Τρίτη, 05 Απρίλιος 2016 18:07

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ: Ελπίζει και ο 13ος για τα πλεϊ οφ!

Γράφτηκε από τον

Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League ελπίζει μαθηματικά για την κατάληψη της πέμπτης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ ακόμη και ο 13ος (!) της κατάταξης Ηρακλής (επειδή έχει και εξ αναβολής ματς) με την προϋπόθεση ότι δεν θα ανατραπεί η πρωτόδικη ποινή για αφαίρεση πέντε βαθμών του ΠΑΟΚ.

Για να δούμε αναλυτικά τα ρεαλιστικά και τα... τρελά σενάρια.

5..ΠΑΟΚ (39 - Λεβαδειακός εντός, Πλατανιάς εκτός)

1.Δύο νίκες.

2.Νίκη με Λεβαδειακό εντός και να μην ηττηθεί στα Χανιά από τον Πλατανιά (ακόμη κι αν ισοβαθμήσει στους 43 με τον Αστέρα έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, αφού κέρδισε 2-0 στην Τούμπα και ηττήθηκε 2-1 στην Τρίπολη).

3.Ισοπαλία με Λεβαδειακό εντός και νίκη εκτός με Πλατανιά.

4.Ηττα από Λεβαδειακό και νίκη επί του Πλατανιά, αν δεν πετύχει το 2 στα 2 ο Αστέρας Τρίπολης στα εντός έδρας ματς με Παναθηναϊκό και Βέροια. Σε περίπτωση που ο Δικέφαλος ισοβαθμήσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 42 οι ομάδες έχουν ίδια αποτελέσματα (από μία νίκη με 3-1), αλλά οι Θεσσαλονικείς πλεονεκτούν στο επόμενο κριτήριο, την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων (έχουν 43 έναντι 33, διαφορά που θεωρείται απίθανο να καλυφθεί σε δύο ματς).

5.Ηττα από Λεβαδειακό, ισοπαλία με Πλατανιά, αν α) οι Χανιώτες δεν έχουν κερδίσει στα Γιάννενα, β) ο Αστέρας μαζέψει το πολύ 3 βαθμούς εντός με Παναθηναϊκό, Βέροια και γ) ο ΠΑΣ Γιάννινα κερδίσει τον Πλατανιά και χάσει από την Ξάνθη, δ) ο Λεβαδειακός να μην έχει κερδίσει και την ΑΕΚ εντός.

6.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (38 - ΠΑΣ Γιάννινα εκτός, ΠΑΟΚ εντός)

1.Νίκες με ΠΑΣ Γιάννινα εκτός και ΠΑΟΚ εντός

2.Νίκη με ΠΑΣ Γιάννινα και ισοπαλία με ΠΑΟΚ, αν ο Δικέφαλος δεν έχει κερδίσει εντός τον Λεβαδειακό και ο Αστέρας τους Παναθηναϊκό, Βέροια στην Τρίπολη.

3.Ισοπαλία με ΠΑΣ Γιάννινα και νίκη με ΠΑΟΚ, αν ο Δικέφαλος δεν έχει κερδίσει τον Λεβαδειακό. Εφόσον όμως ο ΠΑΟΚ πάρει το τρίποντο κόντρα στους Βοιωτούς και οι Χανιώτες αναδειχτούν ισόπαλοι με τον ΠΑΣ, θα χρειάζονται νίκη με δύο γκολ διαφορά για να υπεριχύσουν στην ισοβαθμία στους 42 βαθμούς. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να μην πετύχει το 2 στα 2 ο Αστέρας που θα τον στείλει στους 43 πόντους.

4.Ηττα από ΠΑΣ Γιάννινα και νίκη με ΠΑΟΚ, αν ο Δικέφαλος δεν έχει κερδίσει τον Λεβαδειακό και οι Αστέρας και ΠΑΣ δεν πετύχουν το 2 στα 2. Να σημειωθεί ότι σε τυχόν ισοβαθμία με τον ΠΑΣ (που παίζει στην Ξάνθη τελευταία αγωνιστική) στους 42 θα υπερισχύουν οι Γιαννιώτες, καθώς είχαν φύγει με διπλό και από τα Χανιά.

7.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (37 - Παναθηναϊκός εντός, Βέροια εντός)

1.Νίκες εντός έδρας με Παναθηναϊκό και Βέροια, αν α) ο ΠΑΟΚ μαζέψει μέχρι 3 βαθμούς και β) οι Χανιώτες συγκεντρώσουν μέχρι 4.

2.Ισοπαλία με Παναθηναϊκό, νίκη με Βέροια (ή το αντίθετο), αν α) ο ΠΑΟΚ μαζέψει 1 βαθμό, β) ο Πλατανιάς μέχρι 2 και γ) ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πετύχει το 2 στα 2 με Πλατανιά εντός και Ξάνθη εκτός.

3.Ηττα από Παναθηναϊκό και νίκη με Βέροια (ή το αντίθετο), αν α) ΠΑΟΚ και Πλατανιάς ηττηθούν από Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και αναδειχτούν ισόπαλοι την τελευταία αγωνιστική β) ο ΠΑΣ Γιάννινα μαζέψει τέσσερις βαθμούς (νίκη με Πλατανιά, ισοπαλία εκτός με Ξάνθη) και γ) δεν πετύχουν το 2 στα 2 Παναιτωλικός και Λεβαδειακός. Στην τριπλή ισοβαθμία στους 40 βαθμούς ο επωφελούμενος Αστέρας θα έχει 7, ο ΠΑΟΚ 6 και ο ΠΑΣ Γιάννινα 4.

8.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (36 - Πλατανιάς εντός, Ξάνθη εκτός)

1.Νίκες με Πλατανιά, Ξάνθη, αν α) Ο ΠΑΟΚ μαζέψει μέχρι 2 βαθμούς με Λεβαδειακό εντός και Πλατανιά εκτός και β) ο Αστέρας μέχρι 4 εντός με Παναθηναϊκό και Βέροια. Αν ο Δικέφαλος συγκεντρώσει 3 πόντους και προκύψει διπλή ισοβαθμία στους 42, ο Γιαννιώτες θα πρέπει να πετύχουν 11 γκολ περισσότερα από τον ΠΑΟΚ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να υπερισχύσουν στο τρίτο κριτήριο (καλύτερη επίθεση στο σύνολο των παιχνιδιών) από τη στιγμή που μοιράστηκαν τις νίκες με το ίδιο σκορ (3-1).

9.ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (34 - Ολυμπιακός εντός, Ηρακλής εκτός)

1.Με δύο νίκες έχει το πάνω χέρι σε τυχόν πενταπλή ισοβαθμία στους 40 με ΠΑΟΚ, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης. Οι Αγρινιώτες θα υπερισχύουν με 14 πόντους στην ειδική βαθμολογία (12 ο Λεβαδειακός, 11 ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, 10 ο Αστέρας).

10.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (34 - ΠΑΟΚ εκτός, ΑΕΚ εντός)

1.Με δύο υπερισχύουν σε τυχόν διπλή ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ στους 40, σε τριπλή με ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα (θα έχει 8 πόντους στην εδική βαθμολογία έναντι 4 των άλλων δυο) και σε τετραπλή με ΠΑΟΚ (8), Παναιτωλικό (8) και ΠΑΣ (7).

13.ΗΡΑΚΛΗΣ (31 - Ολυμπιακός εντός, Πανθρακικός εκτός, Παναιτωλικός εντός)

1.Με τρεις νίκες θα υπερισχύει σε τυχόν διπλή ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ στους 40, σε τριπλή μαζί και με Αστέρα και και σε τετραπλή μαζί και με ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής 11, Αστέρας 10, ΠΑΟΚ 7, ΠΑΣ 5).

Πηγή: sentragoal.gr