Δευτέρα, 23 Μάιος 2016 21:49

Ο ΠΑΟΚ είχε την... ουσία στη Νέα Σμύρνη (0-2)

Γράφτηκε από τον

Σοβαρός παρουσιάζεται στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας (23/5) πέρασε από τη Νέα Σμύρνη νικώντας τον Πανιώνιο με 2-0.

 

Οι Θεσσαλονικείς δεν εντυπωσίασαν αλλά έδειξαν ότι ήξεραν πώς θα πάρουν αυτό που ήθελαν. Μπήκαν καλύτερα, ήταν ανώτεροι σε όλο το πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν το ματς.Γεύτηκαν τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά εκτός έδρας μετά το ντεμπούτο του Βλάνταν Ίβιτς στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό (12/3) και πλέον περιμένουν έχοντας κάνει το καθήκον τους. Παρεμπιπτόντως, να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του ο Μπερμπάτοφ.

Αγνώριστος για ένα ημίχρονο ο Πανιώνιος, ο οποίος ήταν σαφέστατα επηρεασμένος από την απουσία του Μπακασέτα. Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος έμεινε την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής λόγω μίας συζήτησης που είχε με ανθρώπους της ομάδας πιέζοντάς τους να τον δώσουν στην ΑΕΚ. Ήταν η δεύτερη ήττα σερί για τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι έχουν και άλλα προβλήματα. Έχασαν τον Οικονόμου από το επόμενο ματς, αφού αποβλήθηκε, ενώ είδαν και τον Ανσαριφάρντ να τραυματίζεται και να γίνεται αλλαγή στο ημίχρονο. Κακό ματς όλη η αμυντική τετράδα πλην του Ρισβάνη, εμφανές πως δεν υπήρχε ενέργεια για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, η οποία είχε αγωνιστεί και την Παρασκευή (20/5).

 

Δυνατά από τα πρώτα λεπτά μπήκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε τον τρόπο να εκθέσει την άμυνα του Πανιωνίου. Οι Θεσσαλονικείς χτυπούσαν κυρίως από τα πλάγια και κατάφεραν να δημιουργούν ρήγματα στους «κυανέρυθρους», οι οποίοι είχαν εξ αρχής αρκετά προβλήματα.

 

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 15' με τον Πέλκα να απειλεί. Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να δημιουργούν είτε φάσεις είτε καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Διούδη, ο οποίος αντιδρούσε καλά όποτε χρειαζόταν. Ωστόσο, στο 27' νικήθηκε από τον Αθανασιάδη. Ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός, αφού η μπάλα από κόντρα πήγε στον αρχηγό του, όμως, όφειλε στην αρχή της φάσης να έχει αντιδράσει καλύτερα ο Οικονόμου.

 

Ο Πανιώνιος έως τότε το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν μία πολύ καλή στιγμή στο 22' με τον Ανσαριφάρντ. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και οι όποιες φάσεις έβγαζαν ήταν από πίεση και λάθη του αντιπάλου.

 

Υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες του Ουζουνίδη πατούσαν περιοχή, αλλά οι επιλογές τους ήταν κακές με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μασούρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια επέμβαση ο Γλύκος.

 

 

Εμφανώς βελτιωμένος ήταν στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος και αυτό εν πολλοίς οφείλεται στην είσοδο του Μπαργκάν. Ο τελευταίος έδωσε πνοή, πήρε πάνω του προσπάθειες και ανέβασε έτσι και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι ακολούθησαν.

 

Από δική του εκτέλεση φάουλ, το οποίο ο ίδιος είχε κερδίσει, ανάγκασε τον Γλύκο στο 60' σε πολύ καλή επέμβαση. Τέσσερα λεπτά μετά απείλησε ξανά, ενώ στο 69' ήταν η σειρά του Χαλκιαδάκη να τεστάρει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Τέσσερα λεπτά πριν ο Μαλεζάς είχε σώσει την ομάδα του την τελευταία στιγμή.

 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα. Οι παίκτες του έκαναν εύκολα το λάθος και το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να παγώσει τον ρυθμό και να δίνει τη δυνατότητα στους αντιπάλους του να φτιάχνουν φάσεις.

 

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς έγινε το 0-2 στο 77' λόγω της ποιότητας του Μακ. Κακή η αντίδραση κυρίως του Αργυρόπουλου στη συγκεκριμένη φάση. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Μοναδική αντίδραση των γηπεδούχων ήταν να το πέναλτι που κέρδισε στο 88' ο Καθάριος και έχασε ένα λεπτό μετά ο Οικονόμου, ο οποίος τελικά αποβλήθηκε στο 90'+2 για να χάσει μόνο το επόμενο ματς στην Τούμπα.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αρετόπουλος (Τρικάλων), βοηθοί του οι Σίπκας (Πέλλας) και Δημητριάδης (Καστοριάς), ενώ τέταρτος ο Καραντώνης (Ημαθίας).

 

Κίτρινες: 34' Οικονόμου - 47' Πέλκας, 60' Χαρίσης, 88' Χατζηισαΐας

 

Κόκκινη: 90'+2 Οικονόμου

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος (76' Καθάριος), Σιώπης, (84' Βιγιάλμπα) Καραμάνος, Μασούρας, Ανσαριφάντ (46' λ. τρ. Μπαργκάν).

 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς (87' Χατζηισαΐας), Τζαβέλλας, Λέοβατς (81' Σκόνδρας), Χαρίσης, Τσίμιροτ, Πέλκας (75' Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκες, Μακ, Αθανασιάδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR