Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2016 12:45

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-0: Βήμα παραμονής με σπουδαία εμφάνιση

Γράφτηκε από τον

Σπουδαίο βαθμολογικής σημασίας τρίποντο πήρε ο Μεσσηνιακός στη Σαββατιάτικη αναμέτρηση του με τον Πάμισο τον οποίο κέρδισε με 1-0.

Δεν έγινε σπουδαίο παιχνίδι και σε αυτό συνέβαλε και ο κακός αγωνιστικός χώρος του "Στ. Παπαδόπουλος", ο οποίος λόγω της βροχής που είχε πέσει μια ημέρα νωρίτερα είχε λασπώσει και ήταν επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Οι γηπεδούχοι, με τον Νίκο Μουλατσιώτη για πρώτη φορά στον πάγκο, έδειξαν για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό καλό αγωνιστικό πρόσωπο και παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι για τη νίκη ώστε να κάνουν ακόμη ένα βήμα για τη σωτηρία. Δημιούργησαν καλές φάσεις στην εστία του Κωνσταντακόπουλου και αν ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια ίσως να είχαν φτάσει στη νίκη με μεγαλύτερο σκορ. Γενικά θύμισαν το Μεσσηνιακό άλλων εποχών, παίζοντας με ψυχή και πάθος για τη νίκη. Θετικό κρίνεται και το ντεμπούτο του Νίκου Μουλατσιώτη, που κάθισε για πρώτη φορά προχθές στον πάγκο του ιστορικού συλλόγου. 

Ο Πάμισος προβλημάτισε με την απόδοση του και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του έκαναν φάσεις, όμως από τη μία η επιλογή στην τελική προσπάθεια και από την άλλη ο Σκαλαίος δεν τους άφησαν να πανηγυρίσουν. Πέρα από την ήττα, η ομάδα της Μεσσήνης έχασε και τον έμπειρο μέσο Αντώνη Σαραντόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε στο δεξί πόδι και αποχώρησε από το γήπεδο με ασθενοφόρο. 

Στιγμές έντασης και τραυματισμός Σαραντόπουλου

Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης στο παιχνίδι. Η πρώτη ήταν στο 21' όταν ο Κριτσωτάκης ανέτρεψε από πίσω τον Σαραντόπουλο που έβγαινε στην επίθεση. Δευτερόλεπτα μετά παίκτες των δύο ομάδων λίγο έλειψε να αλληλοκτυπηθούν, αλλά πρόλαβαν οι πιο ψύχραιμοι και τους ηρέμησαν. Αμέσως μετά ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης απέβαλε τον Κριτσωτάκη για το αντιαθλητικό μαρκάρισμα και τον Μπαλαλά που ενεπλάκη στην ένταση που δημιουργήθηκε. Μικρότερη ήταν η ένταση που δημιουργήθηκε στο 54' όταν ο Πετρόγιαννης στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα προ του Σαραντόπουλου τον κτύπησε στο δεξί πόδι (στο κουτουπιέ) με αποτέλεσμα ο παίκτης να πέσει στο έδαφος και με "κραυγή" να παγώνει όλους στο γήπεδο. Αμέσως ο γιατρός Βαγγέλης Μιχαήλ του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και σε συνεργασία με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταύρου αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια με ασθενοφόρο που έφτασε άμεσα στο γήπεδο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Οπως πληροφορηθήκαμε, οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών μιλούν για διάστρεμμα στον αστράγαλο, ενώ σήμερα θα υποβληθεί σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Η τρίτη στιγμή έντασης ήταν λίγο μετά το τέλος του αγώνα, όταν είχαμε σύρραξη μεταξύ παικτών των δύο ομάδων. Ευτυχώς πρόλαβαν οι πιο ψύχραιμοι και τους απομάκρυναν.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 200 άτομα, φίλαθλοι των δύο ομάδων, με αυτούς της φιλοξενούμενης ομάδας να τα έχουν με τον διαιτητή Ψηλοπαναγιώτη και τον α' βοηθό Κασκάνη για κάποιες υποδείξεις τους στη διάρκεια του ματς.

Το γκολ της νίκης και οι ευκαιρίες

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 51' όταν ο Ν. Εμμανουήλ έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Σταματελόπουλος με παράλληλη πάσα βρήκε τον Μανωλόπουλο, ο οποίος από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής σούταρε για να αποκρούσει αρχικά ο Κωνσταντακόπουλος και στη συνέχεια πρόλαβε ο Παπανικολόπουλος με κοντινό πλασέ σε κενή εστία να κάνει το 1-0.

Από εκεί και πέρα ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Μανωλόπουλος (5' σουτ), Ν. Εμμανουήλ (19' μακρινό σουτ), Χελάς (28' διαγώνιο σουτ), Σαραντόπουλος (40' σουτ), Μανωλόπουλος (44' σουτ, 77' διαγώνιο σουτ), Μωράκης (79' ψηλοκρεμαστό πλασέ) και Σταματελόπουλος (94' πλασέ).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκαλαίος, Κουλουράς, Αρβανίτης, Μπιζίμης, Πετρόγιαννης, Παπανικολόπουλος, Μανωλόπουλος (84' Δημόπουλος), Παυλέας (91' Στ. Γαβράς), Σταματελόπουλος, Ν. Εμμανουήλ, Κριτσωτάκης.

 

ΠΑΜΙΣΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Ι. Τρίψας, Κανελλόπουλος, Φιλόπουλος, Μπαλαλάς, Τζανετέας, Κουρούπης (47' Ηλιόπουλος), Χρ. Τρίψας, Τουρλίδας, Σαραντόπουλος (55' λ.τρ. Γεωργιόπουλος), Χελάς (31' Μωράκης).