Τρίτη, 12 Απρίλιος 2016 12:59

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Βαρύ κλίμα για Ράλλη που πάει σε γ.σ. και μετά εκλογές

Γράφτηκε από τον

 

Η βαριά ήττα με 4-0 προχθές από την Χαλκίδα στο Δημοτικό Στάδιο, ψαλίδισε κάθε ελπίδα παραμονής για την "Μαύρη Θύελλα" που πλέον - αν δεν γίνει κάποιο… θαύμα - την νέα σεζόν θα επιστρέψει στο τοπικό πρωτάθλημα της Μεσσηνίας μετά από 35 χρόνια!

Μιλάμε για… θαύμα επειδή υπάρχει μαθηματική ελπίδα όχι όμως και ουσιαστική για τους Μεσσηνίους, αφού για να μείνουν θέλουν πλέον 3 νίκες σε 3 ματς (με διπλό στη Σπάρτη) και ταυτόχρονα να πάρει το πολύ ένα βαθμό η Ερμιονίδα ή κανένα η Χαλκίδα (η Δόξα Μανωλάδας έχει να πάρει ένα ματς στα χαρτιά). Το παραπάνω σενάριο έχει απειροελάχιστες πιθανότητες επαλήθευσης για αυτό και στην Καλαμάτα το έχουν πάρει απόφαση ότι ο υποβιβασμός είναι δεδομένος και απλά θα σφραγιστεί και μαθηματικά την επόμενη αγωνιστική.

Το «χρεώνουν» στο Ράλλη

Το θέμα είναι πλέον τι γίνεται από εδώ και πέρα. Το δεδομένο είναι ότι το κλίμα είναι βαρύ για τον πρόεδρο Γιώργο Ράλλη καθώς η πλειοψηφία των φιλάθλων καταλογίζει σε αυτόν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τον υποβιβασμό. Κάτι που φάνηκε και από τις αντιδράσεις προχθές στο γήπεδο. Εστω και αν ο πρόεδρος δεν ήταν παρών, το «φύγε Ράλλη» ακούστηκε από περισσότερα στόματα από κάθε άλλη φορά. Στο ίδιο πλαίσιο και οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο με τις οπαδικές σελίδες της ομάδας στο facebook να κατακλύζονται από μηνύματα αποδοκιμασίας στην διοίκηση του Ράλλη και να ζητούν αλλαγή. Στο ποδόσφαιρο άλλωστε, σε κάθε αποτυχία ο πρόεδρος είναι ο πρώτος και κύριος υπεύθυνος.

Η θέση της διοίκησης και οι πιθανοί επενδυτές...

Από πλευράς διοίκησης, οι πληροφορίες λένε ότι θα προγραμματιστεί σύντομα γενική συνέλευση, πιθανότατα πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Και αυτό με σκοπό να παρουσιαστεί εκεί ο οποιοσδήποτε επενδυτής ή ομάδα επενδυτών θελήσει να βγει μπροστά, να παρουσιαστεί η οικονομική κατάσταση της ομάδας (μην ξεχνάμε τα χρέη που υπάρχουν αλλά και τα πρόστιμα που αναμένονται) αλλά και να τεθούν προτάσεις για το μέλλον της ομάδας. 

Όσον αφορά την θέση του Ράλλη, φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει και λέει ότι είναι διατεθειμένος να φύγει αν προκύψει επενδυτής, αλλά θα συνεχίσει αν δεν υπάρξει κανένας ενδιαφερόμενος να αναλάβει τις τύχες της ομάδας.

Στην γενική συνέλευση θα φανούν κάποια πράγματα εν όψει των εκλογών που θα γίνουν αργότερα - πιθανόν τον Ιούνιο - από τις οποίες θα προκύψει το νέο διοικητικό σχήμα της ομάδας. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχει φημολογία για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις επενδυτών που σκέφτονται να εμπλακούν. Από τη στιγμή που οι ίδιοι ακόμη δεν έχουν επισημοποιήσει το ενδιαφέρον τους δεν θα το κάνουμε ούτε εμείς, καθώς - όπως έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν - ίσως να πρόκειται για φημολογούμενο ενδιαφέρον που δεν θα πάρει επίσημο χαρακτήρα.

Αλλωστε, όλα θα φανούν στην γενική συνέλευση και τις εκλογές που θα ακολουθήσουν. Εκεί θα φανεί αν υπάρχει διάδοχη κατάσταση και αν θα αλλάξει χέρια φέτος η Μεσσηνιακή ομάδα, κάτι που αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι επιθυμεί ο περισσότερος κόσμος, μετά και τον διαγραφόμενο υποβιβασμό στο τοπικό... 

Υπάρχουν και τρία ματς…

Αγωνιστικά, η Καλαμάτα έχει ακόμη τρία ματς πρωταθλήματος όπου θα πορευθεί χωρίς τον Κώστα Καλογιαννίδη που παραιτήθηκε μετά το προχθεσινό ματς. Με δεδομένη την βαθμολογική θέση της ομάδας δεν υπάρχει λόγος πρόσληψης προπονητή και στον πάγκο στα τρία ματς (με Σπάρτη, Βύζαντα εκτός και ενδιάμεσα με Βάρδα εντός) πιθανότατα θα καθίσει το μέλος του τεχνικού τιμ Ιωσήφ Λουκάς. Το ενδεχόμενο να φύγουν κάποιοι παίκτες πριν το τέλος του πρωταθλήματος είναι επίσης πιθανό, από τη στιγμή που πλέον δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον…