Πέμπτη, 12 Μάιος 2016 00:29

Ανατροπή πρωτιάς με το... καλημέρα ο ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΚ!

Γράφτηκε από τον

 

Νίκη εξαιρετικής σημασίας που τον φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ, πέτυχε ο ΠΑΟΚ, με 2-1 επί της ΑΕΚ, στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα.

Η Ενωση που είχε κακή απόδοση προηγήθηκε στο 44' με τον Γιόχανσον, όμως η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς που ήταν σαφώς ανώτερη, απάντησε με τους Ροντρίγκες (61') και Μυστακίδη (83') παίρνοντας δίκαιη νίκη

Στους 3 βαθμούς πλέον ο ΠΑΟΚ, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός μετά το 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Στους 2 έμεινε η ΑΕΚ, 1 έχει η ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Ο ΠΑΟΚ την υπεροχή, η ΑΕΚ το γκολ

Ενα σκληρό ματς με αρκετά φάουλ είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει τη «μερίδα του λέοντος» στην κατοχή της μπάλας, αλλά και μερικές καλές ευκαιρίες που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί.

Τα πρώτα 24 λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το σπουδαίο, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 25' με τον Πέλακα) και στο 26' με κεφαλιά Τζαβέλλα (σ.σ. με ισάριθμες σέντρες του Λόεβατς) με τον Μπαρόχα να λέει «όχι» με σωτήριες επεμβάσεις.

Η ΑΕΚ που είχε παθητικό ρόλο και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ανησύχησε για πρώτη φορά τους ασπρόμαυρους στο 32' με κεφαλιά του Κολοβέτσιου. Τελικά το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε την πιο κατάλληλη ώρα για εκείνους και την την χειρότερη για τους γηπεδούχους.

Ανατροπή πρωτιάς με το... καλημέρα ο ΠΑΟΚ!

Στο 44' και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάργκας, ο Γλύκος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα, με τον Γιόχανσον να επωφελείται και με κοντινή προβολή να παγώνει ακόμη πιο πολύ την ήδη κρύα Τούμπα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν να φάουλ του Σουηδού στον Ελληνα κίπερ, όμως ο διαιτητής είπε παίζεται.

Στο 16' η ΑΕΚ είχε εξασφαλίσει πέναλτι σε χέρι του Λέοβατς, όμως προηγήθηκε οφσάιντ του Κολοβέτσιου κι έτσι ο ρέφερι ακύρωσε την εσχάτη των ποινών που είχε καταλογίσει μετά από συνεννόηση με τον βοηθό του.

Νωθρή η ΑΕΚ, το γύρισε ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν παρόμοια. Μια ΑΕΚ που έδειχνε να βολεύεται με το ισχνό προβάδισμα που είχε από το πρώτο μέρος, αλλά και ταυτόχρονα να μην μπορεί για κάτι παραπάνω.

Ετσι με αρκετά καλή μεσοαμυντική λειτουργία κατάφερε στα πρώτα 15 λεπτά να μην κινδυνεύσει ιδιαίτερα και να φέρει το ματς εκεί που ήθελε. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο επέμενε, ήταν φανερά ανώτερος και δικαιώθηκε. Αρχικά έγινε το 1-1 στο 61' με εξαιρετική ενέργεια και εντυπωσιακό σουτ του Ροντρίγκες, με την ανατροπή να ολοκληρώνεται στο 83'.

Μετά από καταπληκτική βαθιά μπαλιά του Τζαβέλλα, που βρίσκει τον Μυστακίδη, με τον νεαρό άσο που λίγο πριν είχε περάσει στο γήπεδο, να «κρέμασε» με κεφαλιά στην κίνηση τον Μπαρόχα για το 2-1. Σε μια φάση που είχαν ευθύνη τόσο ο κίπερ της Ενωσης, όσο και ο Σοϊλέδης.

Η ΑΕΚ πάντως είχε μια μεγάλη ευκαιρία στοπ 86' (κεφαλιά του Τζιμπούρ, είπε «όχι» με εντυπωσιακή εκτίναξη ο Γλύκος)να για να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας όμως δεν την έκανε γκολ.

ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Λέοβατς (68’ Σκόνδρας), Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Ροντρίγκεζ, Πέλκας (67’ Κάτσε), Ζάιρο (82’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης. 

ΑΕΚ (Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ (58’ Σοϊλέδης), Αρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον (85’ Πέκχαρτ), Μπαρμπόσα, Βάργκας (70’ Κορδέρο), Αραβίδης, Τζεμπούρ.

Πηγή: sentragoal.gr