Κυριακή, 25 Αύγουστος 2013 00:30

Τελειώνει η... χούντα του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, λέει ο Αντώνης Αντωνόπουλος

Γράφτηκε από τον

Οταν ο Αντώνης Αντωνόπουλος, ο Τάκης Βασιλόπουλος και ο Γιώργος Σωφρονάς ανακοίνωσαν τη σύσταση της Κίνησης Φίλων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας πριν από δύο μήνες, πολλοί υπέθεσαν ότι ο νέος σύλλογος δεν θα αντέξει για πολύ, έχοντας απέναντί του τον πανίσχυρο εδώ και 30 χρόνια στο ερασιτεχνικό μεσσηνιακό ποδόσφαιρο Αριστείδη Σταθόπουλο, πρόεδρο της ΕΠΣΜ και πρώην αντιπρόεδρο της ΕΠΟ. Κι όμως, η νέα αυτή κίνηση έχει ήδη κερδίσει αρκετούς υποστηρικτές. Μάλιστα η πρόσφατη εξαγγελία της άφιξης του Βασίλη Χατζηπαναγή σε δημόσιο χώρο, προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά για το ποδόσφαιρο συζητείται ήδη έντονα στη μεσσηνιακή φίλαθλη κοινή γνώμη.
Ο συνάδελφος Αντώνης Αντωνόπουλος με μακρά θητεία στην κρατική τηλεόραση και ταυτόχρονη δυναμική παρουσία στα συνδικαλιστικά όργανα (είναι αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου εδώ και μία τετραετία με προηγούμενη θητεία στο Δ.Σ.) σίγουρα αισθάνθηκε αρκετά άβολα όταν ζητήσαμε να μιλήσουμε για τις ανάγκες αυτής της συνέντευξης. Τόσα χρόνια είχε μάθει να βρίσκεται αυτός πίσω από τις κάμερες και τα μικρόφωνα και να υποβάλει τις ερωτήσεις. Σήμερα βρίσκεται για πρώτη φορά στην... απέναντι όχθη, απαντώντας για πρώτη φορά στις δικές μας ερωτήσεις.
Ο δυναμισμός του χαρακτήρα του φαίνεται μέσα από όσα υποστηρίζει με μεγάλο πάθος, ενώ το πλουσιότατο βιογραφικό του  δείχνει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο γνωρίζει αρκετά καλά το χώρο του αθλητισμού πανελληνίως. 


- Την 1η Σεπτέμβρη κατεβαίνει στην Καλαμάτα μετά από δική σας ενέργεια ο μεγάλος Βασίλης Χατζηπαναγής...

"Ο Βασίλης Χατζηπαναγής είναι μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια και σίγουρα η πιο σπουδαία που θα βρεθεί ποτέ στην Καλαμάτα.
Η επιλογή του δεν έγινε τυχαία. Ο Χατζηπαναγής είναι πάνω απ’ όλα σύμβολο καθαρότητας όλα αυτά τα χρόνια και στη ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης Φίλων Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου το ήθος βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Ο «Βάσια» δεν δημιούργησε ποτέ το παραμικρό μέσα στα γήπεδα, παρ’ ότι ήταν διαρκώς από την πλευρά των αδικημένων. Θα χαρεί πάρα πολύ να συνομιλήσει με νέα παιδιά για το ποδόσφαιρο κι ελπίζουμε με την έλευσή του να... μπολιάσουμε ακόμα περισσότερο τη νεολαία της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας με το λαοφιλέστερο άθλημα, γιατί δυστυχώς τα αθλητικά ερεθίσματα που παίρνουν τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστα.
Να αναφέρω μερικές λεπτομέρειες παραπάνω. Η εκδήλωση θα γίνει σε μεγάλο γήπεδο της Καλαμάτας, ήδη περιμένουμε απάντηση με τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. και φυσικά προσκεκλημένοι είναι όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο Χατζηπαναγής θέλει, πάντως, να μιλήσει περισσότερο με τα νεαρά παιδιά που φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους και ένα DVD με τις καλύτερες στιγμές του... μάγου".

- Η εξαγγελία της Κίνησης Φίλων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας αντιμετωπίστηκε από κάποιους με κακό μάτι, από ορισμένους άλλους με αρκετή περιέργεια αλλά υπήρξαν και εκείνοι που σας πλησίασαν. Ποια είναι τα μηνύματα που παίρνετε από τα σωματεία;

"Πράγματι, ορισμένοι που φοβούνται μη χάσουν την καρέκλα τους μας χλεύασαν. Υπήρξαν όμως αρκετοί που επικοινώνησαν μαζί μας χωρίς να υπάρχει προηγούμενη γνωριμία και μας κατήγγειλαν φοβερά πράγματα. Στην ΕΠΣ Μεσσηνίας δεν υπάρχει διαφάνεια εδώ και χρόνια, ενώ στις σχέσεις των σωματείων με την Ενωση κυριαρχεί η τρομοκρατία! Φοβούνται όλοι να διεκδικήσουν ορισμένα πράγματα που θα έπρεπε να απολαμβάνουν εδώ και καιρό λόγω του κυρίου Σταθόπουλου. Να ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο ότι δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, οι πρακτικές του είναι που πραγματικά με βγάζουν έξω από τα ρούχα μου. Τα σωματεία φοβούνται ότι αν ζητήσουν κάτι, θα στραφεί εναντίον τους.
Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που ανοίγουν σιγά σιγά τα μάτια τους και με το πέρασμα του χρόνου βλέπουν πως η ΕΠΣ Μεσσηνίας δεν λειτουργεί με σκοπό το συμφέρον των σωματείων, αλλά προς ίδιον όφελος του προέδρου της".  


- Πώς πάει η προετοιμασία ενόψει των εκλογών της ΕΠΣ Μεσσηνίας τον προσεχή Φεβρουάριο;

"Είμαστε σχεδόν καθημερινά σε επαφή με τον Τάκη Βασιλόπουλο και το Γιώργο Σωφρονά και προετοιμαζόμαστε. Η χούντα που επικρατεί στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια πλησιάζει στο τέλος της!
Ετοιμάζουμε ήδη το πρόγραμμά μας και μέσα στο Σεπτέμβριο η Κίνηση θα προβεί σε νέες εξαγγελίες τόσο για την ΕΠΣ Μεσσηνίας, όσο και για μελλοντικές εκδηλώσεις επιπέδου Χατζηπαναγή".


- Πώς κρίνεις την κατάσταση των ποδοσφαιρικών γηπέδων της Μεσσηνίας;

"Κάθε φορά που πηγαίνω στο χωριό μου, περνάω από το γήπεδο στο Κοπανάκι και πραγματικά με... πιάνει η ψυχή μου. Ειδικά φέτος τα χορτάρια είχαν μεγαλώσει τόσο πολύ που κόντευαν να ξεπεράσουν τα δοκάρια! Οι κύριοι δήμαρχοι και τοπικοί άρχοντες της περιοχής και όχι μόνο, ο περιφερειάρχης κύριος Τατούλης θυμούνται αυτές τις περιοχές μόνο προεκλογικά; Το υπόλοιπο διάστημα τι κάνουν; Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση των αθλητικών χώρων στη Μεσσηνία και η ΕΠΣ σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση αν είχε μία πιο δυναμική διοίκηση που θα νοιαζόταν προπάντων για τα σωματεία".

- Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν. Μόλις δύο ποδοσφαιριστές στη φετινή Σούπερ Λιγκ και τα ταλέντα λιγοστεύουν. Παπασταθόπουλος, Φωτάκης στο εξωτερικό και πίσω τους μεγάλη η απόσταση...

"Είναι προφανές πως η λειτουργία του ερασιτεχνικού μεσσηνιακού ποδοσφαίρου γενικότερα χρειάζεται αναδιάταξη. Μετά από τόσα χρόνια η σημερινή διοίκηση είναι λογικό να μην μπορεί να ακολουθήσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο που εξελίσσεται διαρκώς. Εμείς θα ξεκινήσουμε από το πιο απλό. Θα αλλάξουμε το χαρακτήρα της ΕΠΣΜ που κάτω από τέτοιες δυσβάσταχτες οικονομικές συνθήκες λειτουργεί σας εισπρακτικός μηχανισμός".

- Πώς βλέπεις την ίδρυση του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Μεσσηνίας;

"Είναι κάτι πολύ θετικό και το αντιμετωπίζουμε με μεγάλη ευχαρίστηση. Ηταν κάτι που έλειπε από το ερασιτεχνικό μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και θα επιδιώξουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία, από τη στιγμή που ο σκοπός μας είναι κοινός. Είναι ανεπίτρεπτο σε μία τέτοια εποχή να ταλαιπωρούνται οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές εξαιτίας ενός τραυματισμού. Θα φροντίσουμε να έχουν την καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη και αποθεραπεία".

- Ξέρω ότι η «Μαύρη Θύελλα» ήταν η πρώτη ομάδα που είδες όταν πήγες πιτσιρικάς στο γήπεδο...

"Με την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας η δική μου γενιά μεγάλωσε και πέρασε στην εφηβεία. Αναμφίβολα η θέση της δεν είναι στη Γ’ Εθνική, πρέπει να κοιτάξει πολύ ψηλότερα, προς τη Σούπερ Λιγκ.
Πράγματι όταν ήμουν 11 ετών ο θείος μου με πήρε από το χέρι και με πήγε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όπου είδα τον αγώνα της «Μαύρης Θύελλας» με τον Παναθηναϊκό. Σαν Μεσσήνιος δεν μπορώ ειλικρινά να κατανοήσω γιατί γύρω της δεν υπάρχει σύμπνοια, όπως συμβαίνει σε άλλους νομούς με άλλες ομάδες της ελληνικής περιφέρειας. Η «Μαύρη Θύελλα» είναι πάνω από πρόσωπα και οφείλουν να συστρατευθούν γύρω της οι δυνατοί επιχειρηματίες του νομού, ενώνοντας τις δυνάμεις τους".

- Επισκέπτεσαι συχνά το Ρωμανού, την ιδιαίτερη πατρίδα σου;

"Τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, κάθε καλοκαίρι αλλά και ενδιάμεσα. Το τελευταίο διάστημα, βέβαια, πολύ πιο συχνά. Στο Ρωμανού έχω ρίξει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής γιατί είναι το ησυχαστήριό μου. Φέτος το καλοκαίρι, μάλιστα, πέρασα μία υπέροχη βραδιά σε συνάντηση με τους πρώην συμμαθητές μου στο Λύκειο Πύλου. Θυμηθήκαμε ένα σωρό ευχάριστες στιγμές από τα μαθητικά μας χρόνια και ζωντάνεψαν πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από το παρελθόν".

- Το… λουκέτο στην ΕΡΤ δεν είχε να κάνει μόνο με τους δημοσιογράφους αλλά με όλους τους Ελληνες. Ποια είναι η δική σου άποψη, άλλωστε εργαζόσουν εκεί για αρκετά χρόνια;

"Ο σκοπός για τον οποίο λειτουργούσε η ΕΡΤ ήταν η κάλυψη όλων των γεγονότων στην ελληνική επικράτεια, αλλά και όπου υπάρχουν Ελληνες. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν γινόταν τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό και έκλεισε. Θα χρησιμοποιήσω για τη συγκεκριμένη περίπτωση μία φράση που ακούμε συχνά στη Μεσσηνία. «Μαζί με τα ξερά, κάηκαν και τα χλωρά». Δεν θα βιαστώ να κρίνω τη νέα δημόσια τηλεόραση. Οταν ολοκληρωθεί η σύνθεσή της θα δούμε αν είναι σε θέση να κάνει αυτό για το οποίο είναι υπεύθυνη. Υπάρχουν πάρα πολλοί δημοσιογράφοι που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους πάνω στη δουλειά εδώ και χρόνια και η προϋπηρεσία τους είναι απαραίτητη".

