθεσινό ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την τριφυλιακή ομάδα. Στο 6' από σέντρα του Παπαγεωργίου, ο Γεωργιόπουλος πήρε την κεφαλιά στο β' δοκάρι ο Μάρης απέκρουσε όχι όμως καλά και στην επαναφορά ο Γεωργιόπουλος πρόλαβε αμυντικούς -που αδράνησαν -και γκολκίπερ και έγραψε το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μοντεσάντος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο γκολκίπερ του Α.Ο. Φαραί έσωσε με το πόδια, ενώ είπε "όχι" και στην κεφαλιά του Κόλλια στο 24'.

Στο 27' ο Μαυροειδάκος είδε τη β' κίτρινη κάρτα από το ρέφερι Μπλάνα για φάουλ στον Γεωργιόπουλο και το ματς έγινε ακόμα πιο δύσκολο για τον Α.Ο. Φαραί, που απείλησε πάντως στο 41' με την κεφαλιά του Καπακλή (απέκρουσε σε κόρνερ ο Καπετανάκης).

Στο ξεκίνημα του β' μέρους οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και πατούσαν καλύτερα από την Κυπαρισσία, η οποία έδειχνε να θέλει να υπερασπιστεί το προβάδισμα και να εκμεταλλευτεί κάποια κόντρα ή στημένη φάση. 

Οσο περνούσε η ώρα όμως και παρέμεινε το 0-1, ο Α.Ο. Φαραί, αν και με δέκα παίκτες, έψαχνε τη φάση που θα έφερνε το ματς στα ίσα. Για να συμβεί αυτό όμως είχε και το Μάρη που στο 65' απέκρουσε το σουτ στην κίνηση από τον Μοντεσάντο.

Στο 79' ο Πέτσι με φάουλ έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σεριάτος με κοντινή κεφαλιά δεν βρήκε δίχτυα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ετσι στην επόμενη φάση έγινε το 0-2. Ο Ανδρουτσής σέντραρε από δεξιά και ο Μάρης, που μέχρι τότε είχε καταγράψει σωτήριες επεμβάσεις, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του με αποτέλεσμα ο Μοντεσάντος να την σπρώξει απλά στα δίχτυα.

Το υπόλοιπο διάστημα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και η Κυπαρισσία απελευθερωμένη από το άγχος έδωσε στο 89' διαστάσεις στη νίκη της.

Οι δύο αλλαγές (Μανδραπήλιας - Αργυρόπουλος) συνεργάστηκαν και ο δεύτερος με ωραίο σουτ έγραψε το τελικό 0-3. Στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να σκοράρει και ο Μιτρόφ που επίσης είχε περάσει από αλλαγή, αλλά η κοντινή κεφαλιά (από σέντρα του Γιαννόπουλου) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Tο ματς διαιτήτευσε ο Μπλάνας με βοηθούς τους Ρέκκα και Γκούμα.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: Μάρης, Καπακλής, Μαυροειδάκος, Παπαδόπουλος (67' Δοβλέτης), Λικάι, Μούσα, Σεριάτος, Παχής, Πέτσι, Σπανός (50' λ.τρ. Φιλανδριανός), Τσέρτος (82' Βαβαρούτσος).

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Καπετανάκης, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Φράγκος, Γαργαρώνης, Δημητρουλόπουλος (90' Μιτρόφ), Γεωργιόπουλος, Ντιόπ, Κόλλιας (77' Αργυρόπουλος), Παπαγεωργίου (85' Μανδραπήλιας), Μοντεσάντος.