Κυριακή, 22 Μαϊος 2016 19:39

Στην Football League o ΟΦΗ!

Γράφτηκε από τον

Με τον πιο «γλυκό» τρόπο ολοκληρώνει την «περιπέτεια» της Γ' Εθνικής ο ΟΦΗ. Χάρις σε τέρμα που σημείωσε ο Πόποβιτς, οι Κρητικοί επικράτησαν με 1-0 του Φωστήρα στο γεμάτο «Γεντικό Κουλέ» και εξασφάλισαν την άνοδο στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Με τη νίκη αυτή ο ΟΦΗ έφτασε τους 68 βαθμούς, αφήνοντας την ομάδα του Ταύρου στους 63. Ετσι η ομάδα του Νίκου Νιόπλια αφήνει πίσω της τη Γ' Εθνική καθώς με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ, ειδικά στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος (σ.σ. και ειδικότερα μετά την έλευση του Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία) κάλυψαν διαφορά μεγαλύτερη των 10 βαθμών που τους χώριζε με την κορυφή και του χρόνου θα παίζουν στην Football League.

O ΟΦΗ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος καθόλη τη διάρκεια του ματς. Οι Κρητικοί είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας, έφτιαξαν πολλές ευκαιρίες, ενώ σημείωσαν το νικητήριο γκολ στο 19' με τον Πόποβιτς. Για την ακρίβεια Ο χαντί εκτέλεσε το φάουλ, έγινε το γύρισμα στην περιοχή του Φωστήρα και ο Πόποβιτς με προβολή σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τους «ασπρόμαυρους»!

Πέραν του τέρματος, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια απείλησε στο 6' (σουτ Περογαμβράκη), στο 33' (σουτ Χαντί), στο 45' (σουτ Καλέ), στο 51' (σουτ Καλέ) και στο 67' (Περογαμβράκης).

Ο Φωστήρας που από το 50' έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Χαλκιά (σ.σ. δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Καλέ) έπαιζε κυρίως παθητικά, είχε όμως δύο μεγάλες φάσεις. Η μία στο 31' με τον Καϊμακούδη και η άλλη στο 90' με τον Ζαγορίνο.

Σημειώνουμε οτι πλέον το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ολοκληρώθηκε και στους τέσσερις ομίλους, με τον Άρη να εξασφαλίζει την άνοδό του από τον πρώτο όμιλο, ο Αιγινιακός από τον δεύτερο, η Σπάρτη από τον τρίτο και ο ΟΦΗ από τον τέταρτο.

ΟΦΗ: Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Κοιλιάρας, Κώτσιος, Ραπτάκης, Νάστος, Περογαμβράκης (74' Φαμπίνιο), Φραγκουλάκης (81' Γκούμας), Πόποβιτς (89' Σαχινίδης), Χαντί, Καλέ.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Γιώρας, Χαλκιάς, Μάναλης (16' Καλημέρης), Παραράς, Βελέτης, Μαγγίνας, Ταχματζίδης (46' Στάμος), Κόπελας, Όγκμποε, Καϊμακαμούδης (61' Ζαγοριανός), Ντάφλα.

Πηγή: sentragoal.gr