- Συνοψίζοντας, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κίνησης στα ποδοσφαιρικά σωματεία της Μεσσηνίας;

"Να μη φοβούνται να διεκδικήσουν πράγματα που τους ανήκουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι να σπρώξουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, όταν με το καλό πάρουμε στα χέρια μας τη διοίκηση. Υποσχόμαστε ότι άμεσα, από την επόμενη κιόλας μέρα θα χυθεί άπλετο φως στα οικονομικά της ΕΠΣ Μεσσηνίας και ότι οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές δεν θα είναι όμηροι αλλά συνεργάτες μας, για το καλό του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.
Προειδοποιούμε όσους έχουν ήδη ξεκινήσει να πολιτικοποιούν τις εκλογές που έρχονται στην ΕΠΣΜ ότι στη σημαία της Κίνησής μας υπάρχει μόνο ένα σύμβολο, η μπάλα του ποδοσφαίρου. Ολοι από την ίδια γειτονιά είμαστε και γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Προσκαλούμε όλους τους ερασιτέχνες παράγοντες να έρθουν κοντά μας και να συζητήσουν μαζί μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, χωρίς φόβο".


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ - Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.

1984 –1988    : Εργάστηκε στο μηνιαίο αθλητικό περιοδικό «Σούπερ Σούτ», με ευθύνη τη βασική συνέντευξη ποδοσφαιριστών, αθλητών / τριών, θέματα ποδοσφαίρου, στατιστικά, αφιερώματα.
Την ίδια περίοδο εργάστηκε στις εβδομαδιαίες εφημερίδες «Προπόραμα», «Προγνωσπόρ» και «Προπό-Νέα» .

1986:Εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος»

1986 – 1989    : Εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο Άλφα», «Top F.M», (μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων), «Ράδιο Σπορ», με ωριαίες αθλητικές εκπομπές και αθλητικά δελτία ειδήσεων.

1989    : Εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA CHANNEL» με μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων και ρεπορτάζ στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς και άλλων αθλημάτων εκτός του ποδοσφαίρου.

1989 – 1993    : Είχε δίωρη εβδομαδιαία αθλητική εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 107 – Πειραιάς».
Παρουσίαζε τηλεοπτικές εκπομπές στον σταθμό «TV M;atzic»

1992:Εργάστηκε στο αθλητικό τμήμα της ΕΤ2 σε μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων και ρεπορτάζ στην εκπομπή του Κώστα Δεληγιάννη και στα δελτία ειδήσεων του σταθμού.

1990 – 1992    : Εργάστηκε στο γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας Αντώνη Τρίτση. Το ίδιο χρονικό διάστημα είχε ωριαίες αθλητικές εκπομπές στο τηλεοπτικό σταθμό «SEVEN X».

1992 – 2000    : Είχε την επιμέλεια καθημερινής αθλητικής σελίδας στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» και ωριαία αθλητική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό «ΤΗΛΕΤΩΡΑ».

1994: Κάλυψε για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στις Η.Π.Α.

1995: Εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου στο Ευρώ-μπάσκετ που διεξήχθη στην Αθήνα.

1996 – 2000    : Ήταν από τα βασικά στελέχη της «Αθλητικής Κυριακής» με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όλης της χώρας, αφιερώματα και εν γένει θέματα των περισσότερων αθλημάτων.
Την ίδια περίοδο εργάστηκε σε Γραφεία Τύπου Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων διοργανώσεων ολυμπιακών αθλημάτων που έγιναν στην χώρα.

1997    : Εργάστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου «ΑΘΗΝΑ ‘97» για λογαριασμό της ΕΡΤ.

1998: Απεσταλμένος της ΕΡΤ μετέδωσε από τη Ρίζα (Riesa) της Γερμανίας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών – Γυναικών.

1998: Εργάστηκε στο Μουντο-μπάσκετ που έγινε στην Αθήνα. Είχε την συνευθύνει οργάνωσης των υπηρεσιών τύπου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

1998 – 2000    : Ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού «ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ» που εξέδιδε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιακών, ενώ διετέλεσε και υπεύθυνος Τύπου του Παγκόσμιου Συλλόγου Ολυμπιονικών.

1998 – 2003    : Διετέλεσε Υπεύθυνος Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϋ.

1999: Είχε τη δημοσιογραφική επιμέλεια της εικονογραφημένης έκδοσης «SPORTS», εγκυκλοπαίδειας αθλημάτων, με κανονισμούς, τεχνικές και πλήρως εικονογραφημένες παραστάσεις 140 αθλημάτων ολυμπιακών και μη.

2000: Απεσταλμένος του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΪ 100,4» , μετέδωσε και κάλυψε με ρεπορτάζ και αφιερώματα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ στην Αυστραλία. Παράλληλα εργάστηκε και για το μηνιαίο περιοδικό «STATUS» του συγκροτήματος «Λυμπέρης»με αφιερώματα και συνεντεύξεις από τους Ολυμπιακούς αγώνες.

2001: Ήταν Υπεύθυνος Τύπου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταέκβοντο Εφήβων – Νεανίδων που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης.

2001 – 2002    : Είχε εβδομαδιαία ωριαία ραδιοφωνική εκπομπή «ΕΡΑ ΣΠΟΡ»

2001 – 2004    : Εργάστηκε στην «ΑΘΗΝΑ 2004» ως διευθυντής Τύπου στην Ολυμπιακή εγκατάσταση του Ελληνικού για το άθλημα χόκεϋ επι χόρτου. Κατά την προετοιμασία των αγώνων παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων ORIS (Olimmpic Results Information System)

2001 – 2007    : Είχε την επιμέλεια αθλητικής σελίδας στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».

2002    : Εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη στο Λουτράκι.


2004 – 2005    : Είχε καθημερινή δίωρη εκπομπή,  στο ραδιοφωνικό σταθμό «89,2», νυν «SPORTIME FM».

2005 – Ιανουάριος 2007: Πραγματοποίησε σεμινάρια δημοσιογραφίας στο Ι.Ε.Κ. ΔΟΜΗ.

2005 – Απρίλιος 2007: Εργάστηκε στην αθλητική εφημερίδα «Ώρα για Σπορ».

Μάιος  2007: Ήταν Υπεύθυνος Τύπου του 20ου FINAL FOUR EURO LEAGUE (μπάσκετ) που έγινε στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α.

Δεκέμβριος 2006 - 2009: Εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Ο.Α.Κ.Α.

Αύγουστος 2007 - 2009: Είχε 2 δίωρες αθλητικές εκπομπές την εβδομάδα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία F.M. 94», του οποίου από το Φεβρουάριο 2008 ήταν διευθυντής προγράμματος.

Δεκέμβριος 2007 -2009: Εργάστηκε στον «Αθήνα 9,84» μεταδίδοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες και κάνοντας ρεπορτάζ.

Απρίλιος 2007 κ.ε.: Εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα».

Σεπτέμβριος 2007: Μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων και σχολιασμός της αθλητικής επικαιρότητας στον ραδιοφωνικό σταθμό  Θεσσαλονίκης «Metropolis».

Ιανουάριος 2008 - 2010: Εργάστηκε στην Ε.Ρ.Τ. σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ για την «Αθλητική Κυριακή».

Ιούνιος 2008 -2011: Εργάστηκε στο γραφείο Τύπου ως υπεύθυνος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τέακβοντο.

Ιανουάριος 2009-Ιούλιος 2010 : Εργάστηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ σε μεταδόσεις αθλητικών αγώνων και στις εκπομπές «Μικρόφωνο στα γήπεδα» και «Τρίτο μάτι».

Σεπτέμβριος 2011-Ιούλιος 2012:Δίδαξε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ(ΚΑΡ)του Χρήστου Σωτηρακόπουλου μαθήματα, Κανονισμών αγώνων ποδοσφαίρου, Αθλητικούς νόμους, πειθαρχικό δίκαιο, δομές του ελληνικού αθλητισμού και θεσμικά όργανα.

Οκτώβριος 2011-Ιούλιος 2012:Οργάνωσε και παρουσίασε τις εβδομαδιαίες βραδινές τηλεοπτικές εκπομπές «Πριν την Σέντρα» και «Κόντρες στο Kontra»Η μεν πρώτη με θέματα επικαιρότητας του ελληνικού και διεθνούς ποδοσφαίρου, με κάρτες βαθμολογίες, στατιστικά ,προγνωστικά στοιχήματος και καλεσμένους προπονητές ,παίκτες, παράγοντες, στο στούντιο, και η δε δεύτερη με θεματικές ενότητες από όλο το φάσμα του αθλητισμού με έρευνα στα προβλήματα του κάθε χώρου και καλεσμένους πρωταγωνιστές από κάθε χώρο. Σε μία τηλεοπτική σεζόν τις εκπομπές τίμησαν 140 προσωπικότητες (Αθλητές, προπονητές, διαιτητές ,παράγοντες, δημοσιογράφοι) από όλα τα σπορ.
Ιούλιος 2012 έως σήμερα: Εργάζεται στην εφημερίδα «Ε. Ω»και συνεργάζεται ως αρθογράφος με 2 site, ενώ είναι ανταποκριτής του ραδιοφωνικού σταθμού “ARENA FM” Θεσσαλονίκης στην Αθήνα.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων FIFA – UEFA για το ποδόσφαιρο και ολυμπιακά αθλήματα (στίβο, άρση βαρών, βόλεϊ, ποδηλασία, Τάεκβοντο, κ.λ.π.).
Έχει εργαστεί στις υπηρεσίες τύπου Ευρωπαϊκών και παγκόσμιων  διοργανώσεων στα αθλήματα ποδηλασίας, κολύμβησης, πυγμαχίας, πάλης, Άρσης βαρών, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, πάλης ,κολύμβησης. κλπ
Έχει βραβευτεί από τον Π.Σ.Α.Τ.  3 φορές: α) Για τη συγγραφή της εικονογραφημένης αθλητικής εγκυκλοπαίδειας «SPORTS» και «SPORTS JUNIOR», β) Για την καλύτερη παρασκηνιακή σελίδα σχολίων στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», γ) για την αποκάλυψη του συμβολαίου της μεταγραφής του Μιχάλη Κωνσταντίνου, με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Έχει βραβευθεί για την δημοσιογραφική του πορεία και την προσφορά του στον αθλητισμό από: Την UNESCO, την Ένωση Γυμναστών Ελλάδος ,την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την Ένωση Ποδοσφαιρικών σωματίων Μεσσηνίας, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας, τον ΠΣΑΕ ΜΜΕ, τον σύλλογο Μεσσηνίων Αχαΐας.
ΠΣΑΤ
Στις εκλογές του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), τον Μάιο του 2006 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. και κατέλαβε την θέση του έφορου Α΄ με αρμοδιότητες τις συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας, τα δημοσιογραφικά θεωρεία, τις αίθουσες Τύπου, διαπιστεύσεις, κ.λ.π., επαφές και συνεργασία με διοργανώτριες αρχές, ομοσπονδίες, Γ.Γ.Α. και όλους τους αρμόδιους φορείς.
Μάιος 2009: Για δεύτερη συνεχόμενη θητεία και απευθείας από μέλος του Δ.Σ. εκλέγεται Β΄ αντιπρόεδρος στον ΠΣΑΤ. Εργάζεται σε πανελλαδικό επίπεδο διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας στους χώρους υπηρεσιών Τύπου των γηπέδων και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συναδέλφων σε ΠΑΕ και διοργανώτριες αρχές.
Μάιος  2012:Εκλέγεται με εντυπωσιακή πλειοψηφία  Α΄ Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ. Εργάζεται για την οργάνωση και εκτέλεση επιμορφωτικών σεμιναρίων και γενικότερων εκδηλώσεων του ΠΣΑΤ όπως οι κορυφαίες εκδηλώσεις-θεσμοί   «Δημοσιογραφικά Βραβεία» και «Γιορτή των Κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού»Έχει την συμμετοχή και την ευθύνη όλων των θεμάτων λειτουργίας του ΠΣΑΤ και  δραστηριοποιείται καθημερινά για τους σκοπούς αυτούς.