Σάββατο, 16 Απρίλιος 2016 12:03

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Στο… κόκκινο η αγωνία για την παραμονή - 4 κρίσιμα ματς στην 29η αγωνιστική

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ: Στο… κόκκινο η αγωνία για την παραμονή - 4 κρίσιμα ματς στην 29η αγωνιστική

 

Η τιμωρία της Σπερχογείας από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΜ αλλάζει τα δεδομένα στο βαθμολογικό πίνακα της Α' τοπικής και η αγωνία για την παραμονή χτυπά… κόκκινο στην προτελευταία αγωνιστική.

 

Τα ματς που θα κρίνουν πολλά είναι το Πανθουριακός - Διαβολίτσι, Μεσσηνιακός - Τέλλος Αγρας, Σπερχογεία - Τσικλητήρας Πύλου και Δώριο - Απόλλωνας Καλαμάτας, τα οποία διεξάγονται την Κυριακή στις 5 το απόγευμα.

Η "αυλαία" της 29ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα με τρεις αδιάφορες βαθμολογικά αναμετρήσεις: Ολυμπιακός - Α.Ο. Φαραί, Εθνικός Μελιγαλά - Ανδρούσα και Μιλτιάδης - Κυπαρισσία. Επίσης αδιάφορο είναι πλέον και το Πάμισος - Αστέρας Αρφαρών που θα γίνει την Κυριακή. 

Το Δώριο έχει ως γνωστόν υποβιβαστεί και θα το συνοδέψουν στην Α1 τοπική δύο ακόμα ομάδες. Για την αποφυγή του υποβιβασμού μάχονται Σπερχογεία, Μεσσηνιακός, Διαβολίτσι, Απόλλωνας Καλαμάτας, ενώ στον αντίποδα ο Τσικλητήρας Πύλου είναι και μαθηματικά πρωταθλητής.

Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ

Να επιστρέψει στις επιτυχίες θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Α.Ο. Φαραί. Οι "ερυθρόλευκοι' ηττήθηκαν στον Κορδία μετά από δύο μήνες από τον Πανθουριακό, με τον οποίο ισοβαθμούν στην 4η θέση. Ενα βαθμό λιγότερο έχουν οι φιλοξενούμενοι, που έχασαν με το "αγγλικό" 3-6 από το Μιλτιάδη.

Αμφότερες οι ομάδες αναμένεται να αγωνιστούν με αρκετούς μικρούς σε ηλικία παίκτες.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Το τελευταίο φετινό εντός έδρας ματς στο Μελιγαλά θα δώσει σήμερα ο Εθνικός με αντίπαλο την Ανδρούσα. Οι γηπεδούχοι με νίκη θα καπαρώσουν την 7η θέση και θα μπορούν στο φινάλε να τερματίσουν ψηλότερα. 

Δεν υπάρχει βέβαια άγχος, όπως επίσης και στην Ανδρούσα που μετρά μία νίκη και μία ισοπαλία στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και πλησίασε στους δύο βαθμούς τον Εθνικό.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Το σκορ της χρονιάς πέτυχε ο Μιλτιάδης την περασμένη αγωνιστική και με τη ψυχολογία στα ύψη από το 6-3 επί του Α.Ο. Φαραί, θα επιχειρήσει να βάλει δύσκολα και στην Κυπαρισσία. Ο αγώνας βέβαια δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ο Μιλτιάδης έχει πετύχει το στόχο της παραμονής και η Κυπαρισσία έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Κάτι που προμηνύει γκολ και θέαμα στο γήπεδο του Πύργου Τριφυλίας, από τη στιγμή που θα υπάρχουν και αλλαγές στις 11άδες των δύο ομάδων. 

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Η παραμονή στην Α' τοπική περνά από την… Καλαμάτα για το Διαβολίτσι. Ο ΑΟΔ με νίκη την Κυριακή απέναντι στον Πανθουριακό και την τελευταία αγωνιστική με τον Α.Ο. Φαραί, θα ανανεώσει τη θητεία του στην κατηγορία, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Το Διαβολίτσι καλείται λοιπόν να βάλει τέλος στο φετινό αρνητικό σερί που τον θέλει χωρίς νίκη μακριά από την έδρα του.  Στα θετικά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στον αντίποδα ο Πανθουριακός έχει αποδείξει ότι δεν… είναι αδιάφορος και επιπλέον έχει το κίνητρο της 4ηε θέσης, μετά τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί του Ολυμπιακού.  Ετσι θα αγωνιστεί με μοναδικό σκοπό τους τρεις βαθμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Τελικός είναι για το Μεσσηνιακό το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Τέλλο Αγρα, καθώς μόνο με νίκη θα ελπίζει ότι θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στην Α' τοπική. Οι "πράσινοι" θα παραταχθούν χωρίς τους τιμωρημένους Κουλουρά, Πετρόγιαννη, αλλά  θα έχουν στην 11άδα τον έμπειρο επιθετικό Βιτάλι που ήρθε για να βοηθήσει στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Ο Τέλλος Αγρας με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στο βαθμολογικό πίνακα, έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή. Αφενός γιατί υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με την προτελευταία Σπερχογεία και αφετέρου γιατί Απόλλωνας και Μεσσηνιακός παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική 

Να σημειωθεί ότι η ομάδα των Γαργαλιάνων δεν έχει πανηγυρίσει φέτος διπλό στην Α' τοπική. 

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

Με 11άδα ανάγκης θα αγωνιστεί και με τον Αστέρα  ο Πάμισος, μιας και οι Τζανετέας, Χελάς είναι τραυματίες, ενώ έχουν αποχωρήσει οι Χρ. και Γ. Τρίψας, Κορομηλάς, Τουρλίδας και Μπαλαλάς. Οι Νησιώτες θέλουν πάντως να κλείσουν με νίκες τις εντός έδρας υποχρεώσεις τους. Από την άλλη πλευρά η ομάδα των Αρφαρών με τη νίκη επί του Τσικλητήρα Πύλου και την τιμωρία της Σπερχογείας, εξασφάλισε την παραμονή και θα μεταβεί χωρίς άγχος στη Μεσσήνη. 

ΔΩΡΙΟ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Για πρώτη φορά ο Απόλλωνας ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, μετά την απόφαση για το ματς με τη Σπερχογεία και εφόσον περάσει νικηφόρα από το Δώριο, θα είναι πολύ κοντά στην παραμονή στην Α' τοπική.

Η καλαματιανή ομάδα κρατά την τύχη στα χέρια της, μιας και οι γηπεδούχοι έχουν υποβιβαστεί και είναι η χειρότερη - βάση βαθμολογίας αποτελεσμάτων - ομάδα της κατηγορίας και μετρούν μόνο ήττες στο δεύτερο γύρο, ενώ έχουν αποχωρήσει και αρκετοί παίκτες. 

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ

Με την… πλάτη στον τοίχο είναι η Σπερχογεία ύστερα από την τιμωρία για το επεισοδιακό ματς με τον Απόλλωνα Καλαμάτας και την αφαίρεση βαθμών. Οι "ταύροι" χρειάζονται το "2 στα 2", αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Α1. Το αυριανό εμπόδιο όμως είναι θεωρητικά το πιο δύσκολο που θα μπορούσαν να βρουν, μιας και θα αντιμετωπίσουν τον πρωταθλητή Τσικλητήρα.

Η ομάδα της Πύλου θα έχει μάλιστα σύμμαχο την έλλειψη άγχους,  έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

 

Σάββατο

 

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 5 μ.μ.

Μπλάνας, Γκούμας, Τσαούση

Εθνικός Μελιγαλά - Aνδρούσα

Γήπεδο Μελιγαλά, 5 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Παναγιωτόπουλος

Μιλτιάδης - Κυπαρισσία

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 5 μ.μ.

Καστανάς, Βρυώνης, Τσακόπουλος 

 

Κυριακή

 

Πανθουριακός - Διαβολίτσι

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 5 μ.μ.

Πλακογιάννης, Καστανάς, Σκόρδος

Μεσσηνιακός - Τέλλος Άγρας

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 5 μ.μ.

Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης

Πάμισος - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο Μεσσήνης, 5 μ.μ.

Τουρλομούσης, Γιαννακλής, Τσουλάκος 

Δώριο - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Δωρίου, 5 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης 

Σπερχογεία - Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Σπερχογείας, 5 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Ρέκκας, Ηλιόπουλος

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 28 αγώνες)

1. Τσικλητήρας Πύλου 66-26 69 

2. Κυπαρισσία 63-16 63

3. Πάμισος 63-17 58

4. Ολυμπιακός Καλαμάτας 33-31 45

-. Πανθουριακός 37-32 45

6. Α.Ο. Φαραί 41-37 44

7. Εθνικός Μελιγαλά 41-35 41

8. Ανδρούσα 35-27 39

9. Μιλτιάδης 39-41 36

10. Αστέρας Αρφαρών 33-51 32

11. Τέλλος Αγρας 33-50 31

12. Απόλλωνας Καλαμάτας 24-42 28

13. Διαβολίτσι 32-42 26

-. Μεσσηνιακός 26-42 26

15. Σπερχογεία 29-56 25

16. Δώριο 22-72 16  

* Ο Πάμισος έχει έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς. 

 

* Η Σπερχογεία έχει έναν μηδενισμό και - 3 βαθμούς.